[Çözüldü] Eclipse Mars Açılmıyor, Bilgisayar Kitleniyor

Başlatan firenems, 25 Ekim 2015 - 13:32:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firenems

Merhaba arkadaşlar,

Elementary OS kullanıyorum. Eclipse Mars sürümünü indirdim.

Sorunum şu: Terminalden eclipse dosya konumuna gelip eclipse'i "./eclipse" yazarak açınca ilk açılma ekranı geliyor ve ondan sonra bilgisayar kitleniyor. Mouse imleci yavaşlıyor ve donuyor. Workspace seçme alanına bile gelmiyor. Fakat "sudo  ./eclipse" yazarak açınca gayet normal açılıyor. Hiç problem çıkartmıyor. Bunun sebebi sizce nedir.

Teşekkür ederim.

if

cd /nerede/bu/eclipse
ls -la
./eclipse > çıktı

çıktı dosyasının içeriğini buraya geçerseniz inceleyeyim.

firenems

ls -la

total 648
drwxrwxr-x   8 firenems firenems   4096 Eki 25 13:39 .
drwxr-xr-x  25 firenems firenems   4096 Eki 25 22:16 ..
-rw-rw-r--   1 firenems firenems 275768 Eyl 24 13:40 artifacts.xml
drwxrwxr-x  11 firenems firenems   4096 Eki 25 13:39 configuration
drwxrwxr-x   2 firenems firenems   4096 Eyl 24 13:40 dropins
-rwxr-xr-x   1 firenems firenems  79058 Eyl  4 08:56 eclipse
-rw-rw-r--   1 firenems firenems    448 Eyl 24 13:40 eclipse.ini
-rw-rw-r--   1 firenems firenems     60 Eyl  2 17:05 .eclipseproduct
drwxrwxr-x 174 firenems firenems  20480 Eyl 24 13:40 features
-rwxr-xr-x   1 firenems firenems 140566 Eyl  4 08:56 icon.xpm
drwxrwxr-x   4 firenems firenems   4096 Eki 25 13:25 p2
drwxrwxr-x  19 firenems firenems 102400 Eyl 24 13:40 plugins
drwxrwxr-x   2 firenems firenems   4096 Eyl 24 13:40 readme

ls -la ./eclipse

-rwxr-xr-x 1 firenems firenems 79058 Eyl  4 08:56 ./eclipse

** (eclipse:2551): WARNING **: Couldn't connect to accessibility bus: Failed to connect to socket /tmp/dbus-9LcVEgVFd7: Connection refused
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: ignoring option MaxPermSize=256m; support was removed in 8.0

** (java:2554): WARNING **: Couldn't connect to accessibility bus: Failed to connect to socket /tmp/dbus-9LcVEgVFd7: Connection refused
org.eclipse.m2e.logback.configuration: The org.eclipse.m2e.logback.configuration bundle was activated before the state location was initialized.  Will retry after the state location is initialized.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

firenems

@heartsmagic teşekkür ederim fakat bu yöntemi denemeden önce ben çoğu yerde "SWT_GTK3=0" yapmamız gerektiğini okumuştum. Bunu yaptıktan sonra sorun çözülmüş çoğu kişide. Fakat bunu nereden nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Disabling GTK3 with SWT_GTK3=0 fixes the problem.

Ubuntu'da da olan bir problem sanırım.
#!/bin/bash

export SWT_GTK3=0
export UBUNTU_MENUPROXY=0
./eclipse -showlocation

heartsmagic

Benim bulduğum çözümü denemedin sanırım?

Senin çözümü denemek istiyorsan bunu farklı yollarla yapabilirsin. Eclipse'i elle başlattığın için ona yönelik bir öneri sunayım, eğer depolardan kurulum yapmış olsaydın veya bir masaüstü dosyası ile çalıştırsaydın ona yönelik bir şey de yapılabilirdi. Hatta istiyorsan yine masaüstü dosyası hazırlayabiliriz, ben şimdilik senin yöntemine göre uydurayım durumu.

Basit bir betik dosyası oluştur, şöyle ki:

sudo nano /usr/local/bin/eclipse

Bunun içini şöyle işle:

#!/bin/bash

export SWT_GTK3=0
export UBUNTU_MENUPROXY=0
/nerede/bu/eclipse_dizini -showlocation

/nerede/bu/eclipse_dizini yerine, eclipse sende hangi dizindeyse o dizini yaz. Dosyayı ctrl+o ile kaydedip, ctrl+x ile çıkış yapabilirsin. Ardından dosyayı çalıştırılabilir yap:

sudo chmod +x /usr/local/bin/eclipse

Artık uçbirimi açıp doğrudan eclipse yazman durumunda düzelmiş bir şekilde açılması lazım. Kısacası kendisini herhangi bir dizinden çağırabilirsin.

firenems

Teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi eclipse yazdığımda uygulama açılıyor fakat iki sorun daha ortaya çıktı;

1- Eclipse'i her açtığımda workspace root/workspace dizinine geliyor ve hata alıyor doğal olarak. sonra o hataları tek tek kapatıp ondan sonra home dizinindeki workspace'i seçiyorum geçiyorum tekrar sorma diyorum fakat her açtığımda /root/workspace dizinine tekrar geliyor.

2- Eclipse açıldığı zaman iconuna sağ tıkladığımda "keep in dock" yapamıyorum. Yani çubuğa chrome, firefox vb. uygulamaları sabitlediğim gibi sabitleyemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

heartsmagic

Yazının tamamını renkli olarak yazarsan biraz garip olur :) Hem göz yorar hem de vurguyu anlamsız kılar, bu nedenle müsaadenle temizledim renkli yazıları.

1. Betiğin içinde eclipse'i açmak için sudo kullanıyor musun?
2. Bir masaüstü dosyası yapalım en iyisi.

nano eclipse.desktop

ile dosyayı açıp içine şunu işle:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Eclipse
Exec=eclipse
Icon=/nerede/bu/eclipse_dizini/falanca.png
Terminal=false
Type=Application
StartupNotify=true

Burada değiştirmen gereken tek yer /nerede/bu/eclipse_dizini/falanca.png kısmı. İlgili dizinde .png yoksa başka bir simge uzantısı ile dosya varsa ona göre ayarla. Hiç yoksa da bul bir tane kendin ayarlar. Dosyayı nasıl kayıt edeceğini biliyorsun, kapatıp üzerine çift tıkla bu dosyanın. Sorun olmazsa açılması lazım uygulamanın, istediğin yere de sabitleyebilmen lazım sanırım.

firenems

Çok teşekkür ediyorum. Desktop oluşturmasını bilmiyordum. Bu bilgi benim için çok değerli şuan. :)
Alıntı Yap
1. Betiğin içinde eclipse'i açmak için sudo kullanıyor musun?

Sudo kullanmadan açıyorum. Zaten bunun için desktop oluşturdum ve öyle açtım ve aynı problem var. Eclipse Mars sürümünü açınca default workspace root dizinine atıyor. (Değiştirebiliyorum fakat her seferinde hatayla açılığ değiştirmek zor. Sebebini merak ediyorum.) Luna da sorunsuz home/workspace geliyor default olarak, Luna'da problem çıkmıyor.

Bu arada daha önceden Mars'ı "sudo ./eclipse" ile açabildiğimi söylemiştim. Açtığım zaman root gelmiyordu. Sanki bu GTK değişikliğinden sonra oldu. 

heartsmagic

Rica ederiz öncelikle.

/falanca/felanca/.eclipse

dediğinde root çalışma alanı gelmiyor mu peki?

firenems

/falanca/felanca/.eclipse yazarak açtığım zaman zaten donduğunu söylemiştim, fakat sudo /falanca/felanca/.eclipse yazdığım zaman sorunsuz açılıyor ve root dizini gelmiyor. (Bu en baştada zaten böyleydi.) Fakat sizinle yaptığımız gtk değişikliğinden sonra console'a eclipse yazarak direk açtığımda root dizini ile açılıyor.

heartsmagic

-data ile aşmaya çalışalım. Hani bir dosya hazırlamıştın ya, o dosyadaki şu kısmı:
/nerede/bu/eclipse_dizini -showlocation
şu şekilde değiştir:
/nerede/bu/eclipse_dizini -showlocation -data /home/kullanıcı_adın/workspace

Gerekli yerleri değiştireceksin tabi.

firenems

Teşekkür ederim. Son bir sorunum daha var. Oluşturduğum eclipse.desktop'ı başlatıcıya sabitledim. Buraya kadar her şey normal fakat uygulamayı başlattığımda başlatıcıda ayrı bir yerde çıkıyor başlayan uygulama. Yani iki tane eclipse oluyor başlatıcıda birisi açtığım diğeri bizim eklediğimiz. :/

natgho

Başlatıcıda olan sizin kısayolunuz, açtığınızda aktif olduğunu belirtmek içinde ikincisi çıkıyor, anormallik değil ki bu?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

firenems

Alıntı yapılan: natgho - 31 Ekim 2015 - 03:03:16
Başlatıcıda olan sizin kısayolunuz, açtığınızda aktif olduğunu belirtmek içinde ikincisi çıkıyor, anormallik değil ki bu?

