[Çözüldü] DashCoin Wallet Kurma

Başlatan VoSToK, 12 Kasım 2015 - 09:05:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VoSToK

Merhaba;

Ubuntunun acemisiyim. Tar.gz uzantılı program kurmak istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Wiki sayfasında ki komutları uyguladım ancak olmadı bir türlü. Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerlerde bilemedim.

ÇÖZÜM:

Kurulmak istenen şey:
http://dashcoin.net/download/linux/

Yöntemi de orada anlatılıyor, derleme, kurulum vs. yok uygulama(lar) ikilik zaten. İlgili dizinde önce:

./dashcoind

komutu uygulanacak, eşleme yapılacak. Ardından:

./simplewallet

komutu ile cüzdan açılacak.
Hepsi bu.

ata1

aptitude  sizde kurulumu o eski şu anda onun yerine kullanılmakta olan apt-get   hata buradan kaynaklanıyor olmasın

7hr33l3t73r

Indirilen dosyanin derlenmesi gerektigini nereden cikardiniz?
Belki hazir derlenmis yazilimdir!
dc -e '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb207356256404211981204295703670388snlbxq'
https://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/nasil-akillica-soru-sorulur.html

seron

Vallahi inanın, ben de bu olayı çözemedim.

Nice zamandır forum sitelerinden ubuntu viki'sinden, vikipedia dan oradan buradan... heryerden araştırdım ve aynen uyguladım.

Ubuntu kullandım. Mint kullandım. Studio kullandım. Zorin, Lubuntu, Deepin; debian-ubuntu temelli sistemlerde hep aynı netice: sıfır. Birilerine bu durumdan bahsettiğim zaman "sen yapamıyosun sorun sende" falan diyorlar.

Kızıyorum.

".tar/.tar.gz" dosyalrının kurulacak işletim sistemine göre derlenmemiş olabileceğini, veya bazı bağımlılık paketlerinin, eklentilerinin eksik olabileceğini vb hep araştırıp okudum, öğrendim. Tavsiyelere aynen uydum. Hatta birileri teamviewer ile bağlanarak sistemimi karıştırdı, birşeyler yaptı, çözemedi. "mırın-kırın" etti birşeyler uydurdu gitti.

Anlamadım, anlamıyorum anlayamayacağım ;D... Niye olmuyor arkadaş? Yav tamam ben acemiyim yapamıyorum. Ama denediğim her program da mı benim hatam var?

Ben de ne yaptım: internette bulabildiğim, internetsiz de kurulabilen .deb uzantılı programları hep topladım, biriktirdim. Ofis programı olsun, şu olsun bu olsun, topladım, DVD yaptım. Artık birşey lazım oldu mu, internetim olsun olmasın, tıklıyorum, gdebi benim için kuruyor. Oh, ne güzel. İnternetten kurulması gerekenleri de paket yöneticimden kuruyorum.

ne uğraşacağım targz ile neyle?!

yanlış anlaşılmasın, linuxu ya da birilerini kötülemiyorum. Ama bazen bazı işler çok eziyetli olabiliyor. Yapacağım basit bir iş için tonla kod yazmak canımı sıkıyor.

sayz

Alıntı yapılan: seron - 12 Kasım 2015 - 17:47:06
Vallahi inanın, ben de bu olayı çözemedim.

Nice zamandır forum sitelerinden ubuntu viki'sinden, vikipedia dan oradan buradan... heryerden araştırdım ve aynen uyguladım.

Ubuntu kullandım. Mint kullandım. Studio kullandım. Zorin, Lubuntu, Deepin; debian-ubuntu temelli sistemlerde hep aynı netice: sıfır. Birilerine bu durumdan bahsettiğim zaman "sen yapamıyosun sorun sende" falan diyorlar.

Kızıyorum.

