Ubuntu 15.10 harikulade bir hızda çalışıyor.

Başlatan Tilki, 24 Ekim 2015 - 13:03:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tilki

Merhaba arkadaşlar. Az önce meraktan 15.10'u indirdim ve usb bellekten çalıştırdım. Kurulum yapmadım. Şu anda canlı usb'den kullanıyorum. Yalnız ilk bir kaç yazılımı çalıştırdığım anda sistemin acayip tepkisel olduğunu farkettim. Uygulamaların açılma hızlarını saniyelerle ölçmedim ama Firefox, Libre Office uygulamaları, Video, Yazılım Merkezi gibi programlar çok hızlı başlıyorlar. Üstelik daha sistemi kurmadım. Kursam ne olacağını çok merak ediyorum. Çok şaşırdım. Bu heyecanla canlı usb'den canlı canlı paylaşmak istedim.

Ha bu arada sistemim de kesinlikle ahım şahım bir konfigürasyona sahip değil. Intel i3 4030, 4GB 1600Mhz bellek, Intel HD4400 ve 5400rpm bir sabit diskten oluşuyor. Daha iyi konfigürasyonlarda kim bilir nasıl çalışıyor?

WaylandIZMIR

Sistemin hızlı çalışması USB bellekten çalıştığı için. Uygulamalarını açarken kendi bilgisayarının hızıyla hiç bir ilgin yok. Tamamen USB bellekten çalışıyor her şey. Dolayısıyla hızlı çalışıyor
Bilgisayarında SSD olsaydı USB gibi aynı hızda kullanabilirdin. Bilgine..
Devrimin amacını kavramış olanlar, sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
Mustafa Kemal Atatürk

yeniubuntulu

Alıntı yapılan: FLooD - 24 Ekim 2015 - 18:54:23
Sistemin hızlı çalışması USB bellekten çalıştığı için. Uygulamalarını açarken kendi bilgisayarının hızıyla hiç bir ilgin yok. Tamamen USB bellekten çalışıyor her şey. Dolayısıyla hızlı çalışıyor
Bilgisayarında SSD olsaydı USB gibi aynı hızda kullanabilirdin. Bilgine..
sistem Ram üzerinden çalışır.Hatta flash belleği sökünce bile çalışabiliyor.Tabi bazı sorunlar olabilir.

ata1

ssd ile açılan bir arch hızı budur .kendi sistemim kısaca arkadaşımın ne dediğini anlaman için
systemd-analyze
Startup finished in 0.736s (kernel) + 1.012s (userspace) = 1.748s