Bilgisayar kilitlendiğinde ne yapmak gerekiyor?

Başlatan rock_benim, 24 Ekim 2015 - 22:58:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rock_benim

arkadaşlar bazen bilgisayar kilitleniyor (tarayıcıda iken) yeni sekmeye geçince tamamen donup kalıyor , windows 7 de örneğin ctrl + alt + delete (görev yöneticinden ) sonlardırabiliyoruz fakat ubuntu için bunu nasıl yapabiliriz donduğu anda yeniden başlatmak artık sinir bozucu olmaya başladı....

neynefes

cokomoko

eğer sistemden hiçbir cevab alamıyorsanız, magic key yani r-e-i-s-u-b kullanılabilir.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

rock_benim

Alıntı yapılan: neynefes - 24 Ekim 2015 - 23:01:49
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

Şu çıktılara bakabilir miyiz?

benim demek istediğim olay donduğu anda ne yaparak tarayıcıları kapatabiliriz,

ata1

çıktıları paylaşırsan sorunun kaynağını bulmaya çalışırız .

cokomoko

xkill ile kapatılabilir, kuru kafaya benzer simge halini alacak mouse tıklama simgesi tarayıcıya tıkladınız mı kapatır.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

neynefes

Haklısınız, benim de amacım sıkıntıyı bulmak. 

rock_benim

istediğim cevabı alamadım windowsda ctrl alt delete den sonlandırabiliyorduk fakat bunda hangi tuş kombinasyonuyla yapıyoruz anlayamadım birtürlü kardeşim mesela tarayıcada pdf dosyalarını açarken yeni tarayıcıya geçtiğinde video felan açıksada kastığını söylüyor yeniden başlatmak zorunda kalıyor aynısı birçok kez benimde başıma geliyor ve sürekli laptopu yeniden başlatıyorum ...

w01ky

Hacı xkill demiş adam o pronun kodlarına bakmak lazım..Bende ilk ubuntu kullanmaya başladığımda ki 14.4 ile başladım benimde sürekli donma şikayetim vardı..taki desteklenmeyen güncelleştirmeleri kapatana kadar.güncelleme ayarlarından desteklenmeyen güncellemeleri kapatabilirsin.ama cevap aramaya devam etmek daha iyi bir seçim olur.

ata1

ctrl+r deneyin

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ekim 2015 - 23:38:43

ayrıca wiki açıklamasına bakınız
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=SSS
Çalışan süreçleri nasıl görüntüleyebilir ve sonlandırabilirim?
Sistemde çalışan süreçleri görüntülemek ve cevap vermeyen bir işlemi sonlandırmak için Ubuntu ile birlikte gelen Sistem Gözlemcisi programı kullanılmaktadır. Cevap vermeyen bir programı Sistem Gözlemcisi arayüzünü açarak sonlandırabileceğiniz gibi bunun yerine xkill komutuna bir kısayol tanımlayarak çok daha pratik bir şekilde programları sonlandırabilirsiniz. "xkill" kullanıldığında fare imleci bir çarpı işareti şeklini alır. Bu çarpı işareti ile istediğiniz pencereye tılayarak o programı anında sonlandırabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bkz. Sistem Gözlemcisi.

xkill'i Alt + F2 komut satırına yazarak kullanabileceğiniz gibi bu komut için bir kısayol da tanımlayabilirsiniz (mesela Ctrl + Alt + Gerisil gibi). Bunun için "Sistem Ayarları > Klavye > Kısayollar > Özel Kısayollar" yolunu izleyin ve orada (+) (ekle) simgesine tıklayın. Açılan kutucukta "Adı" bölümüne herhangi bir şey yazabilirsiniz. Mesela "Sonlandırıcı" yazın, "Komut" kısmına ise "xkill" yazıp "Uygula" tuşuna basın. Ardından "Devre dışı" yazan yere çift tıklayarak "Yeni Kısayol" ibaresini ortaya çıkarın ve son olarak, kullanmak istediğiniz kısayola klavyeden tıklayın.

heartsmagic

Sistem zırt pırt donuyarsa nasıl yeniden başlatılacağını değil, bence de arkadaşların söylediği üzere sorunun ne olduğunu bulmaya çalışmalısın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rock_benim

Alıntı yapılan: w01ky - 28 Ekim 2015 - 23:28:04
Hacı xkill demiş adam o pronun kodlarına bakmak lazım..Bende ilk ubuntu kullanmaya başladığımda ki 14.4 ile başladım benimde sürekli donma şikayetim vardı..taki desteklenmeyen güncelleştirmeleri kapatana kadar.güncelleme ayarlarından desteklenmeyen güncellemeleri kapatabilirsin.ama cevap aramaya devam etmek daha iyi bir seçim olur.

teşekkürler umarım faydası olur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ekim 2015 - 14:40:45

Alıntı yapılan: eral - 28 Ekim 2015 - 23:31:17
ctrl+r deneyin

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ekim 2015 - 23:38:43

ayrıca wiki açıklamasına bakınız
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=SSS
Çalışan süreçleri nasıl görüntüleyebilir ve sonlandırabilirim?
Sistemde çalışan süreçleri görüntülemek ve cevap vermeyen bir işlemi sonlandırmak için Ubuntu ile birlikte gelen Sistem Gözlemcisi programı kullanılmaktadır. Cevap vermeyen bir programı Sistem Gözlemcisi arayüzünü açarak sonlandırabileceğiniz gibi bunun yerine xkill komutuna bir kısayol tanımlayarak çok daha pratik bir şekilde programları sonlandırabilirsiniz. "xkill" kullanıldığında fare imleci bir çarpı işareti şeklini alır. Bu çarpı işareti ile istediğiniz pencereye tılayarak o programı anında sonlandırabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bkz. Sistem Gözlemcisi.

xkill'i Alt + F2 komut satırına yazarak kullanabileceğiniz gibi bu komut için bir kısayol da tanımlayabilirsiniz (mesela Ctrl + Alt + Gerisil gibi). Bunun için "Sistem Ayarları > Klavye > Kısayollar > Özel Kısayollar" yolunu izleyin ve orada (+) (ekle) simgesine tıklayın. Açılan kutucukta "Adı" bölümüne herhangi bir şey yazabilirsiniz. Mesela "Sonlandırıcı" yazın, "Komut" kısmına ise "xkill" yazıp "Uygula" tuşuna basın. Ardından "Devre dışı" yazan yere çift tıklayarak "Yeni Kısayol" ibaresini ortaya çıkarın ve son olarak, kullanmak istediğiniz kısayola klavyeden tıklayın.

böyle bişi arıyordum , donduğu zaman deniyiceğim teşekkrler.

cokomoko

xkill'i zaten söylemiştim, onun ötesinde de magic key var ama sizin sorununuz başka bence ilk önce o sorunu çözün.