[Çözüldü] Mate Nvidia Optimus Nedir?

Başlatan ankyra, 26 Ekim 2015 - 23:31:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ankyra

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ubuntu Mate 15.10'da Mate Nvidia Optimus diye bir program yüklü geliyor. Kullanıcı bu programın ayarlarıyla oynayamıyor fakat başlangıç uygulaması olarak otomatik olarak çalışıyor.

Peki nedir bu Mate Nvidia Optimus? Nasıl çalışır? Açık kaynak ile mi yoksa orjinal sürücülerle mi aktif olur? Eğer ayarı varsa nasıl yapılır?

Ubuntu'da Nvidia Optimus teknolojisi için bir kolaylıksa eğer, bütün Ubuntu  kullanıcıları bunu yükleyebilirler.

Şurada dosyaları mevcut: https://launchpad.net/ubuntu/wily/+source/mate-optimus

Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirme yaparlarsa herkes için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

betseg

Yanlış anlamadıysam üstüne basınca Nvidia ayarlarını açan basit bir applet (çubukta duran ikon gibi bir şey).

ankyra

Alıntı yapılan: betseg - 26 Ekim 2015 - 23:41:23
Yanlış anlamadıysam üstüne basınca Nvidia ayarlarını açan basit bir applet (çubukta duran ikon gibi bir şey).

15.10 Mate kullanıyorum. Başlangıç uygulaması olarak kendisi otomatik başlıyor. Çubukta herhangi bir şey gözükmüyor. İşe yarıyor mu yaramıyor mu bilmiyorum. Henüz orjinal sürücü yüklemesi de yapmadım bu sebeple. :)

betseg

Sitede "mate-optimus: MATE Desktop applet for controlling NVIDIA Optimus graphics cards" diyor, yani Nvidia kartlarını kontrol etmeye yarayan bir applet. Sürücü kurulu olmadığı için bir şey yapmıyor olabilir.

ankyra

Teşekkür ederim bilgi için. Yükleyeyim o zaman. :) Sağolun.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ekim 2015 - 00:41:08

Evet dediğiniz gibiymiş. Ekran kartını yükledikten sonra gördüm. Ayrıca 15.04'te bilgisayar açılırken karşıma çıkan ACPI PCC Probe Failed yazısı bu sefer karşıma çıkmadı. Sanırım bu konuyu da düzeltmişler. Simgenin üzerine tıklayınca Nvidia X Server Settings açılıyor.

betseg

Çözülen konular için böyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu