Ubuntu Silinen Dosya

Başlatan kadirşinas, 19 Ekim 2015 - 23:10:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadirşinas

slmlar ve iyi günler,

forumunuzu zaman zaman çözemediğim sorunlarım oldukça kullanıyorum ve her defasında da yeterli cevabı aldım. Bunun için herkeslere teşekkür ederim.

hemen sorundan bahsedeyim, dizüstümde iki tane işletim sistemi kurulu; win7 ve ubuntu 14.04
ubuntudayken ayrılmış birimmde yüklü olan windowsun kullanıcı dosyalarını açıp .ini ve .dat olanlardan bi kaçını sildim yanlışlıkla. Bu sebepten windowsta masaüstü boşaldı. Ama masaüstü dışındaki herhangi başka yerde olan fotoraf Word gibi diğer kişisel dosyalar duruyor. Sadece masaüstünde olanlar gitti.

silme işlemini ubuntudan yaptığım için çöüzümünde burda gizli olabileceğini düşünğyorum . Şöyleki eğer bu .dat ve .ini uzantılı dosyları geri getirebilirsem win7ye geri kopyalamayı planlıyorm ve sorunun çözümüne bir adım daha yaklaşmıyı umuyorum.

Yardımcı olabilecek bir başka not: win7 de kaybolan dosyaların illa hepsi lazım değil bana sadece kaybolan bu dosyaların adlarına da ulaşsam yeter benim için çünü bunlar akademik notlar olduğundan tek tek bulup indirebilirim eğer isimlerine ulaşabilirsem, diye düşünğyorum.

Acil çünkü tezle iligli dosyalarım çoğunlukla kayboldu ve en az bi iki hafta içinde bu dosyalara tekrar htiyacım var..

bu sorunumu nereye yazacağımdan emin olamadım , o yüzden uygun bi yere taşıyabilrseniz sevinirim. Başarılar dilerim

if

@kadirşinas, dosyaları shift+delete ile mi sildiniz?

kadirşinas

lanet bi alışkanlığım bu benim hep shitft delete yapıyorum :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ekim 2015 - 23:16:18

dosyaların ismine ulaşmakda benim için aynı şey , bunu bile başarbilrisek isimden dosyaları tekrar internetten bulabilirm..

if

@kadirşinas, kesinlikle sildiğiniz dosyaların bulunduğu disk bölümünü açıp üzerinde işlem yapmayın. Diske veri yazılırsa silinen dosyaların kurtarılması zorlaşacaktır. Aşağıda önerilen bazı uygulamalar var. Bunları canlı cd /usb ile kullanın.

Photorec uygulamasını kullanabilirsiniz. Wikimizde güzelce anlatılmakta[1] uygulamanın nasıl kullanılacağı.

Ayrıca ntfsundelete[2], foremost ve scalpel[3] gibi uygulamalar da kullanılabilir. Burda[4] başka uygulamalar da önerilmiş.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma
[2] http://www.howtogeek.com/howto/13706/recover-deleted-files-on-an-ntfs-hard-drive-from-a-ubuntu-live-cd/?PageSpeed=noscript
[3] http://www.howtogeek.com/howto/15761/recover-data-like-a-forensics-expert-using-an-ubuntu-live-cd/?PageSpeed=noscript
[4] https://help.ubuntu.com/community/DataRecovery

fsutil

ne silindiği bilinmiyorsa veri kurtarma yolu iyi bir sonuç vermeyebilir

Bu .ini ve .dat uzantılı dosyaları hangi dizinde sildiğnizi hatırlıyor musunuz

Ayrıca şuan windows üzerinde masaüstüne dosya filan kaydebiliyor musunuz

kadirşinas

Merhabalar, çok zamandır uğraşıyorum ama ubuntu da ki kurtarma yolları pek bişey vermedi!

Win7deyken kayıt ve program kurma gibi hemen her işlem düzgün gibi görünüyor. win7de nereden silindiğinden tam emin değilim. İlginiz için teşekür ederim.

Biraz garip gelebilir ama , hangi dosyayı yada en azından adını yada türünü öğrenebilieceğim bir yol varmı ubuntu da? yani bu silinenlerle ilgili bir kayıtın tutulduğu yer falan?

fsutil

C:\Documents and Settings\Kullanıcıadınız\

altında desktop.000 diye bir klasör var mı acaba ?

Alıntı yapılan: kadirşinas - 20 Ekim 2015 - 00:26:40
Merhabalar, çok zamandır uğraşıyorum ama ubuntu da ki kurtarma yolları pek bişey vermedi!

Win7deyken kayıt ve program kurma gibi hemen her işlem düzgün gibi görünüyor. win7de nereden silindiğinden tam emin değilim. İlginiz için teşekür ederim.

Biraz garip gelebilir ama , hangi dosyayı yada en azından adını yada türünü öğrenebilieceğim bir yol varmı ubuntu da? yani bu silinenlerle ilgili bir kayıtın tutulduğu yer falan?

Linuxta kayıt defteri tarzı bir şey yok sanırım