".tar/.tar.gz" dosyalrının kurulacak işletim sistemine göre derlenmemiş olabileceğini, veya bazı bağımlılık paketlerinin, eklentilerinin eksik olabileceğini vb hep araştırıp okudum, öğrendim. Tavsiyelere aynen uydum. Hatta birileri teamviewer ile bağlanarak sistemimi karıştırdı, *bir şeyler yaptı, çözemedi. "mırın-kırın" etti *bir şeyler uydurdu gitti.

Anlamadım, anlamıyorum anlayamayacağım ;D... Niye olmuyor arkadaş? Yav tamam ben acemiyim yapamıyorum. Ama denediğim her program da mı benim hatam var?

Ben de ne yaptım: internette bulabildiğim, internetsiz de kurulabilen .deb uzantılı programları hep topladım, biriktirdim. Ofis programı olsun, şu olsun bu olsun, topladım, DVD yaptım. Artık * bir şey lazım oldu mu, internetim olsun olmasın, tıklıyorum, gdebi benim için kuruyor. Oh, ne güzel. İnternetten kurulması gerekenleri de paket yöneticimden kuruyorum.

ne uğraşacağım targz ile neyle?!

yanlış anlaşılmasın, linuxu ya da birilerini kötülemiyorum. Ama bazen bazı işler çok eziyetli olabiliyor. Yapacağım basit bir iş için tonla kod yazmak canımı sıkıyor.

kusura bakmayın ama biraz abartmışsınız bence.

seron

Arkadaşlar abartmıyorum. Yazdıklarım kelimesi kelimesine başımdan geçenlerin aynısıdır. Yapabilene sözüm yok, ben kendi açımdan değerlendirdim.

Forumlarda genellikle bu tip şikayetler yazıldığında Linuxcular genellikle savunmacı tavır alıyorlar; bu yanlıştır. Benim anlattığım olaylar zincirinde asıl söylemek istediğim, "acemi kullanıcı" olduğumdan ötürü, bir türlü başımın dertten kurtulmamasıdır. Yoksa Linux düşmanı ya da aşığı değilim. Tüm sistemler benim için ideal ilgi alanlarıdır. Windows, bahsedildiği kadar kötü değildir. Linux da abarttıkları kadar "mükemmel" değildir. Her iki sistemlerin de artıları ve eksileri var. Bunu hepimiz kabullenirsek, "elma mı, armut mu?" kavgaları sona erer.  :-X

Sahi konu kaynıyor, targz kurulumu nasıl yapılır? Arkadaşımızın sorunu ney?  ???

Reverser

Forumda bu konu daha önce konuşuldu hatta bizzat gerekli komutları vermiştim. Arama özelliğimizi kullanarak konuya ulaşabilirsin.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

-DıLgEş-

Yükleyeceğin program depolarda yok mu? Her tar.gz uzatili bir arşiv programın kaynak kodunu içermiyor olabilir. Readme diye bir dosya varsa orayı okuyun ve bazı bağımlılıklar gerekebilir. Çoğu tar.gz programı configure dosyayı varsa şu şekilde derlenir. İlk iletinde makefile olmadan kaynak kodu derlemeye kalkmışsınız...

./configure
sudo make
sudo make install

Olmazsa ben PC sorunumu çözdükten sonra bu dosyayla ilgilenirim... Dosyayı indireceğim bir yere yükle ve linkini paylaşırsan sevinirim... ☺☺

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Kasım 2015 - 19:15:22

Alıntı yapılan: seronArkadaşlar abartmıyorum. Yazdıklarım kelimesi kelimesine başımdan geçenlerin aynısıdır. Yapabilene sözüm yok, ben kendi açımdan değerlendirdim.

