Ubuntu 15.10 kurulum sorunu (ekran bir zaman sonra kapanıyor)

Başlatan Night Glam Flow, 24 Ekim 2015 - 20:46:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Night Glam Flow

Arkadaşlar biraz sinirlerim bozuldu, bayağı uğraştım, şimdiden eğer agresif bir üslup kullanırsam özür dilerim.

*dizüstü bilgisayarıma ve iş yerindeki imac'ime ubuntu 15.10 kurmayı başardım. Evdeki masaüstü bilgisayarımda ise sorunların ardı arkası kesilmiyor.

Ekran kartım ati hd 5570. Sanırım problemin çoğu bununla ilgili. 2 tane hdd var. biri 1 gb diğeri 2 gb ve içinde windows arşivim saklı (d olarak kullanıyordum windows'ta)

Sorunum şu:

5 -6 defa denememe rağmen usb bellekten veya dvd den kurulumları denememe rağmen. Hem ilk kurulum için ubuntu yükle dediğimde hem kurulduktan sonra bilgisayar kapanıp açıldığında ubuntu bazen açılıyor bazen açılmıyor. Bazen ekran ledi kırmızı ışığa dönüyor, ve öylece kalıyor, yani ekran kapanıyor. bazen ise ubuntu açılıyor. Ubuntu açıldığında ise 2 gb lık diski okuyamıyor.

İşin ilginç tarafı tek hdd yi söküp kalan tek hdd'ye komple ubuntu kuruyorum, yine de grup ile açılıyor allah aşkına.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2015 - 23:20:52

Çıldırma noktasındayım. usb bellek veya dvd. hiç biri boot olmuyor. boot olurken imleç geliyor sonra ekran kapanıyor, monitör kapalı konuma geçiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2015 - 23:55:48

Sorunun özeti şu:

ubuntu veya linux mint yükleyebilsem dahi;

bir sonraki açılışta imleçten sonra ekran kapanıyor, öylece kalıyor

if

Alıntı YapAMD'nin fglrx sürücüsü 4.2 çekirdek sürümüyle çalışmamakta. Yükseltme yapmadan önce fglrx sürücüsünü kaldırıp açık kaynak sürücüye geçmeniz önerilir. İlgili böcek: 1493888

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43214.msg505059#msg505059

Night Glam Flow

Alıntı yapılan: if - 25 Ekim 2015 - 02:16:05
Alıntı YapAMD'nin fglrx sürücüsü 4.2 çekirdek sürümüyle çalışmamakta. Yükseltme yapmadan önce fglrx sürücüsünü kaldırıp açık kaynak sürücüye geçmeniz önerilir. İlgili böcek: 1493888

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43214.msg505059#msg505059

Hocam zaten fglrx sürücüsü kurulu değil. açık kaynak sürücüsü kurulu. xorg'lu *bir şeyler.

Nasıl çözdüğümü bilmiyorum ama şimdilik 17. kurulumda sorunu çözmeyi başardım :D