[Çözüldü] Flash belleğe attığım dosyayı windowsta açamıyorum

Başlatan cndg, 09 Kasım 2015 - 12:21:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cndg

Ntfs şeklinde biçimlendirmiş olduğum flash belleğe ubuntuda belge attığım zaman windowsta açılmıyor. Sanırım belgeler ext4 şeklinde atılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim.

natgho

ext4 bir dosya türü değil, partition biçimlendirme türü. NTFS yerine fat32 kullanarak denemenizi tavsiye ederim.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

cndg

@natgho teşekkürler dediğin gibi fat32 olarak biçimlendirdiğimde sorun ortadan kalktı. Sadece öğrenmek için soruyorum windowsun ntfsyi de desteklemesi gerekmiyor mu?

plazma

Bu belge hangi formatta ubuntudan attılan windows tarafında açılmayan?

cndg

Bir Power point sunusu video mp3 dosyası ve resimler var flash belleğin içinde fakat flash belleği hiç okumuyor şimdi fat32 şeklinde olmasına rağmen sorun yaşadım.

seron

Merhaba @cndg ,
Sisteminizi windowsla başlatıp (ya da windowslu bir bilgisayarda) flaşınızı takarak, bilgisayar > flaş simgesi üzerinde sağtıklatarak özellikler >araçlar oradan disk denetimine gelin ve kutucukları doldurarak taratın; yani bildiğimiz scandisc.
Dosyalarınıza erişebiliyorsanız onları windowsa yedekleyip, flaşınızı normal formatlayın (hızlı kutucuğu boş iken). Format seçeneklerinde FAT32 yi seçip, varsayılan ayırma birimini değiştirebiiyorsanız 1024 ü, erişilemez ise varsayılan'ı seçin.

bitince dosyalarınızı kopyalayarak birkaç kez windowsta ve linuxda erişmeye çalışın.
eğer hala başarısız oluyorsanız, flaşınız muhtemelen arızalı olabilir (yeni olsa bile).
umarım çözüm olur.

cndg

Flash belleğe attığım dosyaları okumayı başardım sanırım geçici bir hata oluşmuş ve dosyalar atılmamış fakat yinede windows yüklü cihazlarda flash bellekte sorun olduğuna dair uyarı alıyorum taramadan devam ettiğimde sıkıntı çıkmıyor fakat çevremdeki insanlarda flash bellekte virüs olabileceği gibi bir izlenim oluşuyor ve benim onlara ubuntu kullandığımı anlatmamda tahmin edebileceğiniz gibi zor. Bu yüzden bu uyarıyıda almamamın bir yolu varmı varsa nedir bunu öğrenmek istiyorum.
Bu arada flash belleği zaten fat32 olarak daha önce biçimlendirdim.

heartsmagic

Nasıl bir uyarı bu? Ancak, sorun genel bir sorun değil. Linux tarafında ister ntfs, ister fat32 olarak kullanılan bir usb bellek Windows tarafında sorun çıkartmamalı. Sorun çıkartıyorsa arkadaşların söylediği gibi ya bozuktur ya da başka bir sorun vardır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Arkadaşlar,
Linux bozuk mozuk demiyor açıyor ;D gerçekten öyle. Ama windows bu konuda bayağı bir titiz.

Daha önce benzer bir problem yaşamıştım. Bilgisayarıma bir harddiski harici olarak bağlayıp içindekileri görmeye çalıştım, ama bir türlü mount edilemiyordu. Diskin bozulmuş olabileceğine karar vererek, son defa linux'da da görüntülemek istedim. Linuxlu bilgisyara takınca harddisk çabucak bağlandı ve içindekileri kurtardım. Bana başka bir forumda yardımcı olan bir ağabeyim, bu sorunun harddiskteki MFT bölgesinde meydana gelen bir bozukluktan kaynaklandığını, linux'da bozuk diskleri bile açabileceğimi söyledi. Gerçekten de verilerimi kurtardım.

Miyadı dolmak üzere olan bir flaş da windowsta sorun veriyor, ama linuxda sorunsuz kullanılıyor olabilir. (flaş belleklerin ömrü harddisklere göre kısadır)

Bir diğer sorunsal, scandisk gerektiren bazı disklerin linuxda açılamaması, yani yukardakinin tam tersi bir durum. Hani windowsta başlarken başlangıç ekranında "disk hata gözden geçirmesi yapılacak, iptal etmek için bir tuşa basınız" diyor ya, hah, öyle bir greksinim varsa linux o diski açamıyor. Ama windows işlemi iptal etseniz de açıyor. Keşke linux da da scandisc fonksiyonu olsaydı... Ya da var da ben mi bilmiyorum?...

heartsmagic

Linux tarafında dosya sistemi denetiminin kralı vardır :) Kendi dosya sistemleri için böyle tabi. Ancak konu kapalı bir kutu olan Windows dosya sistemi ise elden fazlaca bir şey gelmez. Yok mu ntfs için falan denetim aracı? Var, var da her zaman iş görür mü, %100 verimli çalışır demek doğru olmaz ya da en azından olmayabilir. Neticede kendisine ait olmayan ve kapalı bir dosya sistemini denetliyor. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cndg

İlgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim flash hata versede nasıl olsa çalışıyor diye bardağın dolu tarafından bakmaya flash belleği atmamaya ama yeni bir bellek daha almaya karar verdim.

seron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Kasım 2015 - 15:02:29
Linux tarafında dosya sistemi denetiminin kralı vardır :) Kendi dosya sistemleri için böyle tabi. Ancak konu kapalı bir kutu olan Windows dosya sistemi ise elden fazlaca bir şey gelmez. Yok mu ntfs için falan denetim aracı? Var, var da her zaman iş görür mü, %100 verimli çalışır demek doğru olmaz ya da en azından olmayabilir. Neticede kendisine ait olmayan ve kapalı bir dosya sistemini denetliyor.
Anladım. O halde her konuda muhtaç olmasak da belli başlı işler için windows'a ara sıra başurmak gerekecek. Bende flaşa kurularak yine flaştan boot edilebilen bir windows var. Varezciler tarafından PC bakımı amacıyla hazırlanmış :) tabii burda paylaşmam yasak. incelemenizi isterdim; parted magic'in windows halini düşünün...

Neyse arkadaşımız konuyu çözdü sanırım. İnşallah yanılmıyoruzdur da, yeni flaşta sorun çözülür.

natgho

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.