Ubuntu sadece C yerine D ye de kuruldu.

Başlatan sgoktekin, 02 Kasım 2015 - 22:46:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sgoktekin

Merhaba,
Ubuntu kurulumu sırasında tüm diske format attım. 
Öncelikle PhotoRec ile verileri geri getirmek için deneme yaptım. İşletim Sistemi hata verdi kilitlendi. Yeniden açtığımda 320 GB olan diskin 160 GB si dolmuştu.
Şimdi PhotoRec yeniden başlatsam büyük ihtimal disk dolacak ve geriye getirmek istediğim veriler gelemeyecek gibi.
500 GB taşınabilir boş harddisk var. Bu diske silinen verileri çıkart komutu nasıl verilir?
Ubuntu geçmişim yok sayılır.

cokomoko

Buna benzer sorun yaşamış bir kişi olarak size photorec yerine actlve file recovery öneriyorum üstelik opensuse üzerine inşa edilmiş iso kalıbı da var veya recuva deneyin.En çok ilk yazdığımı beğendim opensuse üzerine inşası da cabası, şahsen diskimde o kadar çok dizin ve dizinler altında dosya vardı ki diskin genel yapısını neler kaybettiğimi hatırlamıyordum işte bu programla dizinlerim ve altındaki dosyaların neler olduğunu görebildim, kurtardım da. 
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

sgoktekin

PhotoRec kullanmaya karar verdim. Tek sorum şu;
Taşınabilir HDD'ye bu verileri nasıl çıkartabilirim. Bunun komutu nedir?

PhotoRec ile kurtarma yaparken http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma buradaki yönergeleri izleyerek bilgisayarınzıdaki bir dosya içerisine verileri çıkartabiliyorsunuz.
Benim bilgisayarımda bulunan hdd 320 GB. Kaybettiğim dosyalar ise 200 GB civarı. 500 GB boş HDD ye bu verileri çıkarmak istiyorum. Daha fazla veri getirmesinden korkuyorum.

cokomoko

Daha fazla veri getirmez gibime geliyor, 500gb harici hdd yeterli.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

Alıntı yapılan: sgoktekinPhotoRec kullanmaya karar verdim. Tek sorum şu;
Taşınabilir HDD'ye bu verileri nasıl çıkartabilirim. Bunun komutu nedir?
PhotoRec ile kurtarma yaparken http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma buradaki yönergeleri

Komutu yok, orada anlatıldığı üzere:

Alıntı Yap4. Bu aşamada, kurtarılan dosyaların nereye geri yükleneceğini belirlenir. Burada öntanımlı olarak kullanıcı ev dizinindeki klasörler listelenecektir. Buradan herhangi bir dizini seçebilirsiniz. Tabi isterseniz dosyalarınbu klasörörleri kullanmak zorunda değilsiniz, klavyeden sol ok tuşunu kullanarak dosya sistemi üzerinde daha üst dizinlere gidebilirsiniz.

Kısacası resimde gördüğün bölüme gelince klavyenin sol ok tuşuyla üst dizinlere çıkabilirsin. Şimdi, sen zaten kurtarma yapmak için Canlı CD ya da USB üzerinden çalışan bir Ubutnu ile ile makineyi açacaksın. Harici diskini tak, sonra /media dizinine bak. Orada /media/kullanıcı/falanca-disk şeklinde bir dizin altında bu yeni takacağın diski görebilirsin dosya yöneticisi ile. Photorec'te ise iki üst dizine çıkınca /media/... diyerek bu diski göstereceksin işte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sgoktekin

Taşınabilir hdd bölümünün nereden bulunacağı ile ilgili yardımınız için teşekkür ederim.
Ayrıca 320 GB alan taraması sonucu 500 GB nin yeterli olacağını belirten arkadaşa da teşekkür ederim.
Tarama Başladı. Teşekkür ederim.

sgoktekin

Hala tarama devam ediyor. 8 9 saat ile başladı hala 8 saat var bitmesine. 28 saat oldu. İyi tarıyor. Taranmışlarına klasörlerden baktım. Resmin bir kısmının geldiği veya bozuk geldiği dosya yok gibi.
Tek sorun klasörlere yeniden ayarlamak. Veri gelsin de klasörüne bakarız artık.

