Paroladan sonra masaüstüne erişemiyorum

Başlatan babasultan83, 27 Ekim 2015 - 18:16:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

babasultan83

Merhaba. Sistem özellikleri bayağı düşük bir bilgisayalara Ubuntu 14.10'u yükledim. Ekran kartını başta tanımadı, ben de sürücüyü yükledim. Yeniden başlattıktan sonra parolayı girdim fakat masaüstü bir türlü gelmedi. Ayrıca sürücü yüklenmemişti galiba, fare hareket ettikçe ekran kapanıp açılıyordu. Konuk oturumundan girmeyi denedim, girdim fakat bir işlem yapamadım. Sürücüyü Ctrl+Alt+F1 ile sürücüyü tekrar yükledim. Şimdi ekran düzeldi fakat paroladan sonra ne kendi oturumuma ne de misafir oturumuna ulaşamıyorum, arka planda kalıyor herşey. Ne yapmam gerekir?

betseg

Neden 14.10 yuklediniz? O sürümün desteği bu yaz sona erdi. 14.04.3 veya 15.10 ile denemenizi tavsiye ederim.

MuhbirKedi

Xubuntu kurabilirsiniz o daha hafiftir. Düşük donanımda rahat bir şekilde çalışacaktır. Biz komşumuzun yaklaşık 15 yıllık bilgisayarına kurmuştuk.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

babasultan83

14.10'u yükledim çünkü elimdeki tek 32 bit sürüm buydu. Bilgisayar şu anda ne klavyeyi görüyor, ne de diğer cihazları. Kaybettim galiba. :) İlgilendiğiniz için teşekkürler. :)

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: babasultan83 - 28 Ekim 2015 - 17:25:51
14.10'u yükledim çünkü elimdeki tek 32 bit sürüm buydu. Bilgisayar şu anda ne klavyeyi görüyor, ne de diğer cihazları. Kaybettim galiba. :) İlgilendiğiniz için teşekkürler. :)
Kaybetmessin merak etmeyin daha tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaktır. İsterseniz bir yerden başka sürüm veya dağıtım edinip deneyin.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

neynefes

Elinizdeki USB/cd'yi canlı olarak başlatıp onun üzerinden tavsiye edilen dağıtımlardan birini indirin. Benimde tavsiyem xubuntu tarafında olacaktır. Ayrıca güncel bir dağıtım olsun.

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: neynefes - 28 Ekim 2015 - 17:53:12
Elinizdeki USB/cd'yi canlı olarak başlatıp onun üzerinden tavsiye edilen dağıtımlardan birini indirin. Benimde tavsiyem xubuntu tarafında olacaktır. Ayrıca güncel bir dağıtım olsun.
Benim konulara da baktınız mı @neynefes bey? Sorun üzerine sorun eğer işiniz yoğunsa problem değil. Diğer Linux alanında uzman arkadaşım da ilgilenecek şimdiden teşekkürler.

neynefes

@MuhbirKedi, mesaj geçtim başlığınıza.

MuhbirKedi

babasultan83

Bilgisayarın sadece güç düğmesi çalışıyor, ayrıca bios ekranında floppy disk ile ilgili bir hatayı gösteriyor ve devam etmem için F1'e, bios ayarları için DEL'e basmamı söylüyor. Klavyeyi görmediği için -klavye sorunsuz- herhangi bir işlem yapamıyorum.

heartsmagic

BIOS tarafında dahi klavye görünmüyorsa olay işletim sisteminden bağımsızdır. Klavyeni, kablolarını vs. denetle.
Ayrıca, 14.10 değil arkadaşların söylediği gibi güncel bir sürüm bulup kur. Boşa kürek çekmemiş olursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

babasultan83

İlk başta sorun işletim sistemindeydi fakat şu anda sorun falan kalmadı çünkü bilgisayardan umudu kestim. Söktüm parçalarını, elektrik-elektronik mühendisiyim belki bir işime yarar diye saklıyorum. :D Teşekkürler :)

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: babasultan83 - 29 Ekim 2015 - 19:04:23
İlk başta sorun işletim sistemindeydi fakat şu anda sorun falan kalmadı çünkü bilgisayardan umudu kestim. Söktüm parçalarını, elektrik-elektronik mühendisiyim belki bir işime yarar diye saklıyorum. :D Teşekkürler :)
Kesin çözüm temiz bir bilgisayar alın :D Olmadı o parçalarla robot felan yaparsınız belki de :)

neynefes

Hayırlı olsun mu diyeyim geçmiş olsun mu bilemedim :) Kökten kapatıyorum o zaman bende başlığı :)