Powerpoint dosyasını OpenOffice'de açamıyorum, açsam da ses çıkmıyor!

Başlatan radyoaktif, 25 Ekim 2015 - 00:15:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

radyoaktif

Arkadaşlar iyi günler. Eğitimci bir arkadaşımın ufak bir sorununu çözmeye çalışırken üstesinden gelemedim ve sizlerden yardım istiyorum.

Arkadaşım, derste öğrencilere izletmek için eğitim amacı ile indirdiği 10-15 sesli power point sunum dosyalarını, open office ile açamıyor, şifre hatası alıyordu. Sınıfta ki bilgisayarda da Microsoft Office yok. Sadece Open Office kullanıyorlar.

Çözmem için benden yardım istedi bende, kendi bilgisayarımda denemek amacı ile açamadığı herhangi bir dosyayı göndermesini istedim ve Advanced Office Password Recovery programı ile gönderdiği dosyanın şifresini öğrendim. MS Office zaten bilgisayarımda yüklü idi lakin deneme amacı ile Open Office'i de kendi bilgisayarıma yükledim.

Bu noktadan sonra yaptığım işlemleri görsel olarak ekliyorum.

1-) Öncelikle dosyanın özelliklerine baktım;

2-) Sonra çift tıklayarak çalıştırdım ve MS Office üzerinden direkt tam ekran başladı. Öyle araç çubukları falan hiç bir şey olmadığından şifre olup olmadığını da kontrol edemedim;

3-) Ardından aynı dosyayı Open Office ile açmaya çalıştığımda şifre uyarısı aldım.

4-) Bende aynı dosyayı bu sefer, masaüstünde boş bir Power Point dosyası çalıştırıp içine sürükleyerek açmaya çalıştım ve şifre sordu;

5-) Ardından, Advanced Office Password Recovery programı ile sunumun şifresini öğrendim;

6-) Ardından o şifre ile tekrar boş bir Power Point dosyasına sunumu sürükleyip açtım. Parolayı kaldırmayı denedim ama sanki hiç parola yokmuş gibi sadece tekrar parola oluşturma kısmı ile karşılaştım;

7-) Parolayı bir türlü kaldıramadığım için, en azından bari dosya türünü değiştireyim de Open Office de açabileyim diyerek türünü değiştirdim;

8-) Uzantısı değişti;

9-) Ve Open Office'de açmaya çalıştım;

10-) Salt Okunur Aç diyerek devam ettim, dosya açıldı, F5 yapıp slaytı başlattım ama bu sefer de sesin olmadığını fark ettim;

Yani özetle, numune olarak incelediğim bu sunum dosyasında yapmak istediğim 2 şey;

1-) Sunum dosyasına koyulan şifreyi bilmeme rağmen kaldıramıyorum. Nasıl kaldırırım?

2-) Şifreyi kaldıramasam bile en azından hocanın dersi işlemesi adına, Open Office de slayttan nasıl ses alırım? Zira bunun için birden çok formata çevirmeyi denedim ama Open Office bazılarını ya açmıyor yada açtıklarından ses çıkmıyor.

Eğer bu dosyayı Open Office de sesli ve görüntülü bir şekilde açabilir isem, buna uyguladığım aynı işlemi, arkadaşımın diğer power point sunum dosyalarına kendi bilgisayarımda uygulayarak ona geri gönderip Open Office de açmasını sağlayabilirim.

Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

if

@radyoaktif,  sunumlara parolayı kim koymuş. Parolayı öğrendiniz bir şekilde madem neden sunumu parolasız olarak kaydetmiyorsunuz? OpenOffice yerine LibreOffice ile denediniz mi?

radyoaktif

Alıntı yapılan: if - 25 Ekim 2015 - 01:48:18
@radyoaktif,  sunumlara parolayı kim koymuş. Parolayı öğrendiniz bir şekilde madem neden sunumu parolasız olarak kaydetmiyorsunuz? OpenOffice yerine LibreOffice ile denediniz mi?

Arkadaşımın eğitim verdiği okulda ki bilgisayarlarda bir tek open office var o yüzden bunun ile açmam lazım. Parolayı girerek açtığım sunum dosyasından parolayı kaldıramıyorum ki. İçeriği kopyalayıp boş bir power point dosyasına yapıştırmak sureti ile kaydedip açıyorum ama gene şifre istiyor. Yani dediğinizi nasıl yapacağım?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

radyoaktif

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2015 - 15:20:33
OTP olarak kaydedilemiyor mu sunu?

OTP hangi format oluyor hocam? Zira 3,5 farklı formatta kaydedip denedim ama open office ya açmıyor ya da açsa da ses çıkartmıyor.

Peki hocam, bahsi geçen power point sunum dosyasını, siz ve diğer arkadaşların incelemesi adına kendi hesabımdan paylaşıyorum. Şifresi "Buğrahan".

Döküman önizlenemiyor hatası alabilirsiniz, direkt indirip açmanız gerekiyor.

https://drive.google.com/file/d/0B56-NDQtDwWcaDI3dXotTXR2ZG8/view?usp=sharing

Sunumun şifresini kaldırıp, Open Office'de tıklar tıklamaz hem ses hem görüntü olacak şekilde sorunsuzca açılmasını sağlayıp tekrar bana atabilir misiniz? Ve tabi bu işte muvaffak olursanız, nasıl yaptığınızı benim ile de paylaşabilir misiniz ki başka benzer sorunlarda kendim, zaman kaybetmeden anında müdahale edebileyim. Not: Sunumu açar açmaz otomatikman tam ekran başlıyor ve müdahale edilemiyor, ana PowerPoint dosyasını açıp onun üzerinden açarsanız şifreyi girip düzenleme modunda açabilirsiniz.

Alıntı yapılan: if - 25 Ekim 2015 - 01:48:18

betseg

neynefes

Öncelikle .pps uzantısını .ppt olarak elle değiştirdim. Kingsoft office ile sunuyu açıp şifreyi kaldırdım. Libre Ofiste ve Kingsoft'ta şu anda sesli bir şekilde sunumu düzenleyebiliyorum. Libre ofis şifreyi kaldırmadan açmadı sunuyu. Şu anda openoffice'i indiriyorum. Tamamlanınca onunla da deneme yapar buraya yazarım.

Openoffice'de seste geliyor şu anda. Slaytlar azıcık gecikiyor ama. Dosyayı buradan çekebilirsiniz. Çekince haber verin lütfen kaldıracağım çünkü.
https://mega.nz/#!ihplCARC!iBDGiCsCdXrdTetuG142StWc1fMxMjWBcpqq4rzsp2g

radyoaktif

Alıntı yapılan: neynefes - 27 Ekim 2015 - 01:52:44
Öncelikle .pps uzantısını .ppt olarak elle değiştirdim. Kingsoft office ile sunuyu açıp şifreyi kaldırdım. Libre Ofiste ve Kingsoft'ta şu anda sesli bir şekilde sunumu düzenleyebiliyorum. Libre ofis şifreyi kaldırmadan açmadı sunuyu. Şu anda openoffice'i indiriyorum. Tamamlanınca onunla da deneme yapar buraya yazarım.

Openoffice'de seste geliyor şu anda. Slaytlar azıcık gecikiyor ama. Dosyayı buradan çekebilirsiniz. Çekince haber verin lütfen kaldıracağım çünkü.
https://mega.nz/#!ihplCARC!iBDGiCsCdXrdTetuG142StWc1fMxMjWBcpqq4rzsp2g

İlgin ve zahmetin için teşekkür ederim hocam. Dosyayı indirdim silebilirsin.

Powerpoint üzerinden sunumun şifresi kaldırılmıyor daha doğrusu şifre kısmına gelindiğinde sanki sunumda hiç şifre yokmuş gibi sadece tekrar "şifre koy" ekranı geliyor. Demek ki Kingsoft Office tarzı programlar ile anca şifreyi kaldırabiliyor muşuz.

Aynı şekilde bende denedim;

Öncelikle sunumu PowerPoint ile açarak .ppt (PowerPoint 97-2003 Sunusu) şeklinde kaydettim ve ardından Kingsoft Office ile açarak mevcut şifreyi sildim ve Open Office ile tekrar açtığımda direkt açtı ama dediğiniz gibi ses arkadan geliyor.

Ayrıca işin ilginç yanı, .pps uzantılı sunumun ilk halini PowerPoint ile çift tıklayıp direkt açtığımda şifre sormadan tam ekran şeklinde başlıyor, aynı şekilde neden Open Office yahut Kingsoft Office ile açmıyor anlamadım. Eğitimci arkadaşımda şimdi 100 tane bu slaytlardan varsa ben her birine tek tek bu şekilde uğraşacak mıyım? Üstelik ses de arkadan gelir halde?

neynefes

Ya cihaza kingsoft ya da Microsoft office kurulacak. Kingsoft hem ücretsiz hemde sorunsuz oynatıyor.

radyoaktif

Alıntı yapılan: neynefes - 27 Ekim 2015 - 17:49:03
Ya cihaza kingsoft ya da Microsoft office kurulacak. Kingsoft hem ücretsiz hemde sorunsuz oynatıyor.

Okulun sistem yöneticisinden bilgisayara müdahale için izin gerekiyor. Ayrıca Kingsoft Office'in Türkçe desteği yok. Ama neyse en azından bu sunum dosyalarının bir kısmına bu işlemi uygularım, arkadaş tatmin olmaz ise o zaman Kingsoft'u yükletmesini söylerim. Yardımcı olduğun için tekrar teşekkürler.

neynefes