ubuntu 15.10 ile ilgili gözlemlerim

Başlatan yeniubuntulu, 24 Ekim 2015 - 16:59:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeniubuntulu

ubuntu 14.04.03 lts 64 bit'i kaldırıp ubuntu 15.10 64 bit'i yükledim temiz kurulum.
Aralarında görsel olarak pek fark yok gibi ama bazı efektler sanki yeni gibi güzel olmuş.Yeni duvar kağıtları var.
Sistem açılma hızına göre pek fark yok gibi ama kapanması daha hızlı 15.10 64 bit'in.
bellek kullanımı eski sürüme göre boşta iken ama sistem ilk açıldığında hiçbir uygulama çalıştırmadan daha düşük  490mb oluyor 520 mb civarlarında oluyor.Ama sistem kullanıldıktan sonra ya belleği şişiriyor ya da açıp da kapattığım uygulamaları önbelleğe mi atıyor ne 777 mb oluyor bazen 630-640 mb civarı olabiliyor.Yni ilk sistem açıldığındaki gibi olmuyor.kullanıldıktan sonraki boştaki hali.Bir hata var galiba.
işlemci kullanımı olarak ise biraz daha düşük gibi ama çok az fark var.
fglrx-update driver kuruludur sistemde.
dosyalarım klasörünün açılması dahili hard diski görüntülemesi daha hızlı.
genel olark bir hızlanma var ama dediğim gibi sistem ilk açıldığındaki bellek kullanımı azaltılmış iyi fakat sistem kullanıldıktan sonraki boştaki hali daha yüksek kalyor.
-Hata olarak düşündüğüm bazı yönleri-
sistem açılışında kilit ekranına gelirken kilit ekranı bir görünüyor mor şekilli ekran daha sonra o  ekran gidiyor masaüstü duvar kağıdı geliyor yani böyle bir geçiş oluyor.
Firefoxta eklenti kurmaya çalışırken daha doğrusu indirirkeniptal etmeye çalıştım ve sistem dondu.biraz bekledim hemen tuştan yeniden başlattım.
fglrx-update kurmama rağmen catalyst control center'ı bulamadım.
Ek olarak yukarıda bahsettiğim durum var tabi bir hata ise.
çözümleriniz varsa tavsiyeleriniz  varsa veya açıklamanız varsa bellek kullanımına dair paylaşırsanız sevinirim.
İyi forumlar.

if

Alıntı Yap
sistem kullanıldıktan sonra ya belleği şişiriyor ya da açıp da kapattığım uygulamaları önbelleğe mi atıyor ne 777 mb oluyor bazen 630-640 mb civarı olabiliyor.Yni ilk sistem açıldığındaki gibi olmuyor.kullanıldıktan sonraki boştaki hali.Bir hata var galiba.

Bir hata yok, çekirdek böyle çalışıyor. fglrx için
dpkg -l | grep fglrx
uname -r
cat /etc/lsb-release

çıktılarına bakayım.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: if - 25 Ekim 2015 - 02:25:05
Alıntı Yap
sistem kullanıldıktan sonra ya belleği şişiriyor ya da açıp da kapattığım uygulamaları önbelleğe mi atıyor ne 777 mb oluyor bazen 630-640 mb civarı olabiliyor.Yni ilk sistem açıldığındaki gibi olmuyor.kullanıldıktan sonraki boştaki hali.Bir hata var galiba.

Bir hata yok, çekirdek böyle çalışıyor. fglrx için
dpkg -l | grep fglrx
uname -r
cat /etc/lsb-release

çıktılarına bakayım.

dpkg -l | grep fglrx
rc  fglrx                                         2:15.201-0ubuntu1                          amd64        Video driver for the AMD graphics accelerators
ii  fglrx-amdcccle-updates                        2:15.201-0ubuntu1                          amd64        Catalyst Control Center for the AMD graphics accelerators
rc  fglrx-core                                    2:15.201-0ubuntu1                          amd64        Minimal video driver for the AMD graphics accelerators
ii  fglrx-updates                                 2:15.201-0ubuntu1                          amd64        Video driver for the AMD graphics accelerators
ii  fglrx-updates-core                            2:15.201-0ubuntu1                          amd64        Minimal video driver for the AMD graphics accelerators