SON BİR SORU: Ntfs dosyalama sistemindeki klasör düzeni halinde bu verileri geri getirebileceğimiz bir sistem var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2015 - 00:58:39

Pass 1 Reading sector 478milyon/625milyon şeklinde iken daha da ilerlemiyor. 477 milyon ile 478 milyon arasında gidip geliyor, yeni bir dosya bulduğu yok.
Ne yapayım?
Taramayı sonlandırıp belirli bir sektörden sonra yeniden devam et şeklinde bir komut var mı
Yada sektörleri sondan başa tara vs şeklinde, lütfen acil yardım

seron

merhaba,
iş işten geçmiş sanırım; saatlerdir tarama yaptırıyorsunuz. ama ben yine de bilgi vermek için yazmak istedim.
Hiren's Boot CD isimli dvd'yi bence herkes elinin altında tutmalı. bu DVD içersinde bulunan "partition find and recovery(partisyon bul ve kurtar)" sanırım adı böyleydi, isimli programı çalıştırırsanız, LLF yapmamış olmak şartıyla format ile sildiğiniz dosyaları eksiksiz ve hızlı şekilde hem de bahsettiğiniz gibi klasörler içinde kurtarabiliyorsunuz. kurtarma süreci çok çok kısa sürüyor ve sorunsuz kurtuluyor.

daha önce ben de windows kurmak üzere aynı hatayı yapıp sonra verilerimi kurtarmayı unuttuğumu hatırlayarak bu yöndemle kurtarmıştım. dolayısıyla undelete işlemlerine aslen gerek yoktur. bir dahaki sefere aklımızda olsun  ;)

kolay gelsin.

sgoktekin

Sorunun çözümünü buldum.
Photorec programı kapatıldığında kaldığı yerden yeniden başlayan bir program.
Programın yeniden başlamasını sağlayan dosya ise sizin kullanıcı adınızın altındaki klasörde photorec.ses dosyası olarak kayıtlı.

Photorec ile verileri geri getirirken hdd bir yerden sonra periyodik bir döngü içerisine giriyorsa o zaman yapacağınız şey şu

sudo -H nautilus
dosya sisteminden kullanıcı isminizin olduğu bölüme gelin photorec.ses dosyasını (tavsiye leafpad programıyla) açın. Sistemin döngü yapıp problem çıkarttığı sektör numarasını biraz büyülterek kaydedin. 

sudo photorec
Y/N soracak
Y seçin, yeniden dosyaların nereye çıkarılacağını seçin, daha sonra kaldığımız yerden devam edelim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2015 - 02:24:41

Alıntı yapılan: seron - 10 Kasım 2015 - 01:41:51
merhaba,
iş işten geçmiş sanırım; saatlerdir tarama yaptırıyorsunuz. ama ben yine de bilgi vermek için yazmak istedim.
Hiren's Boot CD isimli dvd'yi bence herkes elinin altında tutmalı. bu DVD içersinde bulunan "partition find and recovery(partisyon bul ve kurtar)" sanırım adı böyleydi, isimli programı çalıştırırsanız, LLF yapmamış olmak şartıyla format ile sildiğiniz dosyaları eksiksiz ve hızlı şekilde hem de bahsettiğiniz gibi klasörler içinde kurtarabiliyorsunuz. kurtarma süreci çok çok kısa sürüyor ve sorunsuz kurtuluyor.

daha önce ben de windows kurmak üzere aynı hatayı yapıp sonra verilerimi kurtarmayı unuttuğumu hatırlayarak bu yöndemle kurtarmıştım. dolayısıyla undelete işlemlerine aslen gerek yoktur. bir dahaki sefere aklımızda olsun  ;)

kolay gelsin.

