Pisi Linux Ekibi Açık Kaynak Günleri Etkinliğindeydi.

Başlatan ulupınar, 13 Ekim 2015 - 21:21:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alquirel

Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 22:14:45
Bizim  amacımız burada tartışmak değil. Madem dağıtım haberleri konulu bir bölümünüz var buraya Pisi Lİnux ile ilgili bir konu paylaştık ve yorumlanmasını istedik.

Bir algıyı masaya yatırmakta fayda var bence. "Dağıtım haberi" dediğimiz şey bir dağıtımdaki yeniliktir. Mesela yeni bir sürümün çıkması, ya da ne bileyim varsayılan masaüstü yöneticisini değiştirmesi gibi falan. Bir dağıtımı geliştiren/seven kişilerin bir etkinliğe katılmış olması bir "dağıtım haberi" midir?

ulupınar

Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ekim 2015 - 23:42:11
Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 22:14:45
Bizim  amacımız burada tartışmak değil. Madem dağıtım haberleri konulu bir bölümünüz var buraya Pisi Lİnux ile ilgili bir konu paylaştık ve yorumlanmasını istedik.

Bir algıyı masaya yatırmakta fayda var bence. "Dağıtım haberi" dediğimiz şey bir dağıtımdaki yeniliktir. Mesela yeni bir sürümün çıkması, ya da ne bileyim varsayılan masaüstü yöneticisini değiştirmesi gibi falan. Bir dağıtımı geliştiren/seven kişilerin bir etkinliğe katılmış olması bir "dağıtım haberi" midir?

Bu haber dağıtımın kendisiyle alakalı değil fakat dağıtımla ilgili bir haber o yüzden farklı bir başlığa taşıyabilirsiniz.

decent

Arkadaşlar bu etkinliğin içeriğine dair ayrıntılar yok mudur ?
Varsa lütfen onları alalım ve ayrıntıları konuşalım. Aksi halde konu kapatılmayı gerektiriyor.

Konuyu görünce aklıma şu cümleler geldi maalesef:

- Bir konuşmacı vardı, çok güzel konuşuyordu.
- Ne anlatıyordu ?
- Çok güzel konuşuyordu, ne söylediğini hatırlamıyorum ?!?

ulupınar

Alıntı yapılan: decent - 14 Ekim 2015 - 00:14:49
Arkadaşlar bu etkinliğin içeriğine dair ayrıntılar yok mudur ?
Varsa lütfen onları alalım ve ayrıntıları konuşalım. Aksi halde konu kapatılmayı gerektiriyor.

Konuyu görünce aklıma şu cümleler geldi maalesef:

- Bir konuşmacı vardı, çok güzel konuşuyordu.
- Ne anlatıyordu ?
- Çok güzel konuşuyordu, ne söylediğini hatırlamıyorum ?!?

Henüz etkinlik videoları yayınlanmadı. Yayınlanınca içeriğe dair malumatımız olur paylaşırız. Şu aşamada konunun kapatılmasına gerek yok.

alquirel

Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 23:54:08
Bu haber dağıtımın kendisiyle alakalı değil fakat dağıtımla ilgili bir haber o yüzden farklı bir başlığa taşıyabilirsiniz.

Hayır senin bu başlıkta yazdığın hiçbir cümle dağıtımla ilgili bir haber niteliği taşımıyor. Lütfen başlığın kendisine ve ilk iletine yazdığın cümlelere tekrar bak. Burada haber yapılan tek şey senin ve iki Pisi Linux gönüllüsünün bir etkinliğe katılmış olması. Başka hiçbir şey yok bu başlıkta haber niteliğini taşıyabilecek. Lütfen ama lütfen bu zamana kadar sana gösterilmiş olan tepkilerin ortaya çıkış noktasını artık gör. Bu başlıkta haber yaptığın şey en düz ifadeyle ancak bir twitter, bir facebook veya bir foursquare paylaşımı olabilir. Yani sadece konum atıyorsun bu başlıkta. Ama yanlış mecradasın. Konum atma işi sosyal medyada olur ve sadece seni takip eden kişilere ulaşır. Burası bir forum. Burada attığın bir ileti eğer forumun amacına aykırı düşüyorsa kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanır.

ulupınar

Artık yeter uyuyalım sileceksenizde silin sinirlerimizi germeyelim yok haber miş gece gece tartışmayalım

plazma

neynefes

Ne bir dağıtıma ne de üyelere şahsi olarak bir garezim yok ama @ulupınar sayesinde isminin geçtiği mesajada başlığa da ön yargıyla yaklaşıyorum artık. Buradaki yorumların çoğu özellikle @eral'ın mesajları bıkkınlıktandır diye düşünüyorum. Bizi gerçekten soğuttun şu dağıtımdan. Sıkıldık, baydı artık. Bütün sıkıntımız bu.. Genel konuşuyorum. Bu güne kadar ki tartışmaları söylüyorum. Rica ediyorum kendi ellerinizle şu dağıtımı rezil etmeyin artık.

alquirel

Alıntı yapılan: ulupınar - 14 Ekim 2015 - 01:12:43
Artık yeter uyuyalım sileceksenizde silin sinirlerimizi germeyelim yok haber miş gece gece tartışmayalım

Başlık ne zaman sessiz sedasız silinir: başlığı açan kullanıcının amacı sadece ve sadece ticari bir reklamsa ve piyasadaki oraya buraya üye olup tek iletiyle reklamını yapma derdinde olan reklam robotları gibi biriyse, tekrar foruma uğramayacağı veya yasaklanacağı garantiyse kimseye çaktırmadan başlık silinir.