4.2.0-16-generic
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=15.10
DISTRIB_CODENAME=wily
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 15.10"

Yeni kernelle birlikte bellek kullanımı artmış mı yoksa bellek kullanımına dair yönetimi mi değişmiş?
Yeni bu kernelin önceki 3.16 kernelden farkı ne bellek kullanımı ve  cpu kullanımı bakımından ve diğer donanımlar bakımından?
Açıklar mısınız?

if

Alıntı YapAMD'nin fglrx sürücüsü 4.2 çekirdek sürümüyle çalışmamakta. Yükseltme yapmadan önce fglrx sürücüsünü kaldırıp açık kaynak sürücüye geçmeniz önerilir. İlgili böcek: 1493888

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43214.msg505059#msg505059

Alıntı Yap
Yeni kernelle birlikte bellek kullanımı artmış mı yoksa bellek kullanımına dair yönetimi mi değişmiş?
Yeni bu kernelin önceki 3.16 kernelden farkı ne bellek kullanımı ve  cpu kullanımı bakımından ve diğer donanımlar bakımından?
Açıklar mısınız?

@yeniubuntulu, ne kadar uygulama kullanırsam kullanayım, uygulamaları kapatınca bellek kullanımı sistem ilk başladığındaki değere dönsün istiyorsunuz benim anladığım. Böyle bir işletim sistemi yok benim bildiğim.

http://www.linuxatemyram.com/

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: if - 25 Ekim 2015 - 17:18:34
Alıntı YapAMD'nin fglrx sürücüsü 4.2 çekirdek sürümüyle çalışmamakta. Yükseltme yapmadan önce fglrx sürücüsünü kaldırıp açık kaynak sürücüye geçmeniz önerilir. İlgili böcek: 1493888

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43214.msg505059#msg505059

Alıntı Yap
Açıklar mısınız?

@yeniubuntulu, ne kadar uygulama kullanırsam kullanayım, uygulamaları kapatınca bellek kullanımı sistem ilk başladığındaki değere dönsün istiyorsunuz benim anladığım. Böyle bir işletim sistemi yok benim bildiğim.

http://www.linuxatemyram.com/
''@yeniubuntulu, ne kadar uygulama kullanırsam kullanayım, uygulamaları kapatınca bellek kullanımı sistem ilk başladığındaki değere dönsün istiyorsunuz benim anladığım. Böyle bir işletim sistemi yok benim bildiğim.''

evet bu durum zaten öyledir benim de bildiğim kadarıyla da benim demek istediğim sanki 14.04.03. lts'ye göre uygulama kullanımından sonra kapatınca olan bellek kullanımında bbir artış var gibime geldi bana.Bu arada bunu hata olarak yazdım yanlış yazmışım anlatmak istediğimi tam olarak ifade edememişim.
benim demek istediğim  14.04.03 lts'ye göre bahsettiğim aynı durumdaki bellek kullanımında bir artış var gibime gelmişti.Ama düşündüm de arada fark pek yok hatta ubuntu 15.10 bellek kullanımı bakımından duruma göre daha iyi olabiliyor ama çoğunluğu düşündüğümüzde 15.10'un bellek kullanımı daha az bence.

driver'la ilgili olarak ise unutmuşum herhalde böyle bir durum olduğunu görünce hatırlar gibi oldum.

Size bir soru daha sorabilir miyim?
Amd'nin kapalı kaynak kodlu sürücüsünü kullanmak istememin nedenlerinden biri de catalyst control center'den dahili gpu'yu kapatabilmemdi.
open source driver'da bunu yapabilmenin yolu nedir? ve bunu yaptıktan sonra da kontrol etmek için olan kodu verebilir misiniz?
verdiğiniz linkteki anlatılanları uyguladım fglrx'i kaldırdım açık kaynak kodlu sürücüyü kurdum hatta bir daha aynı komutu verdim sırasını karıştırdım ve bir daha kurdum
şöyle bir yazı çıktı
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 3 paket yeniden kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
Yeniden kurmamın herhangi bir zararı olur mu veya sistemde bir atık oluşturur mu?
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg bu kodda hiç bir tepki vermiyor sadece yeniden komut yazmak için olan o satır açılıyor.
sudo update-alternatives --display gl_confupdate-alternatives: hata: gl_conf için hiçbir alternatif bulunmuyor bu kodda da böyle bir sonuç alıyorum.
Bir de sadece grep vga yazdığımda satır alta geçiyor ve sadece imleç yanıp sönüyor başka bir şey olmuyor.Bunun sebebi nedir ve sonuçta hangi işlem yapılmaktadır sadece grep vga yazıp enterladığımda?

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.

heartsmagic

grep'li komutu yanlış yazıyorsundur ya da başka bir sorun vardır. O komutun illa ki bir şey döndürmesi gerekiyor. Şu an sürücüler kurulu mu değil mi?
dpkg -l | grep fglrx
ne diyor?

Yanlış bilmiyorsam zaten açık kaynak sürücüler devredeyken dahili kart kullanılıyor, ek bir şey yapmana gerek yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2015 - 15:04:35
grep'li komutu yanlış yazıyorsundur ya da başka bir sorun vardır. O komutun illa ki bir şey döndürmesi gerekiyor. Şu an sürücüler kurulu mu değil mi?
dpkg -l | grep fglrx
ne diyor?

Yanlış bilmiyorsam zaten açık kaynak sürücüler devredeyken dahili kart kullanılıyor, ek bir şey yapmana gerek yok.

bildiğmiz grep vga düz çizgili lspci | grep vga komutunu değil de sadce grep vga yazdım yani bilerek yazdım ne işe yarayacak diye de sadece komut satırı alt satıra geçti ve kullanıcı adımızın yazdığı pc isminin yazdığı şekilde olan bir satır şeklinde değil de sırf yanıp sönen bir slash simgesi vardı.Sonra çok beklemedim kapattım çünkü normalde bir komut verdiğimde hemen bir kurlum başlar veyahutta bir işlem akardı satırlarda onun için garip geldi.Acaba işlevsiz bir kod mu yazdım?Ama yanlış yazılınca zaten böyle bir komut bulunamadı tarzında veya program kurulı değil tarzı bir uyarı veyahutta yazdığım kod yanlışsa o koda benzer kodları listelerdi sistem. Fakat bu sefer öyle olmadı ve yukarıda açıkladığım durum oldu.

fglrx şu an kurlu değil fglrx-update de aynı şekilde kurulu değil.Zaten kursam da catalyst control center yok.Yukarda da yazıldığı üzere çalışmıyor.
Evet gerekli komutları verdiğimde hd graphics 3000'in devrede olduğu görülüyor.Lkin ben bu hd 3000'i tamamen kapatıp sadece harici gpu'nun kullanılmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.

Bir de entegre greafik biriminin kullandığı belleği nasıl görebilirim?

Aşağıda yazmış olduğum komutlar fedora core linux komutlarıymış sonradan farkettim.Ama çalışan da oldu.

[/code]lspci -v -s 01:00.0
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Robson CE [Radeon HD 6370M/7370M] (rev ff) (prog-if ff)
   !!! Unknown header type 7f
   Kernel driver in use: radeon
[/code]

lspci -v -s 00:02.0
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Lenovo Device 397a
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 26
Memory at e0000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
I/O ports at 4000 [size=64]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: i915

Bu arada entegre grafik birimine ayrılmış bellek miktarını buldum.Fakat şu an kaç mb bellek kullandığını nasıl öğrenebilirim?
grep -i memory /var/log/Xorg.0.log
bu komutu verdiğimde bir değişiklik olmuyor kullanıcı ismimin ve bilgisayar ismimin yazılı olduğu satır geliyor sadece.Bu komutla ilgili tahminim kadarıyla bir dizin açmaya yarıyor galiba ve bu dizin bende ya yok ya da bu komutu yanlış yazdım. Ki kaldı ki bu komutu copy+paste yaptım acaba bu komut değişti mi?
Sadece  grep -i memory  komutunu verdiğim zaman yine sadece grep vga yazdığım zamanki gibi bir yanıp sönen slash oluyor ekranda.bir işlem dönüyor izlenimi vermedi yukarıda bahsettiğim aynı şekilde.

heartsmagic

Komutun boş dönmesi doğası gereği. grep komutunun ne olduğunu tam bilmediğin için sana garip geliyor. grep dediğimiz dosyaların içindeki belirli ifadeleri yakalayan bir araç.

grep ifade dosya

şeklinde çalışır temelde, ayrıntıya girmiyorum. Şimdilik bunlara takılmana gerek yok, zamanla anlayacaksın. Sondan gelelim ilgili olduğu için.
boş döndüyse demek ki o dosyada "memory" ifadesi geçmiyordur. Eğer dosya olmasa "o dosya yok burada" der sana, tabi İngilizce olarak.

Dahili kart ne kadar bellek içeriyorsa muhtemelen o kadarını kullanıyordur sistem. Dahili kartı tamamen kapatıp harici ile çalışmanın bir yöntemini bulamamıştık sanırım ATI tarafında. Harici kart için sahipli sürücüleri kurmak gerekiyor. Fakat orada da benim de yeni haberdar olduğum bir böcek varmış, biraz beklemek lazım.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2015 - 17:29:20
Komutun boş dönmesi doğası gereği. grep komutunun ne olduğunu tam bilmediğin için sana garip geliyor. grep dediğimiz dosyaların içindeki belirli ifadeleri yakalayan bir araç.

grep ifade dosya

şeklinde çalışır temelde, ayrıntıya girmiyorum. Şimdilik bunlara takılmana gerek yok, zamanla anlayacaksın. Sondan gelelim ilgili olduğu için.
boş döndüyse demek ki o dosyada "memory" ifadesi geçmiyordur. Eğer dosya olmasa "o dosya yok burada" der sana, tabi İngilizce olarak.

Dahili kart ne kadar bellek içeriyorsa muhtemelen o kadarını kullanıyordur sistem. Dahili kartı tamamen kapatıp harici ile çalışmanın bir yöntemini bulamamıştık sandman ATI tarafında. Harici kart için sahipli sürücüleri kurmak gerekiyor. Fakat orada da benim de yeni haberdar olduğum bir böcek varmış, biraz beklemek lazım.
Bahsettiğiniz gibi bir uyarı yok sadece bir alt komut satırına geçiyor.
dahili gpu bellek içermiyor haswell veya skylake tabanlı bir sistem değil bu sistem.sandy bridge eski tazrda yani Ramden kullanıyor.Benim merak ettiğim konu entegre gpu'nun kendisine ayrılan sistem belleğinin kaç mb'ını kullandığı.
''Dahili kartı tamamen kapatıp harici ile çalışmanın bir yöntemini bulamamıştık sandman ATI tarafında''açık kaynak kod driver ile öyle değil mi?
sandman nedir?
Peki açık kaynak kod sürücü ile sadece entegre grafik birimi mi çalışıyor?Yani sistemin çalıştırdığı grafiksel işlemlere göre bir gpu geçişi  söz konusu mu?
Yoksa tamamen entegre grafik birimi mi kullanılıyor her zaman?

intel_gpu_top
(intel_gpu_top:3869) intel-mmio-CRITICAL: Test assertion failure function intel_mmio_use_pci_bar, file ../../lib/intel_mmio.c:144:
Failed assertion: !(error != 0)
Last errno: 13, Permission denied
Couldn't map MMIO region
Stack trace:
  #0 [_init+0x69e1]
  #1 [_init+0x481e]
  #2 [_init+0xfb9]
  #3 [__libc_start_main+0xf0]
  #4 [_init+0x30f9]
  #5 [<unknown>+0x30f9]
Test (null) failed.
**** DEBUG ****
(intel_gpu_top:3869) intel-mmio-CRITICAL: Test assertion failure function intel_mmio_use_pci_bar, file ../../lib/intel_mmio.c:144:
Failed assertion: !(error != 0)
Last errno: 13, Permission denied
Couldn't map MMIO region
****  END  ****
FAIL (5342.580s)

böyle bir çıktı alıyorum bir de.

heartsmagic

Biz bir şu komutların çıktılarını görebilir miyiz:

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
sudo apt-get install mesa-utils
glxgears | grep render

WaylandIZMIR

Bu grafikler sana yardımcı ve açıklayıcı olacaktır.

Kaynak: Hectic Geek

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Devrimin amacını kavramış olanlar, sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
Mustafa Kemal Atatürk

-DıLgEş-

Ubuntu 15.10 ile birlikte gelen LibreOffice'nin yeni sürümüne bir türlü alışamadım doğrusu...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ekim 2015 - 01:20:07
Biz bir şu komutların çıktılarını görebilir miyiz:

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
sudo apt-get install mesa-utils
glxgears | grep render

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Robson CE [Radeon HD 6370M/7370M] (rev ff)

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
mesa-utils zaten en yeni sürümde.
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  dkms lib32gcc1 libc6-i386
Bu paketleri kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

glxgears | grep render
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0"
      after 35588 requests (35588 known processed) with 0 events remaining.

bekledim bir tepki vermedi sadece dönen dişliler çıktı yani bir fps göstermedi,Zaten optirun'lı olan komut değil.ben de kapattım.

heartsmagic

Optirun ile işin yok ki senin, kartın ATI.

dpkg -l | grep fglrx

çıktısını görememişiz yukarıda, bir de onu görebilir miyiz?

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Kasım 2015 - 15:45:50
Optirun ile işin yok ki senin, kartın ATI.

dpkg -l | grep fglrx

çıktısını görememişiz yukarıda, bir de onu görebilir miyiz?
bir işlem dönmüyor.Amd'nin driver'ı kurulu değil ondan herhalde.

heartsmagic

sudo apt-get install fglrx fglrx-pxpress
sudo amdconfig --adapter=all --initial

Ardından sistemi yeniden başlat ve şu komutun sonucunu buraya aktar lütfen:
fglrxinfo

Olur da masaüstü açılmazsa, ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş ve kullanıcınla giriş yap (parolan yazarken görünmez). Ardından:
sudo apt-get purge fglrx*
sudo rm -f /etc/X11/xorg.conf
sudo reboot

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Kasım 2015 - 21:23:31
sudo apt-get install fglrx fglrx-pxpress

Ardından sistemi yeniden başlat ve şu komutun sonucunu buraya aktar lütfen:
fglrxinfo

Olur da masaüstü açılmazsa, ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş ve kullanıcınla giriş yap (parolan yazarken görünmez). Ardından:
sudo reboot

bu komutların işlevi tam olarak nedir?
amdconfig: No supported adapters detected

fglrxinfo
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  154 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  3 (X_GLXCreateContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  17
  Current serial number in output stream:  18

Aşağıdaki mesajda da belirttiğim üzere 2. komutu reboot ettikten sonra tekrarladım ve sonucunu kod etiketi içerisinde verdim.

betseg

En üstteki AMD sürücülerini kurar ve yapılandırır, ortadaki AMD bilgilerini geçer, alttakiler ise (sorun olursa) AMD sürücülerini ve dosyalarını kaldırır.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: betseg - 03 Kasım 2015 - 21:44:36
En üstteki AMD sürücülerini kurar ve yapılandırır, ortadaki AMD bilgilerini geçer, alttakiler ise (sorun olursa) AMD sürücülerini ve dosyalarını kaldırır.
ilk kod çalıştı fakat ikinci komut alıntıdaki hatayı verdi.(bir üstte)
cevabınız için teşekkürler.

betseg

Özür dilerim, yanlışlıkla ATI yerine AMD yazdım.

Komut nasıl bir hata verdi acaba?

Tekrar özür dilerim, düzenlemenizi görmemiştim. O konuda pek bir bilgim yok ne yazık ki.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: betseg - 03 Kasım 2015 - 21:47:24

amdconfig: No supported adapters detected

reboot ettikten sonra tekrar aynı komutu verdim.
[sudo] password for lenovo:
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.original-0

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Kasım 2015 - 21:54:33

Alıntı yapılan: betseg - 03 Kasım 2015 - 21:47:24

Tekrar özür dilerim, düzenlemenizi görmemiştim. O konuda pek bir bilgim yok ne yazık ki.
Olsun, yardımınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

Şimdi hatırladım da sen bu kartlar için eski tarz mı demiştin? Kısacası makine yeni değildi sanırım? Bu durumda klasik melez kart meselesine girişmeyeceğiz muhtemelen.

ile kaldır paketleri. Sonra sistemi yeniden başlatıp açık kaynağa dön bakalım. Can sıkıcı bir donanımla karşı karşıyayız muhtemelen.

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Kasım 2015 - 22:08:39
Şimdi hatırladım da sen bu kartlar için eski tarz mı demiştin? Kısacası makine yeni değildi sanırım? Bu durumda klasik melez kart meselesine girişmeyeceğiz muhtemelen.

ile kaldır paketleri. Sonra sistemi yeniden başlatıp açık kaynağa dön bakalım. Can sıkıcı bir donanımla karşı karşıyayız muhtemelen.
Eski tarz dediğim muxed gibi bir şey değil intel haswell ile birlikte entegre gpu'larının kullanabileceği bir dahili bellek entegre etti.128 mb'a kadar çıkabiliyor modele göre.eski tarzdan kastım bu cpu'daki entegre gpu sistem belleğinin kendisine ayrılmış kısmını kullanıyor bellek olarak.bendeki sandy bridge.
bu komuta hiç tepki vermiyor sadece bir alt satıra geçiyor.hani şu kullanıcı adı pc adı ggibi bilgiler yazıyor, @ var işte o satır geliyor sadece ve öyle de kalıyor.
Bir de sudo apt-get install fglrx fglrx-pxpress

komutlarından sadece üsttekini verdim zaten alttakini verdiysem de zaten bir tepki vermiyor.bu işlemi yaptıktan sonra sistemi reboot ettim açılırkenki login ekranından giriş yaptıktan sonra sistem normalde biraz bekleyordu ve masaüstü geliyordu bu komutu uyguladıktan sonra bu süre uzadı ve sistem hata verdi.''sorunla karşılaştı'' gibi bir pencere açıldı.

heartsmagic

Girişteki sorun iletisi için bir kere şunu yapman yeterli:
sudo rm -f /var/crash/*

Donanım yönüm iyi değil, bu nedenle istesem de anlatılanları yorumlayamam :) Şimdi, bu sistem klasik çift kartlı yani ecnebilerin "hybrid" dediği sisteme sahipse bizler ATI için pxpress olan sürücüyü kuruyoruz. Esasında sanırım şu an onu kurmaya da gerek yok, sadece fglrx paketi de iş görüyor. Ancak, sende algılamıyor sürücü ATI kartı sorun bu. İşte tam bu noktada "Acaba ben mi yanlış yorumluyorum" diyerek çift kart meselesini sormuştum sana. Öteki türlü sistemde bir Intel bir ATI kart görünüyor. Diğer arkadaşlar güzel güzel kullanıyorlar bu türdeki ikilileri.

Makine marka ve modelini sormuş muyduk sana?

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Kasım 2015 - 22:40:06
Girişteki sorun iletisi için bir kere şunu yapman yeterli:
sudo rm -f /var/crash/*

Donanım yönüm iyi değil, bu nedenle istesem de anlatılanları yorumlayamam :) Şimdi, bu sistem klasik çift kartlı yani ecnebilerin "hybrid" dediği sisteme sahipse bizler ATI için pxpress olan sürücüyü kuruyoruz. Esasında sanırım şu an onu kurmaya da gerek yok, sadece fglrx paketi de iş görüyor. Ancak, sende algılamıyor sürücü ATI kartı sorun bu. İşte tam bu noktada "Acaba ben mi yanlış yorumluyorum" diyerek çift kart meselesini sormuştum sana. Öteki türlü sistemde bir Intel bir ATI kart görünüyor. Diğer arkadaşlar güzel güzel kullanıyorlar bu türdeki ikilileri.

Makine marka ve modelini sormuş muyduk sana?
lenovo g570
verdiğiniz komutu uyguladım şifre istedi ve bir alt komut satırına geçti.
[sudo] password for lenovo:
*(sildiğim kısım kullanıcı adı yazıyordu.)-Lenovo-G570:~$

yani bu şekilde kaldı.
bir de bu komutun işlevi neydi?