[Çözüldü] Disk Bölümleme

Başlatan cinargulsen, 20 Ekim 2015 - 17:18:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cinargulsen

Merhaba, ben ubuntuyu kurarken hdd yi tek parça olarak kurdum şimdi bir bölümünü ayırmak istiyorum ama yeniden boyutlandırma yapamıyorum sorun resmi aşağıda lütfen yardım. Yeniden boyutlandır onay kutusu aktif olmuyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

birincil bölüm olarak 4 den fazla bölünemediğinden olmasın .son kısmı göremedim ama ilk akla gelen budur .
swapı ben uzatılmış alana kurmuştum bunun için aynı sorun olabilir

cinargulsen

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 17:22:37
birincil bölüm olarak 4 den fazla bölünemediğinden olmasın .son kısmı göremedim ama ilk akla gelen budur .
swapı ben uzatılmış alana kurmuştum bunun için aynı sorun olabilir

Hayır, sanırım tek bölüm olduğu için sistem bölümü silmeye ve biçimlendirmeye de izin vermiyor.

ata1

üst resimde görülen en üst kısımda disk sonunda siyah ve ufak bir > işaret var fare imleçi  ile tutup orantılı şeklin de bölümleme yapmaya çalış .
edit :yeniden boyutlandır kısmında

cinargulsen

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 17:31:08
üst resimde görülen en üst kısımda disk sonunda siyah ve ufak bir > işaret var fare imleçi  ile tutup orantılı şeklin de bölümleme yapmaya çalış .

Denedim yerinden oynamıyor bile bölümü hiçbir şekilde küçültmüyor. gparted ile defalarca yaptım bölümleme işi ilk defa başıma geldi bu.

ata1

kullandığın sitemi bölemezsin yanı flasha yazdırılmış live sistem ile yapmalısın

cinargulsen

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 17:36:24
kullandığın sitemi bölemezsin yanı flasha yazdırılmış live sistem ile yapmalısın

Elimde yok, yeniden indiriyorum ubuntu flashtan deneyeceğim dediğiniz gibi. Umarım olur.

ata1

100/99 olur sistem çalışırken bölünemiyor çünkü. ubuntu olması şart değil elindeki herhangi bir linux işini görür

cinargulsen

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 17:38:41
100/99 olur sistem çalışırken bölünemiyor çünkü. ubuntu olması şart değil elindeki herhangi bir linux işini görür

Flashtan kuruyordum normalde zaten işim bitti diye flashı biçimlendirmiştim :)) yeniden indirip flasha yazayım öyle yapayım. Teşekkür ederim.

ata1

sonucu bildirirsiniz kolay gelsin

fsutil

cinargulsen

fsutil

cinargulsen

Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 18:00:13
Evet

Teşekkürler. Peki flash belleği fat32 olarak mı biçimlendirmem gerek.

fsutil

Alıntı yapılan: cinargulsen - 20 Ekim 2015 - 18:00:45
Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 18:00:13
Evet

Teşekkürler. Peki flash belleği fat32 olarak mı biçimlendirmem gerek.

Mintstick ile yazın, formatını filan o ayarlar

heartsmagic

Disk bölümlemen verimli değil, şöyle yap: sda2'yi sil, yani uzatılmış bölümü. Altındaki mantıksal bölüm de silinecektir. Ayrılmamış alanlar birleşir böylece. Ardından sda1'i istediğin kadar küçült. Bunları yaptıktan sonra elinde istediğin boyutta bir sda1 ve boş alan olacak. Boş alandan ufak bir parça takas alanı ayır. Ardından üçüncü bölümü uzatılmış yap. Bu uzatılmış alanın içinde de istediğin kadar bölüm aç.

Bunların hepsini yaptıktan sonra sistemi açarken bölümler hakkında mızmızlanabilir sana, S tuşu ile geçersin. Ardından takas alanı için fstab dosyasında düzenleme yapman gerekecek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cinargulsen

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 17:36:24

Sorun bu yol yardımı ile çözüldü.

heartsmagic

Eğer sorun senin açından çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cinargulsen

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ekim 2015 - 17:08:39
Eğer sorun senin açından çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

Özür dilerim. Ben "çözüldü" kelimesini başlığa yöneticiler ekliyor sanıyordum, yardımınız için teşekkürler.