Bir şu şekilde kurtarayım. Zaten bir de klasör sisteminde kurtarılabileni deneyeceğim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

cokomoko

Klasör şeklinde kurtaranın active file recovery olduğunu söylemiştim, mümkünse opensuse tabanlı kalıbını kullanın, windows üzerindeki programı biraz yavaş tarıyor.

sgoktekin

Active File Recovery ile tarama yaptım.
Daha öncesinde de linux tabanlı photorec isimli programla tarama yapmıştım.

Karşılaştırmaları hemen söyleyeyim.
Active File Recovery eğer diskte biçimlendirme yaptıysanız klasör klasör geri getirmeniz mümkün olmuyor. Geri getirilen resimlerin ön izlemeleri tam görünse de açıldığında resimlerin yarısı başka bir resim diğer yarısı başka resim olabiliyor, veyahut resmin bir kısmı hiç görünmüyor olabiliyor. Bir de aynı dosyayı defalarca bulmuş gibi kayıt ortaya çıkartıyor. Hatta bazı dosyaları getiremedim şeklinde uyarı verdi. Toplam geri gelen dosya sayısı 125 979 - 142 GB

Photorec ile tarama yapıldığında işlem evet gayet uzun sürüyor, ancak geri getirilen verilere baklıdığında başarım miktarı oldukça yüksek. Tek sorun geri gelen bu dosyaları ilgili uzantısına göre sıralamak, bununla ilgili bir çok program mevcut. Aynı dosyayı bulma tekrar sayısı 2.

Resim klasörlerim oldukça fazlaydı, çekildiği tarihe göre sıralama yapmak istemiştim. Ancak bu mümkün olmadı. Detay bilgisine göre gruplandırma yapamadım. Bu aşamada eğer resim dosyalarınızı geri getirmek istiyorsanız. PhotoRec üzerine bir program tanımıyorum diyebilirim. Tanıdığım iki program arasında :) Hatalı dosya uyarısı almadım, ama ne kadar kayıp olduğunu bilmiyorum, yine de yukarıdaki programdan daha başarılı. Toplam geri gelen dosya sayısı 248 848 - 189 GB

İlerleyen aşamada da resimlerin isimleri farklı olsa da içerikleri aynı olanları birbirine birleştirecek bir programa ihtiyaç duyuyor gibiyim, bilen varsa sevinirim. Bulursam da yazarım.

cokomoko

Photorec'in üstünlüğünü inkar etmiyorum ama iso kalıplarını ve paket dosyalarını bulamıyor, geri kalan dosya türleri için kullanılabilir, resim, video, pdf gibi.Dediğim gibi photorec'in biraz daha gelişime ihtiyacı var.

seron

R-Linux denediniz mi?

Bir de daha önce formatlanmış bölüm için "partition find and mount" önermiştim, soğuk bakıyorsunuz anlaşılan. Ben bu program vasıtasıyla yanlışlıkla formatladığım partisyondan tam ve düzgün veri kurtardım. Üstelik undelete yazılımlarının yaptığı gibi saatlerce tarama yapmaya gerek yok. Formatlama, tüm diskin üzerine veri yazdırmadığı için tüm veriler kaybolmuyor ve tarama yapmadan şak diye kurtarılabiliyor.

R-Linux ise (araştırma yapmışsınızdır sanırım) windows için yapılmış R-Studio programının linux versiyonu olup, ücretsiz sürümü sınırlı özelliklere de sahip olsa kurtarma yapılabiliyor. Önemli bir başka ayrıntı, kurtarma yapılacak olan bilgisayarı o diskle açmamalı, kurtarma programının kurulu olduğu başka bir bilgisayara(ya da o bilgisayara) haricen bağlamalısınız.

Neyse, kolay gelsin inşallah verilerinizi kurtarırsınız.