Nasıl anormallik olmaz. Firefox vb. işletim sisteminin içinde gelen uygulamaları açınca öyle mi oluyor ? Hayır. Hiç mi windows kullanmadınız ya da windows'u geçtim, ubuntuda bile eclipse'i açtığım zaman eclipse iconunun içinde açılıyordu doğal olarak. Tekrar ikinci bir aktif olan icon gelmiyordu. Siz eğer böyle kullanıyorsanız hiçbir anlamı yok başlatıcının. Masaüstüne ekleyin kısayolları oradan açın daha iyi.

Kısaca: Kişisel iletinizde yazdığınız "Keep it Simple, Stupid! " 'in hiç bir anlamı kalmamış oluyor. ;)

natgho

Alıntı yapılan: firenemsAlıntı yapılan: natgho - Bugün, 03:03:16Başlatıcıda olan sizin kısayolunuz, açtığınızda aktif olduğunu belirtmek içinde ikincisi çıkıyor, anormallik değil ki bu?
Nasıl anormallik olmaz. Firefox vb. işletim sisteminin içinde gelen uygulamaları açınca öyle mi oluyor ? Hayır. Hiç mi windows kullanmadınız ya da windows'u geçtim, ubuntuda bile eclipse'i açtığım zaman eclipse iconunun içinde açılıyordu doğal olarak. Tekrar ikinci bir aktif olan icon gelmiyordu. Siz eğer böyle kullanıyorsanız hiçbir anlamı yok başlatıcının. Masaüstüne ekleyin kısayolları oradan açın daha iyi.

Kısaca: Kişisel iletinizde yazdığınız "Keep it Simple, Stupid! " 'in hiç bir anlamı kalmamış oluyor.
Öncelikle sakin olun, ben bunun doğru/yanlış olduğunu söylemedim, orada çıkan simgenin bir bug olmadığını, elle kısayol atamasından dolayı 2 simgenin çıktığını belirttim.
bahsettiğiniz şekilde ben Ubuntu/Manjaro dağıtımlarında kullanmaktayım, herhangi bir sorun yok, Elementary OS kullanıcısı olarak belkide yapılan modifikasyonlar nedeniyle böyle bir problem oluşmakta, onu çözmeye çalışbiliriz. Kurulumu depolardan mı yaptınız, sitesinden kaynak kodu indirip mi çalıştırıyorsunuz? ./eclipse dediğinizden yola çıkarsam direk indirdiniz gibi gözükmekte, herhangi bir derleme olmadığından sistemde yüklü olmayan bir programı portable gibi çalıştırıyorsunuz, bu nedenle bahsettiğiniz icon içerisinde programın alt dallarına ulaşmanızı sistemin algılaması mümkün olmuyor.

Kısacana gelirsek, KISS felsefesi çok çok başka konu, bahsettiğim felsefenin en yaygın uygulayıcısı http://archtr.org/wiki/index.php?title=Arch_Tarz%C4%B1 Arch'tır, basit kılmak kolay kılmak demek değil, arada büyük fark var ;) 
Daha detaylı olarak;

Pek çok GNU/Linux dağıtımı kendilerini basit olarak tarif ederler, ancak basitlik kendi içerisinde çeşitli anlamlar taşır.

Arch Linux basitliği, hafif hantallıktan uzak, gereksiz eklemelerden, düzenlemelerden yada karmaşıklıktan kaçınmış, insanlara ihtiyaçları doğrultusunda düzenleme ve esneklik imkanı sunan bir yapı olarak tanımlar. Kısaca, zarif ve sade bir yaklaşım.

Hantallıktan uzak temel sistem küçük sistem demek değildir. Bundan ziyade, temel sistem, iç içe geçmiş düzensiz kısımdan ayrı tutulmuştur. Düzgün bir biçimde düzenlenmiş ve hazırlanmış, kolay ulaşılabilir ve düzenlenebilir ayar dosyalarına sahiptir. Hantal grafiksel ayar dosyaları yoktur. Bir Arch Linux sistemi en ince detayına kadar kolayca düzenlenebilir.
Öte yandan, Arch Linux herhangi bir GNU/Linux sistemin tabiatında var olan karmaşıklığa da sahiptir. Arch Linux geliştiricileri ve kullanıcıları şunu çok iyi bilirki, sistemin karışıklığını gizlemek ve son kullanıcıdan uzak tutmak, beraberinde daha karmaşık bir sistem getirebilir. Ve bundan sakınılır.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

firenems

Öncelikle ilginiz ve özenli açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Eğer mesajım yanlış anlaşıldıysada kusura bakmayın. Eğer bir tepkim olduysa o kesinlikle size değil, bazen sorunlarla yatıp sorunlarla uyanmak, sorunları çözdükce yeni sorunlar doğurmak insanı zora sokuyor. (Öncelikle sakin oldun demeniz üzerine)

Evet uygulamaları resmi sayfalardan indiriyorum, depolardan yüklemiyorum. Zaten bir bug olduğunu söylemedim. Sadece benim için gerçekten büyük bir sorun. Ubuntuda desktop oluşturmadan bile uygulamayı başlatıp başlatıcıya sabitleyebiliyordum. Ve açtığımda kesinlikle yanda aktif ayrı icon çıkmıyordu hepsi tek bir yerde toplanıyordu.

