[Çözüldü] Bilgisayarın kapanmama problemi

Başlatan pugilista, 12 Kasım 2015 - 00:40:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pugilista

selamunaleyküm ubuntuda sorunsuz devam ediyorum derken yine bir problemim çıktı bilgisayarımı kapatmak istediğimde donmuyor ancak kapanmıyor. Mor ekranda ubuntu yazısının altındaki noktalar gidip geliyor ancak pil bitene kadar bilgisayar kapanmıyor. Bi kaç kere şarjdayken kapattığımda oldu şarj kablosunu çekince kapanmıştı, bir defa yine aynı ekrandayken usb adaptörü çıkardığımda kapandı, bazende *hiçbir şey takılı değilken bile kapanmıyor. Bunun sorunu ne olabilir ?
Açılışta ACPI probe failed alıyorum bi zararı olmadı şu ana kadar bu hatanın ancak bunla ilgili olabilir mi acaba?

plazma

pugilista

bunu okumuştum zaten "acpi pcc probe failed" hatasının bi zararı olmayabilir yani benim sorunumun kaynağı bu olmayabilir. Bende ubuntunun kapanış ekranında kalıyor , donma olmuyor , kapanış ekranında ubuntu yazısının altındaki noktalar gidip geliyo ancak bilgisayar kapanmıyor. Ve bu her kapanışta olmuyor.

plazma

Uçbirimden (terminal) şu komut ile denermisiniz kapanıyor mu:

sudo shutdown -h now

if

Aleykümselam @pugilista. Kaç senelik bir pil kullanıyorsunuz?

lspci

çıktısına bakayım.

pugilista

Alıntı yapılan: plazma - 12 Kasım 2015 - 15:27:28
Uçbirimden (terminal) şu komut ile denermisiniz kapanıyor mu:

sudo shutdown -h now
kapanıyor normal kapattığımdada kapanıyor mesela 10 defa kapattıysam 3-4 defa kapanmıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2015 - 01:05:19

Alıntı yapılan: if - 12 Kasım 2015 - 23:42:44
Aleykümselam @pugilista. Kaç senelik bir pil kullanıyorsunuz?

lspci

çıktısına bakayım.

lspci
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #6 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM87 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK106M [GeForce GTX 765M] (rev a1)
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5227 PCI Express Card Reader (rev 01)
04:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros Killer E2200 Gigabit Ethernet Controller (rev 13)
05:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723AE PCIe Wireless Network Adapter

heartsmagic

Bu sorun ilk kurulumdan beri mi var yoksa sonradan mı oldu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Donanım sorunu var sanki. Okuduklarımdan onu anladım. En yüksek ihtimal de batarya. Bir başka forumda bir Win'li bilgisayarın pilsiz(adaptörle) yavaş başladığı, pili adaptörle beraber kullandığında sorunun çözüldüğü şeklinde bir şikayet okumuştum.

Olasılılar:
Batarya gücü zayıftır. sistem idareten çalışıyordur. tam kapanacağına yakın, sorun çıkıyordur. 5V-200mA ile çalışan bir USBnin çıkartılması ile sistem kapanıyorsa bu akla uygun geliyor; sistem fazla yükten kurtulunca doğru çalışıp kapanıyor. Her kapanışta böyle olmamasını da belki pilin dolu veya yarı dolu haline denk gelmesine bağlayabiliriz.

Bir başka ihtimal, anakart donanımı veya RAM gibi parçalarda sorun olabilmesi. Hatta harddiskte Bad sector var mı diye de bakmak gerekebilir.

RAM kontrolü:
Memtest adlı program indirilip bir flaşa kurularak ram testi yapılabilir (linux kurulum cdlerinde de var, oradan da çalıştırılabilir)

Harddiskte sorun var mı:
-Bilgisayarınıza SMART test yapabilen bir program (GSmart control) kurarak "Device" menüsünden "view details" seçeneğine girip "error log" kısmı kontrol edilebilir, -Veya windows* üzerinden HD Tune kullanarak "scandisc" seçeneği ile tarama yapılarak hücreler içerisinde kırmızı noktalar oluşup oluşmadığına bakılır. Varsa sorun diskten kaynaklanıyor olabilir.

Batarya ile kontrol:
Bataryanızı tamamen çıkartın, ve bir süre sadece adaptörle kullanın. normal işlevlerinizi yürütün ve 10 kez kadar durumu test edin. hala sorun var mı?
Yukarıda da sorulmuş: piliniz eski mi yeni mi, kaç senelik?
İlk kurduğunuz zamanlarda da var mıydı, yeni mi oldu?

