Pisi Linux Ekibi Açık Kaynak Günleri Etkinliğindeydi.

Başlatan ulupınar, 13 Ekim 2015 - 21:21:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

bu konuyu gülerek okuyorum ve tebrik ederim yönetici arkadaşlarımı ki sizlere bu kadar töleransla davranıyorlar . siz reklamın  iyisi yada kötüsü olmaz diye   düşünen kişilere
size cevap vererek bizler sizin kötü ama reklam olan konuya yardım ettik konu okunma sayısı arttı bence sizlere hiç cevap vermeden okuyup gülümsemek en iyisidir .
;D ;D ;D ;D ;D

betseg

Alıntı yapılan: mthnzbk - 22 Ekim 2015 - 17:36:53
systemd kullanan dağıtımlar bu yazılımın tamamen açık kaynak olmadığını bilmiyor sanırım?
systemd'nin neresi kapalı?

ata1

systemd nedir?
systemd olarak adlandırılan program, Linux işletim sistemleri için geliştirilmiştir. Amacı; bilgisayardaki sistem ve servislerin çalışmasını organize etmektir. Bu yönetimi, systemctl, journalctl, notify, analyze, cgls, cgtop, loginctl ve nspawn olarak adlandırılan araçlar sayesinde gerçekleştirir.

systemd kullanmayan Linux sistemlerinde, açılış yöneticisi, PID 1 numara olarak, öncelikle açılış işlemlerini yönetecek programı (init) çalıştırır. Devamında diğer servisler başlatılır. Örneğin, Avahi hizmeti, D-Bus hizmetine ihtiyaç duyar. O zaman, açılışta önce D-Bus başlatılacak, Avahi sırada bekleyecektir. livirtd ve X11 servisleri, HAL hizmetine ihtiyaç duyarlar. O zaman önce HAL servisi başlayacaktır. Tüm bu servisler, syslog servisine ihtiyaç duyduklarından, hepsinden önce syslog başlayacaktır. Klasik Linux açılışı bu mantıkla çalışır.

Bu programlar, birbirleriyle soketler üzerinden haberleşirler. D-Bus başlamadan, soketi açılmaz ve Avahi, D-Bus soketine bağlanamaz. Systemd, bu yaklaşımı değiştirmeyi amaçlamıştır. Systemd, tüm hizmet ve servislerin ihtiyaç duyduğu bağlanma noktalarını -soketleri-, ilgili hizmet başlamasa dahi önceden başlatma ve diğer bekleyen programların sırada beklemesini ortadan kaldırmayı amaçlar.  X11,  başlamak için HAL  soketinin açılmasını bekliyorsa, X11 servisine bağlanacağı bir soket verilir. Dikkat edilirse, HAL servisi gerçekte başlamamıştır.  Bilgisayarın, o anda boşta bekleyen işlemci gücü, mümkün olan kapasiteyle azami oranda kullanılır. Servislerin, birbirlerini beklemesinden meydana gelen zaman kaybı en aza indirilmeye çalışılır. Bu durumda, X11 servisinin gönderdiği mesajlar, geçici bir kuyrukta bekletilir ve hizmetler başladıkça yerine getirilir.

Bu işlemler, sadece başlangıç süreci ile ilgili değildir. İşletim sisteminizin çalışması esnasında, systemd servisinin, çalışan yazılım ve donanımlarla ilgili bir çok işlevi olduğunu da belirtmeliyiz.

ulupınar

Arkadaşlar son günlerde yaptığım internet araştırması neticesinde çok ilginç şeyler öğrendim. Bu vesile ile buradan paylaşmak istiyorum.

Konumuz Pisi Linux ve Açık kaynak yazılım etkinliği olunca çok fazla şey birikiyor haliyle.

