[Çözüldü] console\'dan FTP ile dosya taşımak.

Başlatan tein, 20 Ekim 2015 - 20:14:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tein

Bir siteyi yeni bir yere taşımam gerekli.

Eski hosta sadece FTP ile bağlanabiliyorum.
SSH vb seçenekler yok. Sitedeki dosya sayısı oldukça yüksek. Panelden siteyi tak bir tar.gz paketi yapma seçeneğimde yok.
(Yok babam yok)

Taşımak istediğim hostta ise SSH bağlantım mevcut. (GUI yok)

amacım yeni hostta ssh'dan bağlı iken eski hosta ftp üzerinden bağlanayım. ve tüm dosyaları direkt kendi lokalime indirmekle uğraşmadan atayım.
konsoldan FTP kullanımına alışkın değilim.
belki bilgi eksikliğimden, belki böyle bir komutun varolmamasından bağlandığın yerdeki tüm dosyaları klasör düzenini bozmadan buraya indir demeyi beceremedim.

bu işi hangi program ve yöntemle çözebilirim.

yeni serveri kendim yönetiyorum. GUI olmamak şartı ile her tür programı kurabilirim.
eski hosta ise hiç bir şey kurma şansım yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 21:08:32

not: FXP'de çalışmıyor (flash FXP) :-)

heartsmagic

Çok seçenek var :)
http://stackoverflow.com/questions/113886/how-do-you-recursively-ftp-a-folder-in-linux

wget, ncftp, lftp,... gibi. Cevaplara bakıp yapmaya çalışır, takılırsan yine sorarsın. Bu arada, yönettiğin sunucuya mc uygulamasını kurarsan onunla da ftp yapabilirsin güzel güzel. Bu da ayrı bir seçenek olsun. Kendisinin basit bir arayüzü vardır, açıp karşı tarafa bağlanıp istediğini yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tein

MC normalde severek kullandigim bir uygulama, nedense FTP ozelligi olacagi aklima gelmemişti.
sorunumu çözdü, diğerlerini denememe gerek bile kalmadı.

teşekkürler.

heartsmagic

Sevindim çözdüğüne. Çözülen başlıklarımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.