Herhalde bu yazdıklarım bir nebze olsun yardımcı olabilir.
-----------
* Bakım amaçlı kullanılan "Hirens Bood DVD" içindeki mini windows. Bu sistem, kurmadan DVD'den çalışır ve içinde HDtune de dahil birçok bakım amaçlı yazılım bulunur. Maalesef bu sistemin kullanımı yasal değildir.

pugilista

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Kasım 2015 - 10:57:43
Bu sorun ilk kurulumdan beri mi var yoksa sonradan mı oldu?
sonradan oldu bu sorun ilk başlarda bu tarz bir şey yoktu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2015 - 16:10:14

Alıntı yapılan: seron - 13 Kasım 2015 - 15:57:45
Donanım sorunu var sanki. Okuduklarımdan onu anladım. En yüksek ihtimal de batarya. Bir başka forumda bir Win'li bilgisayarın pilsiz(adaptörle) yavaş başladığı, pili adaptörle beraber kullandığında sorunun çözüldüğü şeklinde bir şikayet okumuştum.

Olasılılar:
Batarya gücü zayıftır. sistem idareten çalışıyordur. tam kapanacağına yakın, sorun çıkıyordur. 5V-200mA ile çalışan bir USBnin çıkartılması ile sistem kapanıyorsa bu akla uygun geliyor; sistem fazla yükten kurtulunca doğru çalışıp kapanıyor. Her kapanışta böyle olmamasını da belki pilin dolu veya yarı dolu haline denk gelmesine bağlayabiliriz.

Bir başka ihtimal, anakart donanımı veya RAM gibi parçalarda sorun olabilmesi. Hatta harddiskte Bad sector var mı diye de bakmak gerekebilir.

RAM kontrolü:
Memtest adlı program indirilip bir flaşa kurularak ram testi yapılabilir (linux kurulum cdlerinde de var, oradan da çalıştırılabilir)

Harddiskte sorun var mı:
-Bilgisayarınıza SMART test yapabilen bir program (GSmart control) kurarak "Device" menüsünden "view details" seçeneğine girip "error log" kısmı kontrol edilebilir, -Veya windows* üzerinden HD Tune kullanarak "scandisc" seçeneği ile tarama yapılarak hücreler içerisinde kırmızı noktalar oluşup oluşmadığına bakılır. Varsa sorun diskten kaynaklanıyor olabilir.

Batarya ile kontrol:
Bataryanızı tamamen çıkartın, ve bir süre sadece adaptörle kullanın. normal işlevlerinizi yürütün ve 10 kez kadar durumu test edin. hala sorun var mı?
Yukarıda da sorulmuş: piliniz eski mi yeni mi, kaç senelik?
İlk kurduğunuz zamanlarda da var mıydı, yeni mi oldu?

Herhalde bu yazdıklarım bir nebze olsun yardımcı olabilir.
-----------
* Bakım amaçlı kullanılan "Hirens Bood DVD" içindeki mini windows. Bu sistem, kurmadan DVD'den çalışır ve içinde HDtune de dahil birçok bakım amaçlı yazılım bulunur. Maalesef bu sistemin kullanımı yasal değildir.

ilk ihtimal sanki daha yüksek gibi geliyor dediğiniz programları indirip harddisk ve ram testi yapıcam. Batarya bilgisayarı kullandığımda beri aynı yani 2 sene civarı. Bir süre sadece adaptörle kullanmayı deneyeyim ozaman. İlk kurduğum zamanlarda böyle bir sorun yoktu yani ekran kartından dolayı donup kapanmama sorunu oluyordu bende bir çok kez güç düğmesinden kapatıyordum ama bu sorun düzeldi. 1-2 haftadır bu yeni sorunla karşılaşıyorum

heartsmagic

Grub ekranından gelişmiş seçeneklere gelip, eğer temizlemediysen eski çekirdeklerden bir tanesi ile sistemi açıp kapatmayı dener misin.
Ayrıca şu komutun çıktısı ne oluyor?
cat /proc/cmdline

pugilista

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Kasım 2015 - 17:00:02
Grub ekranından gelişmiş seçeneklere gelip, eğer temizlemediysen eski çekirdeklerden bir tanesi ile sistemi açıp kapatmayı dener misin.
Ayrıca şu komutun çıktısı ne oluyor?
cat /proc/cmdline
komutun çıktısı:
BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.19.0-31-lowlatency root=UUID=76a042ab-0fb4-41eb-bfd8-71041b35ad61 ro quiet splash
bu kapanmama sorunu sürekli olmuyor mesela az önce oldu, wifi bağlanmaya çalışıyodu bağlanmadı takıldı yani bağlantıyı kes desemde devam ediyor takılı kalıyor  network manager takılınca yeniden başlat dediğimde aynı ekranda noktalar gidip geliyor kapanmıyor. Bilgisayarda çok geç açılıyor bu acpi sorunu nedeniyle. bu sorunun sizdede olduğunu yazmıştınız düzeltebildiniz mi ?