Forumlarda genellikle bu tip şikayetler yazıldığında Linuxcular genellikle savunmacı tavır alıyorlar; bu yanlıştır. Benim anlattığım olaylar zincirinde asıl söylemek istediğim, "acemi kullanıcı" olduğumdan ötürü, bir türlü başımın dertten kurtulmamasıdır. Yoksa Linux düşmanı ya da aşığı değilim. Tüm sistemler benim için ideal ilgi alanlarıdır. Windows, bahsedildiği kadar kötü değildir. Linux da abarttıkları kadar "mükemmel" değildir. Her iki sistemlerin de artıları ve eksileri var. Bunu hepimiz kabullenirsek, "elma mı, armut mu?" kavgaları sona erer. 

Sahi konu kaynıyor, targz kurulumu nasıl yapılır? Arkadaşımızın sorunu ney? 
Bence windows kötü çünkü şimdi yaklaşık 1 saattir Ubuntuyu kurmaya çalışıyorum. Disk bölümleri şu anda ağlıyor. 4 gündür ubuntu kullanmıyorum. Kusura bakmayın böyle bir iletiye cevap vermeden duramazdım... Siz de tar.gz için mi linuxu kötülüyorsunuz?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

seron

Nurullah linuxu kötülemiyorum ama görüyorum ki çabam boş... Linux kötü değil; linuxcularda bir soru var. Çabuk alevleniyorlar ve yanlış anlamaya eğilimliler genellikle. Yazımı birkez daha ama anlayarak okuyun lütfen...

ata1

öncelikle kimse sizi yargılamıyor forumda ki genel bir şey bu sadece yazarak anlaşmaya çalışıldığından yüz mimikleri görünmediğinden.
karşı taraf sanki bir şeye kızar yada tavır koyar gibi anlaşılır burada herkes insanlara yardım etmeye çalışır. Bilgiyi verir ama sorun şu ki karşıdaki görmeden okuyarak anladığından yanlış anlamalar olur.
bu forum insanların gönüllü olarak yardım ettiği bir forum kimse kimseye kızmaz aslında  :))

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: seronNurullah linuxu kötülemiyorum ama görüyorum ki çabam boş... Linux kötü değil; linuxcularda bir soru var. Çabuk alevleniyorlar ve yanlış anlamaya eğilimliler genellikle. Yazımı birkez daha ama anlayarak okuyun lütfen...
Ben sadece kendi görüşümü açıkladım.. Tabii ki buna aykırı düşünebilirsiniz... Linux benim gözümde benim herşeyimi karşılıyor. Eğer gerçekten o yorumu bir tar.gz dosyası kuramadınız diye yazdıysanız olur böyle aksaklıklar hiç aldırmayın... Çünkü bende o yollardan geçtim. Bu tartışma uzamadan gerçek konuya dönelim, ubuntu kurduktan sonra yardım ederim...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata1

ayrıca sayın @seron  linux kernel yada linux ile bir sorun olursa bu ubuntu yada kullanılan linuxu bağlar. masaüstü kullanılan programlar kullanıcıya ait seçimlerdir.
gnome yada xfce çalışmıyor diye  tüm ubuntuyu yada kullanılan linux sürümünü sucçlamak nederece doğru olur  ;D bunlar kullanıcı seçimidir. örnek verelim .
bir arch linux temel iso 600mb sadece ana kurulum daha sonrasında yapılandırma yani masa üstü ve kullanılacak (Display Managers) giriş yöneticisi dahil her şeyi kullanıcı seçer
bunun anlamı sizin ilk kurduğunuz 600mb asıl ana linux

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: eralayrıca sayın @seron  linux kernel yada linux ile bir sorun olursa bu ubuntu yada kullanılan linuxu bağlar. masaüstü kullanılan programlar kullanıcıya ait seçimlerdir.
gnome yada xfce çalışmıyor diye  tüm ubuntuyu yada kullanılan linux sürümünü sucçlamak nederece doğru olur  bunlar kullanıcı seçimidir. örnek verelim .
bir arch linux temel iso 600mb sadece ana kurulum daha sonrasında yapılandırma yani masa üstü ve kullanılacak (Display Managers) giriş yöneticisi dahil her şeyi kullanıcı seçer
bunun anlamı sizin ilk kurduğunuz 600mb asıl ana linux
Keşke o iletiyi yazmasaydım. Benim yüzümden konu dağıldı

