Windows chkdsk sorunu ve silinen dosyaların geri getirilmesi

Başlatan cokomoko, 24 Ekim 2015 - 16:29:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Arkadaşlar ara ara windows'a geçmek zorunda kaldığım günler oluyor, işte 2 gün önce windows'u açtım ve 5dk sonra bilgisayar başına geldim ama bir de ne göreyim DepoHDD adlı depolama alan tamamen boşalmış, tabi biraz sinirlendim o kadar iso arşivim, yedeklerim vs. 1 yılın birikimi gitti.chkdsk.log adında bir dosya oluşturmuş, buna göre tüm dizinlerimi chkdsk bahanesiyle silmiş, tabi ben o zaman bilgisayar başında olmadığımdan chkdsk denetimini atlayamadı ve tüm dizinlerim gitti.Bir kez daha lanet ettim windows'a zaten 40 yılda bir lazım oluyor onda da sistemin içine etti.
Neyse ben bu DepoHDD adlı bölüme hiçbir veri yazmadım, direk dosyaları kurtarmak için testdisk kullandım; testdisk zip,png,jpg ve video, pdf formatlarını kurtardı ki onlar benim için çok önemli değildi.Önemli olan iso dosyalarım, yedeklerim ve aur, pacman paket dosyalarım bunları nasıl geri getirebilirim? Bana önerebileceğiniz bir tavsiye var mı?
Ha bu arada bir kaç ay öncesinin yedekleri var ama şu son 2 ayın yedeğini almamıştım başka diske onun için benim için önemli.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ekremsenturk

Testdisk'te .iso uzantılı dosyalar için bir seçenek varmı? bakmadım. Windows üzerinden Recuva ile deneyebilirsin. Kurtarılan dosyaları başka bir disk'e aktar. Aynı disk üzerine yazmasınlar.

cokomoko

Öyle yapıyorum da acaba recuva iso veya pkg.tar.xz dosyalarını geri getirir mi?
Bu arada testdisk iso seçeneği yok xz var ama onda da dosya ismi değiştiğinden mi ne paket dosyaları işe yaramıyor.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ata1

pek bilmememe rağmen aklıma şöyle birşey geldi windows kurtarma kipinde ayrıntılı kurtar seçeneğinden bir önceki güne dönsen .
sonuç olarak geri gelmez mi

cokomoko

Bilemiyorum en son onu da denerim, başka kurtarma programlarını da deneyeyim bakalım ne olacak.
Şu an testdiskin bulduğu dosyalardan dosya türlerini ayıklıyorum, buraya yazılan önerileri de deneyeceğim.

ata1

daha önce yani çok uzun zaman önce başıma gelmişti buna benzer bir olay yaptığım işlem bu idi son işlemin bir önceki tarihe dönmen daha sonraki günlerde bu tarih gözükmüyor .
yanlış hatırlamıyorsam son 2 gün çıkıyordu

cokomoko

Eral ben o geri yükleme yedeklerini fazla yer tutmasın diye bazen ayarlardan kapatıyordum, öyle yapmadım inşaallah.Ama o sadece C'yi geri  getiriyor diye biliyorum ya da ben sadece C'yi yedeklemeye ayarlamıştım, bilmiyorum windowsa geçeyim bakarım, Arch üzerindeyim şu an.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2015 - 17:53:56

Ya en çok sinir olduğum şey chkdsk bahanesiyle bazı açılışlarda dizinleri silmesi yani illa başında duracağım da atla diyeceğim, o gün dalgınlığıma geldi açılırken başından ayrıldım 1-2 dk geldim baktım D boşalmış ya deli ediyor beni bazen, bana sormadan neden siliyorsun neye dayanarak siliyorsun. Ne kadar salak sistem sadece benim gibi chkdsk ile dosyaları silinen milyonla kullanıcı var ve hala buna bir çare bulmamışlar.
Depoyu da ext4 veya btrfs yapacağım bundan sonra windowsa depo yok, kendi C'sinde kavrulsun.

ata1

hım evet sinir bozucu ben tamamen kaldırmıştım win.**(yazım kurallarına uyalım lütfen) şey windowsu  kafam rahat gerek yoktu kullandığım programların muadilleri linuxda olduğundan gerek kalmamıştı .
;D bu nedenle oldukça mutlu olmuştum ALLAH senide kurtarsın diyeyim  ;D

cokomoko

Şimdi windowsa kızıyoruz böyle salak tarafları var ama hakkını yemeyelim o da iyisiyle kötüsüyle bir sistemdir.Çünkü bazı şeylerde illa windowsa muhtaç kalıyoruz örneğin ofis programları, envayi çeşit programlar, oyunlar, ocr tarama programları vs. vs. Akademik olarak bir tez hazırlayacaksın illa microsoft ofis kullanmak zorunda kalıyorsun, millet openofis, libreoffice bilmiyor.Bazı şeylerin sanırım zamana ihtiyacı var.

ata1

kişiye göre değişir alışkanlıklara bağlı ben de 3 aydır wındows yok ama hiç muhtaç olmadım .en fazla vegas proya ihtiyaç duyuyordum onun yerine de bir kaç program ile
sorunlarımı hallettim

betseg

Alıntı yapılan: cokomokoAkademik olarak bir tez hazırlayacaksın illa microsoft ofis kullanmak zorunda kalıyorsun, millet openofis, libreoffice bilmiyor.
Tabi Open Document'ın standart olduğunu unutmayalım :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: cokomokoAkademik olarak bir tez hazırlayacaksın illa microsoft ofis kullanmak zorunda kalıyorsun, millet openofis, libreoffice bilmiyor.Bazı şeylerin sanırım zamana ihtiyacı var.
Buna birileri bir başkasını zorluyorsa dövmek lazım :) Elin adamı (ve bizdeki kaliteli üç beş üniversite) mis gibi Latex şablonları dağıtıyor, insanlar da güzel güzel Latex kullanıyor. Office ile tez mi yazılırmış? :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cokomoko

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2015 - 15:41:23
Alıntı yapılan: cokomokoAkademik olarak bir tez hazırlayacaksın illa microsoft ofis kullanmak zorunda kalıyorsun, millet openofis, libreoffice bilmiyor.Bazı şeylerin sanırım zamana ihtiyacı var.
Buna birileri bir başkasını zorluyorsa dövmek lazım :) Elin adamı (ve bizdeki kaliteli üç beş üniversite) mis gibi Latex şablonları dağıtıyor, insanlar da güzel güzel Latex kullanıyor. Office ile tez mi yazılırmış? :)
Zorlamak demeyelim ama onun tercih edilmesi isteniyor veya tez denildiğinde malum ofis programları akla geldiğinden sen de alışılmışın dışına çıkamıyorsun, çıktığın zaman sana farklı gözle bakma olasılıkları yüksek, o riski almak da seni bir çıkmaza sokuyor.
Zaten sorun da o ya Türkiye'de 3-5 üniversite var.

heartsmagic

cokomoko

Bu arada iso ve arch paket dosyalarımın dosyalarımın bazılarını windows programlarıyla geri getirdim, sadece iso'ların bazıları geri gelmedi, onları getirmek için de başka programlar deniyorum.
Testdisk'e gelince bir kere video, pdf, png, jpg vs. sorunsuz ama farklı adlarla geri geliyor, hatta iso'larda geliyor ama bir bütün şeklinde değil iso içindeki farklı dizinlerden bölük-pörçük png,html vs. dosyaları şeklinde geliyor.Ben testdisk'in çok iyi bir kurtarma aracı olduğunu düşünüyorum ama biraz daha geliştirilmesi ve dediğim benzer sorunların halledilmesi lazım.Zaten öyle detaylı şeyler buldu ki bunların tümünü incelemeniz mümkün değil, ubuntu wiki'de önerildiği şekilde dosyaları ayıklamanız lazım.
Bunun dışında hem windows hem linux tarafında r-studio var, o da denenebilir.Daha etkili olduğu söyleniyor.Ben denedim ama neleri bulduğunu tam detaylı olarak inceleyemedim en azından iso'larım paket dosyalarım kurtarıldı mı, göremedim, çünkü karşıma bir sürü kurtarılmış bölüm çıkardı bunları detaylı inceleme vaktim olmadı.
Genel anlamda belirtmek gerekir ki, dosya kurtarma alanında gerçekten windows'a çıkarılan programlar daha etkili daha çeşitli, linux'ta bu kadar çeşitli ve aradığınızı geri getiren araçlar yok.
@heartmagic teşekkürler.

heartsmagic

Esasında çeşit var da tam istenilenleri karşılayıp karşılamadıkları önemli. Ben de senin gibi ara ara forumda söylüyorum bu konuda eksiklik olduğunu. Canına yandığım Testdisk'inde isimler de geri getirilebilse başka uygyulama önermek zorunda bile kalmayız belki. Bir ara öyle bir hedefim vardı, mevcut uygulamaların çoğunu ilk elden deneyip bir şeyler karalamak istiyordum. Ne yazık ki vakit ve istek bulamadım o konuda.

cokomoko

Sorunumu opensuse üzerine inşa edilmiş active file recovery ile çözdüm, işimi fazlasıyla gördü, şu anlık tavsiyem bu program olacak, tabi ileride daha iyi bir şey yapılana dek.

heartsmagic

Önizleme sürümü iş gördü mü yoksa tam sürümü mü edindin?
Bir de, dosya isimlerini falan olduğu gibi geri getirebiliyor mu?

cokomoko

Tam sürüm kullandım, önizleme kısıtlı özelliklere sahip.
Dosya isimlerini hatta dizinleri aynı isimleriyle olduğu gibi getirdi, zaten bu yüzden çok beğendim yapanların eline sağlık.
Benim için esas önemli olan iso'lar ve paket dosyalarıydı, elimle koyduğum gibi buldum 6 saatlik tarama sonrasında, yalnız dosyaları geri getirme epey uzun sürüyor şimdiden söyleyeyim.Onun için her seferinde tek klasör seçip geri getirirseniz daha iyi verim alırsınız.

heartsmagic

Eh, "standart" sürümü de 25$'a geliyor indirim kuponuyla beraber. Başarılı bir uygulama ise aklımda bulunsun.
Geri getirme işleminin uzun sürmesi normal, işin doğasında o var zaten :)

cokomoko

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Kasım 2015 - 23:50:03
Eh, "standart" sürümü de 25$'a geliyor indirim kuponuyla beraber. Başarılı bir uygulama ise aklımda bulunsun.
Geri getirme işleminin uzun sürmesi normal, işin doğasında o var zaten :)

Başarılı yalnız benim dizüstü bayağı eski ve zayıf kaldığından olsa gerek 700gb'ı 6 saatte taradı ve geri getirme zahmetli oldu.
Bu arada depoyu tamamen ext4 mü yapsam yoksa btrfs mi ya da ntfs mi karar veremedim?
Ntfs yapsam tekrar böyle birşey yaşama olasılığım yüksek olacak, ext4 veya btrfs olsa windows'tan yazamayacağım bu alana.
Önerisi olan söylesin, bir de btrfs tam oturmadı ama kullanıp memnun olan varsa bir iki yorum yazsa fena olmaz.

plazma

Ext4 için win tarafından erişmek için uygulamalar var mesela

http://www.ext2fsd.com

Ufak bir veri atıp denersin başka uygulamalarda var hangisi en uygun ise ona göre bir yol çizilebilir

cokomoko

Yazma da yapılabilir mi windows üzerinden? Sadece okuma da yeter ama bazen yazmaya da ihtiyaç oluyor.

Düzenleme:Yazma desteği de varmış.

heartsmagic

Yazma desteği vardır da, sorunsuz mu? Ufak tefek sorunlar yaşanıyor böyle üçüncü parti küçük yazılımlarla. Ayrıca, her gittiğin makineye kurabilecek misin böyle bir yazılımı? Gerçi sanırım harici disk değil bu? Hariciyse taşınabilirlik konusunda çok sıkıntı çekersin, tabi bu durum Windows makinelerle ne kadar içli dışlı olduğuna da bağlı biraz. Öteki türlü harici değilse disk ve sadece sen kullanacaksan zaten bizim dosya sistemlerimizden birini seçebilirsin tabi. BTRFS'ye şimdilik girişme bence, ext4 falan iyidir.

cokomoko

Şu an ext4 yaptım ve sorun yok ext2fsd ile de windowstan yazma yapabiliyorum-şu an yazma konusunda sıkıntı yok-.
Gerçi ext4 yapınca biraz afalladı, lazyinit diye process geçmeye başladı ama onu da hallettim, şu an sorun yok.Çözümü http://www.hecticgeek.com/2015/01/ext4-external-hard-disk-busy-at-idle-fix/
Harici bir tane var zaten 500gb o ntfs, lazım olunca onu kullanıyorum.

Ha bu arada bu ext2fsd'de bağladığımız ext4 bölümü nasıl ayırabiliriz, unmount diye seçenek göremedim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Kasım 2015 - 16:14:56

Btrfs ile ilgili de küçük bir not düşeyim, aslında şu an opensuse btrfs kullanmaya başladı ama hala bazı küçük sorunları var, sanırım biraz daha taşların yerine oturmasını beklemek lazım.