seron

Hmmm... Arka planda sonlandırılamayan uygulamalar var. Aynı sorun Win'lerde de olabiliyor bazen.

pugilista

Alıntı yapılan: seron - 14 Kasım 2015 - 17:31:29
Hmmm... Arka planda sonlandırılamayan uygulamalar var. Aynı sorun Win'lerde de olabiliyor bazen.
Bataryasız adaptörden çalıştırdığımdada yine kapanmadı network manager donmuştu. bu donunca oluyor genelde. bu sorunun bi çözümü var mıdır 15.04 e geçsem bişeyler düzelir mi acaba?

seron

Vallahi bilmiyorum. Belki sürüm değişince de düzelebilir. Ama "sistem gözlemcisinde" o kapanamayan ya da düzgün çalışmayan her ne ise durdurup, kapatmayı denerseniz sorunun nedenini kesin olarak ona bağayabiliriz. Daha elimizde net birşey yok.

Laptop bilgisayarlarda USB yerleri genellikle iyi değildir ve sık sık kımıldayarak sapıtmalara neden olabilir. Ben netbook kullanıyorum. USB yerleri iyi değil. Wİ-Fİ adaptörü bozuk olduğundan USB wifi adaptörü + fare kullanıyorum ve elim hafif değsin, hemen bağlantı kopuyor, tabi kalıcı bir kopma olmayıp kımıldanarak sinyal akışında bozulma şeklinde bir hata oluştuğu için de sistemim ne yapacağını şaşırıyor. Bazen yeniden başlatmak zorunda kalabiliyorum.

Tabi ki sizin sorununuz bu olmayabilir. Yazılımsaldır, sürücü doğru çalışmıyordur gibi... Açıkçası yardım etmek istiyorum ama bilgim de sınırlı.  :-[  en iyi yardım yine ileridüzey linux bilgisi olan arkadaşlardan gelecektir.

pugilista

Alıntı yapılan: seron - 14 Kasım 2015 - 18:06:33
Vallahi bilmiyorum. Belki sürüm değişince de düzelebilir. Ama "sistem gözlemcisinde" o kapanamayan ya da düzgün çalışmayan her ne ise durdurup, kapatmayı denerseniz sorunun nedenini kesin olarak ona bağayabiliriz. Daha elimizde net * bir şey yok.

Laptop bilgisayarlarda USB yerleri genellikle iyi değildir ve sık sık kımıldayarak sapıtmalara neden olabilir. Ben netbook kullanıyorum. USB yerleri iyi değil. Wİ-Fİ adaptörü bozuk olduğundan USB wifi adaptörü + fare kullanıyorum ve elim hafif değsin, hemen bağlantı kopuyor, tabi kalıcı bir kopma olmayıp kımıldanarak sinyal akışında bozulma şeklinde bir hata oluştuğu için de sistemim ne yapacağını şaşırıyor. Bazen yeniden başlatmak zorunda kalabiliyorum.

Tabi ki sizin sorununuz bu olmayabilir. Yazılımsaldır, sürücü doğru çalışmıyordur gibi... Açıkçası yardım etmek istiyorum ama bilgim de sınırlı.  :-[  en iyi yardım yine ileridüzey linux bilgisi olan arkadaşlardan gelecektir.
teşekkürler network managerdan kaynaklı oluyor bazende şarj adaptörünü çıkarınca kapandığını gördüm ama bakalım artık. umarım bi çare bulabilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Kasım 2015 - 23:45:57

hatalarla ilgili bir komut yazdığımda bazı hatalar çıktı ancak pek bi anlam veremedim
dmesg | egrep -i 'network|error'
[    0.182173] ACPI Error: No handler for Region [EC__] (ffff88043f0bac18) [EmbeddedControl] (20141107/evregion-163)
[    0.182176] ACPI Error: Region EmbeddedControl (ID=3) has no handler (20141107/exfldio-299)
[    0.182178] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.LPCB.EC__._REG] (Node ffff88043f0bb2f8), AE_NOT_EXIST (20141107/psparse-536)
[   13.002160] ACPI Error: [\_SB_.PCI0.GFX0.DD02._BCL] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20141107/psargs-359)
[   13.002163] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.PEG0.PEGP.DD02._BCL] (Node ffff88043f0ed960), AE_NOT_FOUND (20141107/psparse-536)
[   13.136880] audit: type=1400 audit(1447536718.049:3): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=569 comm="apparmor_parser"
[   13.136894] audit: type=1400 audit(1447536718.049:6): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=570 comm="apparmor_parser"
[   13.136909] audit: type=1400 audit(1447536718.049:9): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=571 comm="apparmor_parser"
[   13.137208] audit: type=1400 audit(1447536718.049:11): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=569 comm="apparmor_parser"
[   14.383068] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
[   50.423982] systemd-udevd[2330]: renamed network interface wlan1 to wlan3