ata1

1. Programın  indiri
2. İndirdiğiniz arşive sağ tıklayıp "Buraya çıkart" seçeneğine tıklayarak bir klasöre çıkartın.

3. Şimdi komut satırı üzerinden söz konusu klasörün içine girmemiz gerekiyor. Bunun için Uçbirim komut satırı ekranını açın. Eğer söz konusu klasör, masaüstünüzde ise alttaki komutu kullanabilirsiniz:
cd ~/Masaüstü/klasörün_adı
./configure
sudo make
sudo make install

ibrahimsoze

seron

Arkadaşlar konu dağılıyor da şunu söyliyeyim, en sizlere kızmıyorum. Anlatmaya çalıştığım şeyi yukarıda açıkladım.

@eral konunun linux kerneliyle, masaüstüyle alakası yok. Daha önce diğer forumda tartıştığımız durumları hallettim. Şimdi o zamana göre daha bilinçli kullanmaya gayret ediyorum. Lubuntu sorunlu idi ve sanırım yakında düzeltilecektir. Ben işletim sistemine sadece bir programı kur derim kurulur gider. Dolayısı ile sistemi bozmak adına çok derinlemesine ayarlar yapmıyorum. Sadece şunu istiyorum: sorunsuz çalışan ve ihtiyacımı "TAM" olarak gören programlar. Bunları da uzun zaman önce hallederek windows bağımlılığından hemen hemen kurtuldum. Linuxu kullanmamın temel amacı onu sevmem değil, elektronik, bilgisayar, işletim sistemleri ve programlara ilgi duymam. Yani aslen ben bir windowsçuyum ama son birkaç aydır windows'a ya bir ya da iki kez başvurdum; o da içinden bir dosya almak ya da chkdisc yapmak için. Şu aralar bol bol dökümanları karıştırıyorum ve Daha fazla linux deneyimi edinmeye çalışıyorum. Hatta nasip olursa bu günlerde Manjaro kurup bir denemek istiyorum. Teması (kde) çok hoşuma gitti. Malesef yakınlarımda Linux kullanan hiçkimse olmadığı için hava atamıyorum; halbu ki Linux kullanmak insana biraz güven ve prestij de veriyor :)

Yukarıda kurulum hakkında anlattıklarına baktım. genellikle konuyu açan arkadaşımızın belirttiği hatayı alıp duruyorum. Bilmiyorum belki bilgisayarı bilen birine versem, iki dakikada çözer atar ;D Bu arada forum kuralları gereği mesajlarına cevap yazamıyorum yanlş anlaşılmasın.

meda

Manjaro-KDE sizin için iyi bir seçim olabilir. Ayrıca bu ay sonunda kararlı sürümü çıkacak olan Mint 17.3 Cinnamon tavsiye ederim. *.tar.gz bazı derleme ister o da bazı paket bağımlılıkları olur. Bunun içinde readme dosyasında genelde belirtilir. Bazıları da başlatıcısı ile gelir yani portable olur. Firefox gibi. Debian yahut Ubuntu gibi dağıtımların çok kullanılma veya diğer dağıtımlar tarafından taban olarak kabul edilme sebebide *.deb paketlerinin fazlalığı ve ppa depolarının çokluğu.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

@seron, yazdıklarında kendince haklısın ancak -senin de söylediğin üzere- yeni olman hasebiyle yanlış yaklaşıyorsun olaylara :) Vermiş olduğun bir örnek ile yola devam edilmez. Şimdi, bizim tarafa gelen hemen her kullanıcının karşına gün geliyor bir .tar.gz paketi çıkıyor. Bunu da sağdan soldan gördükleri anlatımlardan görüyorlar. Sonra sanki bu gibi bir şeye mecburlarmış gibi "Eee nasıl kuruluyor .tar.gz paketleri" diye düşünüyorlar.

Temel yanlışı düzeltelim, gerçi bunu forumda defalarca yaptık ama o başlıklara herkes denk gelmeyebilir.
Temel yanlış: tar.gz paketleri kurulum paketleridir.
Doğrusu: tar.gz'nin anlamı, sıkıştırılmış arşiv dosyasıdır.
Bu kadar basit yani. İçinde ne olduğuna göre durum değişir.

tar czvf falanca.tar.gz falanca.mp3

Hadi bakalım, yukarıdaki komutla oluşturulmuş arşivi açıp içindekini kurmaya çalışın? Neresi kurulum dosyası bunun? Kısacası her sakallı dedemiz olmayabilir :)

Nedir peki .tar.gz dosyalarının esprisi? Geliştirme yapan hemen herkes yazdığı uygulamanın kaynak kodunu bu şekilde dağıtır. Ola ki kullandığı dağıtımın deposunda yoksa alsın buradan derlesin kullanıcı diye. Hatta depoda varsa da neticede bu kaynak kod dağıtılacaksa bu şekilde dağıtılır. tar.gz olması da şart değil, seven .zip, .rar kullanır. Mesele bir şekilde arşivleyip dağıtmak.

İyi de kaynak dediğimiz şey standart mı? Değil işte, farklılık gösterebiliyor bazı şeyler. C ile yazılmışı derlersin de, Python ile dağıtılanı doğrudan kullanırsın. Bir başkası için farklı işlem gerekir. Standart durumları zaten forumda sabitlemiş durumdayız:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=179.0

Peki sen neden sorun yaşamışsındır? Bilemeyiz, görmemiz lazım. O "kıvırıp" kaçan uzman kullanıcı neden yapamamıştır? Bilemeyiz, görmemiz lazım. Belki tecrübesi yetmemiştir, gereken diğer bağımlılıkları kuramamıştır. Derleme işi neticede geliştirme araçlarını gerektiren bir durum. Belki kurmuştur bunları ama derlemeye çalıştığı şey çok eskidir, yeni sürümlerle gelen araçlarla anlaşamamıştır. Belki derlenmeye çalışılan şeyin kendisinde sorun vardır? Bilemeyiz bunu yani. Sana çıkışmıyoruz, meseleyi anlatmaya çalışıyoruz sadece. Yeni kullanıcının zaten çoğunlukla derleme yapmasına falan gerek yok. Forumda bizler de bunu salık veriyoruz. Depolar var işte, mis gibi kursun uygulamaları. Depoda olmayan PPA ile bulunabiliyor, danışsın foruma anlatalım.  Gerek yok yani derleme olayına falan normal şartlar altında.

Neyse, konuyu çok dağıtmadan @VoSToK'un sorusunu cevaplayalım. Gerçi, sağ olsun esasında @817c0d3r cevaplamış soruyu. Diğer tüm arkadaşlara da soruları cevaplamadan önce sorulan şeyin nasıl kurulacağını araştırmalarını öneririm :) Ortada derlenecek bir şey yok, yapılan tariflerin hemen hepsi boşa gidiyor yani.

Kurulmak istenen şey:
http://dashcoin.net/download/linux/

Yöntemi de orada anlatılıyor, derleme, kurulum vs. yok uygulama(lar) ikilik zaten. İlgili dizinde önce:
./dashcoind
komutu uygulanacak, eşleme yapılacak. Ardından:
./simplewallet
komutu ile cüzdan açılacak.
Hepsi bu.

Yardım etmenin en büyük püf noktası önce yardım edilecek konuyu doğru anlamaktan geçer :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Katılıyorum.
Yardımın için teşekkür ederim. Daha iyi anlamış oldum.

alikemal0162

Aslinda tum bu kavgayı readmiie dosyası halleder ama kimsede su hata kodlarını paylasmıyor

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: alikemal0162Aslinda tum bu kavgayı readmiie dosyası halleder ama kimsede su hata kodlarını paylasmıyor
Aynen öyle zaten eğer configure gibi bir dosya varsa verecebileceği en büyük hata ".... Paketi bulunamadı" olacaktır. Neticede her program bir kütüphaneye bağlıdır. Bunu kimse değiştiremez....

seron

Ricam, bu konu kapatılmasın. Gerek benim, gerekse arama yapan arkadaşların sık yaşadığı bir durumdur bu. Sorunu olan gelsin burada kod mu paylaşacak, soru mu soracak sorsun, bir şekilde yardım alsın. Ben şu anda ihtiyacım olan programları hep depolardan ve .dep dosyaları ile kurarak sorunlarımı çözdüm. Ama yine de bazı sitelerden tar ile arşivlenmiş dosyalar buluyorum. Muhakkak ben ve konuyu açan arkadaşlar gibi acemi kullanıcıların işine yarayacaktır.

neynefes

Başlığın açık kalması sıkıntı değil de her arşivlenmiş uygulamanın çalıştırılma mantığı aynı değil ki. Burda çözümde sunsak sadece o paketi ilgilendirecektir. Acemiyseniz elzem değilse hazırda deb paketlerini ve ppa adreslerini kullanın.

seron

Alıntı yapılan: neynefes - 14 Kasım 2015 - 21:02:24
Başlığın açık kalması sıkıntı değil de her arşivlenmiş uygulamanın çalıştırılma mantığı aynı değil ki. Burda çözümde sunsak sadece o paketi ilgilendirecektir. Acemiyseniz elzem değilse hazırda deb paketlerini ve ppa adreslerini kullanın.
İşte o nedenle açık kalsın demiştim ppa veya deb lerle kurulmayan özgün programlar oluyor mesela bazı video editörleri vb gibi. Şayet başlık açık kalırsa hepsinin kurulumu aynı olmayacağından başlık kalabalığı yerine buradan devam ederiz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: alikemal0162Aslinda tum bu kavgayı readmiie dosyası halleder ama kimsede su hata kodlarını paylasmıyor
Kavga yok ki ortada :) Kaldı ki ilk iletide hatanın ne olduğunu vermiş soruyu soran arkadaş. Çözümü de burada paylaşıldı.

Alıntı yapılan: nurullahisrganAlıntı yapılan: alikemal0162Aslinda tum bu kavgayı readmiie dosyası halleder ama kimsede su hata kodlarını paylasmıyorAynen öyle zaten eğer configure gibi bir dosya varsa verecebileceği en büyük hata ".... Paketi bulunamadı" olacaktır. Neticede her program bir kütüphaneye bağlıdır. Bunu kimse değiştiremez....
Tekrar edelim, derleme yok :) Çözüm zaten belli.

Eğer sizler bu yorumları genel olarak yapıyorsanız yazdıklarımı unutabilirsiniz.

@seron, başlık kalabalığı olmaz, hatta tam aksine düzen sağlanır. Düşün ki bir başlık var, içinde yüzlerce şey konuşulmuş. Kim, nasıl kendisine ait çözümü bulacak? Forum sistemi bile soruna çözüm bulma açısından verimsizken, bizler farklı sorunları aynı başlıklara yığarsak ortam tamamen çöplüğe döner.

Halbuki çözüm çok basit. Bir kişi bir uygulama ile sorun mu yaşıyor? Açıklayıcı bir başlıkla konu açar, buradaki gibi değil yani. Örnek:
"Dashcoin uygulamasını kuramıyorum." 
Çözüm gelir, konu kapanır. Arama yapan başlığı görür, işte der benim sorunum, gelip çözümü alır ve gider. "Tar.gz kuramıyorum" başlığından kim ne çıkartabilir ki? Kaldı ki anlatmaya çalıştığımız üzere her sakallı dedemiz değil. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.