Çok önceleri Pardus ekibi şimdiki Pisi ekibinin yaptığı gibi etkinliklere ve seminerlere katılıyordu. Bir keresinde farklı bir konu için seminer veren konuşmacıya seminer sonunda bir soru sormuştum. Pardus hakkında ne düşünürsünüz diye. Verdiği cevabı o zamanlar anlayamamıştım. "Pardus Ubuntu tabanına geçecek Ankara'da bir bayan profesör çalışma yapıyor" demişti. O zamanlar pek anlam verememiştim. Çünkü Pardus seminerleri veriliyordu ve Pardusun popülerliğini arttırdığı zamanlardı. Şimdi anlıyorum ki o zamanlar Pardusa düzenli bir atak varmış. Pardus geliştiricilerinin o zamandan kalma yazılarında atak yapanlara ne denli tepki gösterdiklerini ve haksız eleştirileri kabul etmediklerini okudum.

Anlayacağınız Pardus öyle sadece bir günde rafa kaldırılmamış. Düzenli bir çalışma sonucu debian tabanına geçmeye zorlanmış. Pisi Linux dağıtımının aynı akıbete uğramaması için desteklerinizi bekliyoruz. Hiç * bir şey yapamasanız bile haksız eleştirilerde bulunmayın.

plazma

alquirel

@ulupınar, o konulara hiç girmeyelim. O konuların açık kaynakla Linux'la Ubuntu'yla bu forumla falan hiçbir şekilde alakası yok. Siyaset konuşulmasına kesinlikle izin veremeyiz.

Açıkça söyleyeyim, bu başlıkta bu iletiden sonra bir kişi bile Pardus'a "yapılan"lar hakkında bir fikir belirtirse kayıtsız şartsız başlığı kilitlerim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: ulupınarHiç * bir şey yapamasanız bile haksız eleştirilerde bulunmayın.
Lütfen siz ve ekibiniz de şu saatten sonra ne yaparsanız yapın gereksiz reklam, gereksiz başlık "trolleme" yapmayın. Pisi Linux'u istediğiniz gibi savunabilir, dilediğiniz gibi kendi başlığında tanıtımını yapabilirsiniz. Diğer başlıklara salça olmayın, savunamayacağınız laflar etmeyin, ödevinizi çalışıp ondan sonra ahkâm kesin. Unutmayın, burada birçok insan sizin kaybolduğunuz ormanda şu an piknik yapmakla meşgul. Bir şey söylemeden önce altının dolu olup olmadığını iyice araştırın, öteki türlü madara olmaktan başka bir şey olmazsınız burada.

Gören de tek derdimizin Pisi Linux olduğunu, size cephe aldığımızı sanacak. Hâlâ, evet hâlâ yanlış yaptığınızın farkında değilsiniz. Halbuki ne kadar basit, söyleyeceğiniz tek şey şu:

"Arkadaşlar, evet hata ettik. Aramızdan bazı insanlar forum başlıklarını gereksiz yere Pisi reklamlarıyla doldurdu. Gereksiz yere insanlara yanlış bilgiler verdi. Bizim tek derdimiz üzerinde çalıştığımız dağıtımın nasıl daha iyi olacağıdır. Bu nedenle özür diliyor, desteğinizi bekliyoruz."

Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz haberiniz yok ya da ne bileyim kasti yapıyorsunuz bunu. Kısacası şu an dağıtımınıza sizden daha fazla zarar veren birilerini göremiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ulupınar

Alıntı yapılan: siberoloji - 13 Ekim 2015 - 22:59:30
Pisi Ekibi güzel bir etkinliğe katılmış, bir adım atmış ve bunu sevinçle paylaşıyor.
Bunda bir gariplik olmamalı bence. Eleştiriler de amaca uygun olmalı.
+
Açıkçası azim ve gayret gördüm ben sunumda. Tüm Linux kullanıcılarına da bir adım atmalarını tavsiye ediyorum.

Açık Kaynak Günleri etkinliğinde Pisi Linux ekibinin sunum yaptığı video yayınlandı.

Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-1 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )
Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-2 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )
Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-3 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )

Naggy

Yazarların bu kadar birbirine girmesi üzüyor insanı, konu ne olursa olsun
NAG FOR LIFE