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Kasım 2015 - 23:55:20

ve başka bir çıktı :
uname -r && dmesg | grep PCC
3.19.0-31-lowlatency
[    0.570422] PCCT header not found.
[    0.570423] ACPI PCC probe failed.

heartsmagic

"ACPI PCC probe failed." meselesi sorun değil, gecikme de ondan kaynaklanmıyordur. Ancak senin ACPI çıktılarında cidden sorun görünüyor.
Şu hata kaydı dursun kenarda:
https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=102421
Yeni sürüm çekirdekte bir şeyler olabilir bu mesele için.

Makinenin marka ve modeli nedir?
cekirdekkonusu
Yukarıdaki konuyu okuyarak, noacpi parametresini eklemeye çalış. İster kalıcı yap, ister geçici. Bence kalıcı yap, geri almak kolay. Ardından sistemi bir süre kullan ve kapanma sorunu oluyor mu, eğer olmuyorsa bu eklememiz başka sorunlara yol açıyor mu açmıyor mu diye gözlemle. Konuyu ağ yöneticisine bağlamışsın, orada da olabilir sorun. Önce bir ACPı olayını deneyelim.

pugilista

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Kasım 2015 - 00:19:15
"ACPI PCC probe failed." meselesi sorun değil, gecikme de ondan kaynaklanmıyordur. Ancak senin ACPI çıktılarında cidden sorun görünüyor.

http://kb.ubuntu-tr.net/cekirdek-secenekleri
Yukarıdaki konuyu okuyarak, noacpi parametresini eklemeye çalış. İster kalıcı yap, ister geçici. Bence kalıcı yap, geri almak kolay. Ardından sistemi bir süre kullan ve kapanma sorunu oluyor mu, eğer olmuyorsa bu eklememiz başka sorunlara yol açıyor mu açmıyor mu diye gözlemle. Konuyu ağ yöneticisine bağlamışsın, orada da olabilir sorun. Önce bir ACPı olayını deneyelim.
msi ge70 marka laptop kullanıyorum. Dediğiniz gibi ekliyip deniycem bi süre. ağ yöneticisi donduğu zaman yeniden başlatmak istediğimde donduğu için öyle düşündüm ancak bir kaç defa adaptörü çıkartıncada kapanmıştı.
Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla anakart ayarlarından "system agent-graphics-ipgu multimonitor/enable " yaparak düzelttiğini yazmış birisi ancak ben uefiden bu ayarları bulamadım.Bilgisayarda bir çıktıya daha rastladım acpi yle ilgili:
acpi -p
No support for device type: battery

bunla alakalı bir durum var mıdır acaba

if

@pugilista, BIOS güncellemesi var mı bilgisayar için?

pugilista

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Kasım 2015 - 00:19:15

http://kb.ubuntu-tr.net/cekirdek-secenekleri

acpi=off pci=noacpi eklediğimde bilgisayar açılmıyordu grub ekranından sonra hiçbir şey çıkmıyordu kurtartma modunda açıp kaldırmak zorunda kaldım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 01:57:41

Alıntı yapılan: if - 15 Kasım 2015 - 01:29:25
@pugilista, BIOS güncellemesi var mı bilgisayar için?

bunu nasıl öğrenebilirim?
sudo dmidecode | more çıktısında:
BIOS is upgradeable yazıyor yani yükseltmemde bir sakınca yok sanırım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 02:19:12

Bu arada ben synaptic i kurcalarken lowlatency paketlerini indirip kurmuşum daha önce yoktu bunlar. bunlardanda kaynaklanıyo olabilir sanırım yüklediğim zamanla sorunların çıkması birbirine yakındı çünkü. Tekrar nasıl generic e dönebilirim yani grubtan otomatik olarak nasıl genericle başlarım ?

heartsmagic

Silmediysen listede duruyordur eski çekirdekler.

plazma

Bios güncellmesi olabilir ama dikkatli olmanız lazım tam model numarası nedir mesela msi ge70-2QD-820XTR gibi msi nin sitesinden bakılabilir.

