[Çözüldü] Eclipse Mars Açılmıyor, Bilgisayar Kitleniyor

Başlatan firenems, 25 Ekim 2015 - 13:32:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Elementary OS'un başlatıcısı var mı Ubuntu gibi? Yoksa bahsi geçen şey alttaki rıhtım uygulaması mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

firenems

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Kasım 2015 - 12:25:14
Elementary OS'un başlatıcısı var mı Ubuntu gibi? Yoksa bahsi geçen şey alttaki rıhtım uygulaması mı?

Başlatıcı dediğimiz resimde alttaki bölüm değil mi? Mesela android studio var soldaki android studio' desktop'ına tıklıyorum yanda yeni icon ile açılıyor onu kısayol olarak görüyor. Fakat firefox ne kadar açarsam açayım tek icon altında toplanıyor.

heartsmagic

Şunlar dursun kenarda:
https://bugs.launchpad.net/elementaryos/+bug/1164015
http://elementaryos.stackexchange.com/questions/18/one-of-my-apps-has-a-second-fuzzy-icon-in-plank-how-can-i-workaround-this

Başlatıcı değil o, rıhtım uygulaması olan Plank. Şimdi, Eclipse'i normal şekilde aç sonra bir uçbirim ekranı aç ve şu komutu yürüt:
xprop WM_CLASS

Ardından başka hiçbir yere tıklamadan Eclipse penceresinin içine bir tıkla. Sonra da uçbirimde aldığın sonucu buraya aktar. Şöyle bir şey olmalı çıktı:
Alıntı YapWM_CLASS(STRING) = "Navigator", "Firefox"

firenems

Eclipse penceresinin çıktısı: WM_CLASS(STRING) = "Eclipse", "Eclipse"

Android Studio çıktısı: WM_CLASS(STRING) = "sun-awt-X11-XFramePeer", "jetbrains-studio"

Bu arada eclipse ilginç şekilde düzeldi. Şuan istediğim gibi çalışıyor. Fakat android studio sıkıntılı. Biyerde eksik, yanlış yapıyorum ama bulamıyorum. :/

heartsmagic

Android Studio nasıl kuruldu? Elle mi depo,PPA ile mi? .desktop dosyasının nerede olduğunu öğrenirsem ne eklemen gerektiğini anlatmaya çalışırım. İşe yarayıp yaramayacağından emin olamasam da en azından denemiş oluruz.

firenems

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Kasım 2015 - 14:37:41
Android Studio nasıl kuruldu? Elle mi depo,PPA ile mi? .desktop dosyasının nerede olduğunu öğrenirsem ne eklemen gerektiğini anlatmaya çalışırım. İşe yarayıp yaramayacağından emin olamasam da en azından denemiş oluruz.

Android Studio el ile kuruldu. Desktop dosya içeriğini aşağıda ekliyorum.

Desktop dosyası:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Android Studio
Exec=/home/firenems/android-studio/bin/studio.sh [color=green]//Buraya sadece studio yazarsam [b]Cannot find file '/home/firenems/-showlocation'[/b] hatası alıyorum tamam diyince sonradan açılıyor gene ama yine yeni pencerede açılıyor[/color]
Icon=/home/firenems/android-studio/bin/studio.png
Terminal=false
Type=Application
StartupNotify=true

bin içerisine eklediğim studio isimli dosya
#!/bin/bash

/home/firenems/android-studio/bin/studio.sh -showlocation

heartsmagic

.desktop dosyasına şunu ekle:
StartupWMClass=jetbrains-studio
ekleyip bir dene bakalım. Ancak, masaüstü dosyasından çağırmıyorsan kendisini işe yaramaz muhtemelen bu çözüm.

firenems

Çok teşekkür ederim bu sorunda sayenizde çözüldü. Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? Neden bunu ekleyince sorun çözüldü? Ve başka bir programda başıma aynı sorun geldiğinde o program için nasıl çözüme ulaşacağım? Bu soruların cevabını verirseniz çok sevinirim. Daha sonra konuyu kapatacağım. :)

heartsmagic

Rica ederiz.

StartupWMClass girişi masaüstü dosyaları için hangi pencerenin hangi uygulamaya ait olduğunu belirtiyormuş. Özellikle Java tabanlı uygulamalar için sendeki rıhtım örneğindeki gibi bazı sorunlar yaşanabiliyormuş. Kısayollar kullanıldığında masaüstü ortamında çalışan bu rıhtım uygulamasının kafası karışıyormuş. Biz de bu kafa karışıklığını gidermek için "Bak arkadaş, senin sahibin şu uygulama" diyoruz burada.

Eğer tekrar sorun yaşarsan şuradaki gibi öğreneceksin doğru ismi:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49237.msg563117#msg563117

Ardından da ilgili değişikliği yapacaksın.

firenems

Gerçekten size ne kadar teşekkür etsem az. Foruma üye olduğumdan beri karşılaştığım her soruna çözüm ürettiniz.

Linux hayatıma ubuntu ile başlamıştım. Ubuntuda sürekli karşıma çıkan ve ardı kesilmeyen sorunlar beni ubuntudan yıldırmıştı. (Özellikle geçen yıl açtığım bu konu: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44273.msg515797#msg515797 ) Fakat ubuntu forumda böyle bir dayanışma, yardımlaşma ve paylaşım görünce ubuntudan vazgeçmek istememiştim. Daha sonra ubuntudan bir süre uzaklaştım ve bir gün vazgeçtim. Sonra bir süre mint denedim. Sanırım ondada tasarım ilgimi çekmedi. Son olarak elementary OS dağıtımını kullanmaya başladım ve gerçekten uzun süredir vazgeçemiyorum. Kurduğumdan beri bir kere bile windows'a geçmek içimden gelmedi. Ve bu dağıtım içinde ubuntu forumdan destek alabilmek benim için kusursuz bir sonuç oldu.

Kısaca bu dayanışmada başta heartsmagic olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

neynefes