arşivi işlerken sorun yaşandı diye bir hata verip duruyor

Başlatan DesMajestyL, 07 Kasım 2015 - 13:24:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DesMajestyL

Merhabalar linux kullanımda yeniyim.Ben bilgisayara yanlışıkla *bir şeyler yapmıştım ve sonrasında Ubuntu Yazılım Merkezinde falan hata vermeye başladı benden sudo apt-get install -f
komutunu girmemi istediler.Girdiğimde ise şu hatayı alıyorum.
Paket açılacak: .../libc6_2.21-0ubuntu4_i386.deb ...
Paket açılıyor: libc6:i386 (2.21-0ubuntu4) ...
dpkg: /var/cache/apt/archives/libc6_2.21-0ubuntu4_i386.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (--unpack):
libc6-udeb:i386 2.21-0ubuntu4 paketinde de bulunan '/lib/ld-linux.so.2' dosyasının üzerine yazılmaya çalışılıyor
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
/var/cache/apt/archives/libc6_2.21-0ubuntu4_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Bu hatayı nasıl çözeceğime yardım ederseniz sevinirim.

heartsmagic

libc6-udeb paketini ne için kurmuştun?

apt-get -s remove libc6-udeb

ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fatihduranm

Bendede Aynı Sorun Var Hiçbirşey Kuramıyorum

Sizin verdiğiniz kodun çıktısı

NOT: Bu sadece simülasyondur!
      apt-get sadece root hakları ile gerçekten kullanılabilir.
      Unutmayın ki simülasyonda kilitleme yapılmaz,
      bu nedenle bu simülasyonun tam uygunluğuna güvenmeyin.
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: libc6-udeb paketi bulunamadı

plazma

DesMajestyL

Muhtemelen dosyalarda bir sorun olmuştu format attım ben öyle kurtuldum en azından