pugilista

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Kasım 2015 - 03:44:23
Silmediysen listede duruyordur eski çekirdekler.
low latency yerine generic le başlatmayı nasıl ayarlayabilirim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 13:59:18

Alıntı yapılan: plazma - 15 Kasım 2015 - 13:50:50
Bios güncellmesi olabilir ama dikkatli olmanız lazım tam model numarası nedir mesela msi ge70-2QD-820XTR gibi msi nin sitesinden bakılabilir.
bios güncellemesini yapıcam belki ondan kaynaklanıyor olabilir en eski sürümünü kullanıyormuşum ben

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 14:18:12

Birde kapanırken dikkatimi çekti Vmware ile ilgili şeyler çıkıyor kapanış ekranında vmware ı hiç çalıştırmamış olmama rağmen. Ve bilgisayarı açtığımda ingilizce klavyeyle çalışıyor mouse u çıkarıp taktığımda düzeliyor. Son zamanlarda sürekli çıkan sorunlar low latency yüzünden mi acaba

plazma

Yanlış sürümü yüklemeyin, msi lerde 7 veya 8 le gelenlerde sürümler farklı ona göre güncelleme yapılması gerekiyor, bazı kullanıcılarda doğru sürüm ile yükseltme yapılsa bile arkaplan ışığı gibi sorunlar çıkabiliyor msi destek ile görüşün isterseniz yada garantisi varsa hatta servis kanalı ile yaptırın sorun çıkarsa en azından brick(tuğla) olmasın cihazınız.

neynefes

Bios işi biraz sıkıntılı. Bende ekran  ışığı ayarlama sorunu var. Mümkünse yetkili servise götürün. MSI GE60 modeli var bende de..

pugilista

Alıntı yapılan: plazma - 15 Kasım 2015 - 14:29:49
Yanlış sürümü yüklemeyin, msi lerde 7 veya 8 le gelenlerde sürümler farklı ona göre güncelleme yapılması gerekiyor, bazı kullanıcılarda doğru sürüm ile yükseltme yapılsa bile arkaplan ılığı gibi sorunlar çıkabiliyor msi destek ile görüşün isterseniz yada garantisi varsa hatta servis kanalı ile yaptırın sorun çıkarsa en azından brick(tuğla) olmasın cihazınız.
bios u sorunsuz güncelledim neyse ki. ama "acpi pcc probe failed" hatasına bir çözüm olmadı. Hatanın can sıkıcı yanlarından biri açılışta 15 saniye kadar geciktiriyor. Bu hata 15.04 sürümündede oluyormuş sanırım ona yükseltsem mi diyordum bende ama çare olmıycak sanırım. Kapanış ekranındada eskiden mor ubuntu ekranı olurdu artık yarısı siyah ve vmware services stopping yazısı falan çıkıyor bu yoktu önceden.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 15:27:35

Alıntı yapılan: neynefes - 15 Kasım 2015 - 14:35:47
Bios işi biraz sıkıntılı. Bende ekran  ışığı ayarlama sorunu var. Mümkünse yetkili servise götürün. MSI GE60 modeli var bende de..
yetkili servise götürsem linux olduğu için acpi pcc hatasıyla pek ilgilenceklerini zannetmiyorum oyüzden götürmedim ama böyle giderse mecbur götürcem gibi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 16:50:05

yabancı forumlarda bazı şeyler buldum ancak anlayamadım ingilizce yüzünden sanırım çözüm için işe yarayan bişey bu linki vermişler: https://github.com/torvalds/linux/blob/master/drivers/mailbox/pcc.c
ancak bunu nasıl kullanıcam bilmiyorum.
burada da birisi anakart ayarlarından düzeltmiş ancak ben o ayarları bulamıyorum : https://askubuntu.com/questions/584248/boot-error-acpi-pcc-probe-failed
generic le başlatma işini halledemedim hala

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Kasım 2015 - 17:12:29

Önyükleyici onarımıyla grubu silip tekrar kurduğumda Acpi hatası düzeldi çok şaşırdım. Şu an eğer tekrar bi hata olmazsa ufak tefek bi kaç sorunum kaldı.
1)Bilgisayarı başlattığımda bazen ingilizce klavyeyle başlıyor.
2) 3.19.0.31-generic ile başlamam için gelişmiş seçeneklerden seçmem gerekiyor yoksa lowlatency ile başlıyor.
3) Kapanış ekranında vmware ile ilgili yazılar çıkıyor öyle kapanıyor standart kapanış ekranı bozuk gibi gözüküyor kapanmadan önce.