Bende bunu burda kendi oluşturduğum desktop'da nasıl sağlayabilirim? Bunun bir yolu var mıdır?

natgho

İnce düşünceniz ve açıklamanız içinde ben teşekkür ederim.
Elementary OS kullanmadım, eğer ubuntu tabanlıysa onunda deposunda Eclipse olması gerekir, eğer yoksa ubuntu'nun depolarını ekleyerek kendiniz indirebilirsiniz.

Ben şu an Java geliştiriyorum, Eclipse yerine Netbeans kullanmaktayım, size de tavsiye ederim bu sorun gerçekten başınızı ağrıtmaktaysa.
Bu konuda daha bilgili arkadaşlar gelince Eclipse konusundada size daha detaylı yardımcı olacaklardır :)

firenems

Alıntı yapılan: natgho - 31 Ekim 2015 - 14:01:37
İnce düşünceniz ve açıklamanız içinde ben teşekkür ederim.
Elementary OS kullanmadım, eğer ubuntu tabanlıysa onunda deposunda Eclipse olması gerekir, eğer yoksa ubuntu'nun depolarını ekleyerek kendiniz indirebilirsiniz.

Ben şu an Java geliştiriyorum, Eclipse yerine Netbeans kullanmaktayım, size de tavsiye ederim bu sorun gerçekten başınızı ağrıtmaktaysa.
Bu konuda daha bilgili arkadaşlar gelince Eclipse konusundada size daha detaylı yardımcı olacaklardır :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Netbeans'i depolardan mı indirmeliyim?

Evet elementary OS ubuntu tabanlı bir dağıtım. Depolarda eclipse mevcut fakat bu sadece eclipse için değil diğer tüm desktop oluşturduğum depolarda olmayan programlar içinde geçerli. Ubuntuda çalıştırabildiğin her uygulamayı başlatıcıya sabitleyebiliyordum fakat burda sadece applications'da olan uygulamalar sabitlenebiliyor. Bunuda desktop oluşturarak aşabiliyorum fakat dediğim gibi bu seferde depolardan indirilen uygulamalar gibi çalışmıyor. Oluşturduğum desktop'ı başlatıcıda bir kısayol olarak görüyor ve başlattığımda ondan ayrı çalışıyor. :/

natgho

Kendiniz kurulum yaptığınız için olmuyordur muhtemelen, gerçi ben Phpstorm'u elle kurmama rağmen sorun çıkarmadı ama Xubuntu kullanıyorum, belki Elementary OS'dan kaynaklıdır, arayüzle alakalı oynamalar buna neden oluyordur, bug olarak report ederseniz ilgileneceklerdir.

Netbeans konusundada evet depodan indirin ki aynı sorunu yaşamayasınız, bu arada Gui,swing kütüphanesi otomatik geliyor, seveceğinize eminim :)

firenems

Alıntı yapılan: natgho - 01 Kasım 2015 - 01:52:59
Kendiniz kurulum yaptığınız için olmuyordur muhtemelen, gerçi ben Phpstorm'u elle kurmama rağmen sorun çıkarmadı ama Xubuntu kullanıyorum, belki Elementary OS'dan kaynaklıdır, arayüzle alakalı oynamalar buna neden oluyordur, bug olarak report ederseniz ilgileneceklerdir.

Netbeans konusundada evet depodan indirin ki aynı sorunu yaşamayasınız, bu arada Gui,swing kütüphanesi otomatik geliyor, seveceğinize eminim :)

Anladım teşekkür ederim. :)

Şimdi şöyle bir şey oldu başka bir eclipse sürümü indirdim onu direk başlattım ve daha önceden Mars için oluşturduğum başlatıcıdaki desktop'ın içinde açıldı. Sonra şaşırdım ve eclipse'i kapatıp başlatıcıya tıklayarak açtım. Mars sürümüde başlatıcıdaki benim oluşturduğum icon içinde açıldı ayrı yerde açılmadı. Yani benim istediğim şey oldu sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve eski haline geri döndü. Anlamıyorum durduk yere nasıl böyle olup tekrar geri gitti. :/

Reverser

XFCE ROCKS !