[Çözüldü] Ubuntu kurulum bitimi hata

Başlatan proffx, 20 Ekim 2015 - 14:02:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

proffx

Merhabalar
Ubuntuyu bilgisayarıma kurduğum zaman yüklemeler bittikten sonra yeniden başlatmamı isteyen bir pencere geliyor. Bu pencerese yeniden başlat butonuna tıkladığım da ise pencere kapanıyor fakat yeniden başlamıyor ekranda sadece ubuntunun masaüstü resmi kalıyor bu işlemi 3-4 kez denedim en güncel sürümü ile bir alt sürümünde ikisinde de aynı sorun oluyor. Bilgisi olan var mı acaba nasıl yapmalıyım? Bilgisayarım Msi ge70 .

ata1

manuel olarak kapatıp yeniden başlattığınız da kurulum görünüyor mu yani sistem kurulmuş oluyor mu

AguilaNegra

Yeniden başlata tıkladıktan sonra size kurulum yaptığınız usb veya cd yi çıkartıp enter e basın demesi gerek,bu aşamayı da geçiyormusunuz?

proffx

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 15:50:35
manuel olarak kapatıp yeniden başlattığınız da kurulum görünüyor mu yani sistem kurulmuş oluyor mu

Sistemin kurulduğunu sadece tekrar dan ubuntuyu yüklemek istediğimde görebiliyorum onun dışında herhangi bir belirtisi yok ubuntunun varlığının

Alıntı yapılan: AguilaNegra - 20 Ekim 2015 - 15:58:06
Yeniden başlata tıkladıktan sonra size kurulum yaptığınız usb veya cd yi çıkartıp enter e basın demesi gerek,bu aşamayı da geçiyormusunuz?
O aşama gelmiyor bile yeniden başlat butonu çıkıyor basıyorum yükleniyor imleç sonra pencere ve imleç gidiyor ve sadece masaüstü resmi kalıyor

fsutil

Şimdi bir şeyi anlamadım ben,

Şuan bilgisayarınız kapalı olsun, hiç bir usb takılı olmasın. Açtığınızda tam olarak ne oluyor ? Grub ekranı geliyor mu

ata1

sistem kurulu olduğunu görüyor isen yaptığın bir hata var demektir .yukarıda arkadaşımın dediği gibi pc yi kapat tüm girşlerden dvd ,cd,flash herşeyi çıkartıp açmayı dene
EDİT :kurulum uefi mi yapıldı

proffx

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 18:04:24
sistem kurulu olduğunu görüyor isen yaptığın bir hata var demektir .yukarıda arkadaşımın dediği gibi pc yi kapat tüm girşlerden dvd ,cd,flash herşeyi çıkartıp açmayı dene
EDİT :kurulum uefi mi yapıldı
Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 17:59:49
Şimdi bir şeyi anlamadım ben,

Şuan bilgisayarınız kapalı olsun, hiç bir usb takılı olmasın. Açtığınızda tam olarak ne oluyor ? Grub ekranı geliyor mu

Şöyle anlatayım ubuntu yu windows un yanına kuruyorum dosyaları yüklüyor paketleri indiriyor herşey tamamlanıyor kurulum bitti diyor yeniden başlat penceresi geliyor bende yeniden başlata basıyorum imleç yükleniyor pencere kapanıyor imleç gidiyor ve ubuntu masaüstü resmi kalıyor ekranda ve yeniden başlatmıyor. Ben kapatıyorum mecburen  tekrar açınca usb olmadığında ubuntuyu görmüyor haliyle direk windows a aktarıyor usb takılı olunca ise yine kurulum ekranına geliyor . 

fsutil

ata1

arkadaşımın önerisini deneyin ve ayrıca
Windows 8 işletim sistemini eğer güç düğmesine uzunca basmadan yada fişten çekmeden normal yollardan kapatınca sistemi kapatmıyor sadece uyku moduna alıyor ama kullanıcı kapandı sanıyor
Bu sebeple tekrar açıldığında direk windows 8 boot ediyor
Ya güç düğmesine uzun basarak yada bilgisayarın güç ünitesini fişten çekerek kapatılıp tekrar açıldığında sorun olmuyor

proffx

Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 18:18:47
Usb ile canlı sistemi başlatın ve grub ekranını onarın

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair#2._se.C3.A7enek:_Boot-Repair.27in_canl.C4.B1_Ubuntu_DVD.2FUSB.27sine_kurulmas.C4.B1
Sorun düzeldi hocam teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 19:35:56

Alıntı yapılan: eral - 20 Ekim 2015 - 18:35:24
arkadaşımın önerisini deneyin ve ayrıca
Windows 8 işletim sistemini eğer güç düğmesine uzunca basmadan yada fişten çekmeden normal yollardan kapatınca sistemi kapatmıyor sadece uyku moduna alıyor ama kullanıcı kapandı sanıyor
Bu sebeple tekrar açıldığında direk windows 8 boot ediyor
Ya güç düğmesine uzun basarak yada bilgisayarın güç ünitesini fişten çekerek kapatılıp tekrar açıldığında sorun olmuyor
Teşekkürler hocam yardımınız için

ata1

güle güle kullanın ilk mesaja gidip düzenle dediğinizde başlık yanına çözüldü ibaresi koyarsanız .konu çözümlenmiş olarak işaretlenir benzer sorun yaşayanlara örnek olur hayırlı forumlar