Linux Mint CPUs Hatası

Başlatan Crewx, 11 Kasım 2015 - 01:54:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Crewx

Arkadaşlar ben yeni bir linux kullanıcısıyım monster laptopum var linux kurdum zar zor yukledim sürekli bir hata veriyor ve pc reboot oluyor. neyse artık çok sık vermiyor ama yinede veriyor :D

Bana bu sorunun çözümünü söyliyebilecek varmıdır.

Hata mesajı : Kernel Panic - not syncing : Timeout synchronizing machine check over CPUs

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 02:59:09

yardımcı olmayacakmısınız

ata1

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım severek yardımcı olacaktır fakat saati göz önüne alırsak çok fazla kişi forumda olmayışından sabırlı olmanız gerekecek
saygılar

if

@Crewx, toplama bir bilgisayar mı bu? BIOS güncellemesi var mı? "Overclock" yaptınız mı? Bilgisayara bağlı tüm aygıtları çıkartıp açmaya çalıştığınızda sorun devam ediyor mu? Çekirdek önyükleme seçeneklerinden[1] "quite" ve "splash" seçeneklerini silip başlatınca ekrandaki hataları buraya geçer misiniz?

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

sayz

kurulumu usb ile mi cd ile mi yaptınız? usb ile yaptıysanız hangi programla usb'yi oluşturdunuz?

ayrıca şurada aynı sorunu kendisi için çözen bir arkadaş var (dvd sürücüyü kapatmış):

https://askubuntu.com/questions/567982/kernal-panic-not-syncing-timeout-synchronizing-machine-check-over-cpus-ever

bize bilgisayarının donanımsal özelliklerini ayrıntılı olarak yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. ben de monster kullanıyorum ve hiç böyle bir problemle karşılaşmadım.

ama bu markadan çok senin donanımına bağlı. anakartını, işlemcini vs yazarsan iyi olur.

meda

Benim söyleyeceklerimi arkadaşlarda söylemiş ancak farklı olarak BİOS ayarlarını default konumuna getirmeyi deneyebilisiniz. RAM'leri çıkarıp yerlerini farklı sırayla takmayıda deneyebilirsiniz. Windows ortamında sistem iso kalıbını yeniden indirerek Win32İmageWriter aracını kullanarak USB'ye yazdırıp kurulumu tekrarlayabilirsiniz. Muhtemelen Windows tarafında sorun oluyordur. Sistemin çalışmasında yansıması farklı oluyordur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

speakerXXL

Burada benzer bir sorunun X sunucu güncellemesi ile çözüldüğünden bahsedilmiş.

Bunun için önce aşağıdaki komutlar ile PPA deposunu sisteme ekleyiniz.

sudo add-apt-repository ppa:oibaf/graphics-drivers

Sonra aşağıdaki şekilde sisteminizi güncelleyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından aşağıdaki şekilde çekirdek sürümünüzü güncelleştiriniz.

Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 3.16.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 3.16.0-53 sürümde) kurunuz. (Sisteminizdeki donanımları bilmediğim için, sıkıntı olmaması için 3.16.x sürüm çekirdeğin son sürümünü önerdim.)

Güncellemeler sonrasında sisteminizi yeniden başlatınız.