SSHD Win 8.1 ve Ubuntu Dual boot ile ilgili bir soru?

Başlatan XxElendiLxX, 17 Ekim 2015 - 14:02:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XxElendiLxX

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Başlıktanda anlaşılacağı gibi dual boot ile ilgili bir sorunum bulunmakta ve bana yardım edebileceğinizi umuyorum... Hey neyse durum şu:

Okuduğum bölüm gereği yeni bir laptop almam gerekti ancak bilindiği üzere yeni laptoplar Win 8.1 ile geliyorlar. Dolayısıyla UEFI modda geliyorlar burada bir sıkıntı yok UEFI moddayken bile Ubuntu kurabiliyoruz sıkıntı çıkartmıyor. Ancak benim sorum şu: bilgisayarı online aldım ve elime ulaşmadı henüz bu yüzden tam oalrak bilmiyorum ama bilgisayarın sabit diski 1 TB SSHD yani 1 TB HDD ve 8 GB SSD var. Doğal olarak SSD'ye Windows kurulu olarak gelecek diye umuyorum yani SSD bölümü kesinlikle UEFI modunda olacak zaten bende Ubuntuyu HDD'ye kurmak istiyorum. Burada şu karışıklık ortaya çıkıyor Ubuntuyu UEFI modundamı kurmam gerekiyor yoksa Legacy mi ayrıca bu SSD ile HDD tamamen ayrılar mı? yoksa SSD ve HDD tümleşik ve kendi içlerinde mi ayrı. Yani HDD kısmında bi sorun oluşursa SSD zarar görür mü? Sanırım demek istediklerimi anlamış olmalısınız her ne kadar anlatamasam da beni bu konularda aydınlatır mısınız? Şimdiden teşekkürler, iyi günler...

plazma

Sshd yanlış anlamışsınız çalışma mantığı olarak en çok kullanılan dosya, uygulamaları o kısıma alır çalışırken disk yani siz 8 gb ayrı kalanı ayrı gibi görmezsiniz, genellikle sistem dosyalarıdır is 'nin

http://www.seagate.com/tr/tr/solutions/solid-state-hybrid/

XxElendiLxX

Hmm o zaman sanırım anladım yani normal UEFI olarak kurar gibi kurarsam hiç bir sıkıntı olmaz öyle değil mi?