Ne zaman tantana çıkar: başlığı açan kullanıcı senim benim gibi normal bir üyeyse, reklam robotu değilse, sonradan benzer başlıklar açma potansiyeli yüksekse ama foruma normal bir şekilde, olması gerektiği gibi de katkı sağlıyorsa işler o zaman sessiz sedasız halledilmez. İstenmeyen davranışlarını bırakması için uyarılır ve istenen katkısının devamı sağlanmaya çalışılır. Ne zaman ki katkı da gelmez olursa artık, o zaman temizlik yapılır.

Bu forumda sırf benim 4-5 yıllık yönetim geçmişim var, ki yönetim ekibine en son gelen kişi sayılırım. Bu 4-5 yıllık sürede bile insan artık kimin hangi cümlesinde hangi iletisinde ne demek istediğini, devamında ne gibi sorun/gidişat olacağını, kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu anlayacak kadar tecrübe sahibi olabiliyor. Yönetim ekibi olarak üstte iki paragrafta açıkladığımın dışında bir muamelede bulunmamışızdır hiçbir üyeye şimdiye kadar. Eğer ki bir başlığı komple silmiyorsak veya bir üyeyi ileti gönderemez hale getirmiyorsak mutlaka ortada bir kötü niyet olsa bile işin sonunun iyiye gidebileceğine inandığımız içindir.

ulupınar

Alıntı yapılan: neynefes - 14 Ekim 2015 - 01:45:46
Ne bir dağıtıma ne de üyelere şahsi olarak bir garezim yok ama @ulupınar sayesinde isminin geçtiği mesajada başlığa da ön yargıyla yaklaşıyorum artık. Buradaki yorumların çoğu özellikle @eral'ın mesajları bıkkınlıktandır diye düşünüyorum. Bizi gerçekten soğuttun şu dağıtımdan. Sıkıldık, baydı artık. Bütün sıkıntımız bu.. Genel konuşuyorum. Bu güne kadar ki tartışmaları söylüyorum. Rica ediyorum kendi ellerinizle şu dağıtımı rezil etmeyin artık.
Günaydın
Rica ederim konu ben değilim konu hakkında yorumunuz varsa
yazınız

ata1

Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 21:21:14
11 Ekim Pazar günü Ankara Tutev tarafından düzenlenen etkinliğe Pisi Linux Ekibinden Muhammed Dilmaç ve  Hakan Yıldız davetliydi.  İsveçten video konferans yoluyla süpriz bir bağlantıda yapılan etkinlikte pisi severlerle bir buluşmada gerçekleştirildi. Gelecekte yapılacak etkinliklerde de Pisi Linux ekibini göreceğimizi umuyoruz.

hocam konu dediğin gözükmeyen  birkaç resim  ve Muhammed Dilmaç ve  Hakan Yıldız davetliydi .bunları hiç tanımıyoruz
İsveçten video konferans yoluyla süpriz bir bağlantıda yapılan etkinlikte pisi severlerle bir buluşmada gerçekleştirildi. konunun bu kısmına gelince de aklımıza vizyon tele filmin de ki o unutulmaz replik geliyor Zeki müren de bizi görecek mi .konu hakkın da yorum istiyorsunuz . konu nerede ve nedir  sayın @ulupınar ne için yorumlarımızı istiyorsunuz .

speakerXXL

Alıntı yapılan: mthnzbk - 13 Ekim 2015 - 21:36:01
Mint olsun bu forum olsun ne hikmetse pisiye karşı bir ön yargı var. Hatta adamlar silmiş uygun kategori olmasına rağmen. Sanki mikrosoft sayfasında linux tanıtıyoruz...

Konuyu karıştırmak istemiyorum ama şu hususa bir cevap vermek isterim. Aynı konu 2 kere açılırsa ve aynı kullanıcı birden fazla üyelik açrsa konunun silinmesi kadar doğal bir şey olmaz. Pisi Linux forumunda neden diğer Linux dağıtımları ile ilgili bir bölüm yok. Ekran görüntü paylaşımları ile ilgili kısımın adı bile kısıtlayıcı. "Pisi Linux Ekran Görüntüleriniz"

natgho

Merhaba;
Öncelikle linux için birşeyler yapıyor olmanız harika.
Umarım insanlar etkinliği beğenmişlerdir, videosu olursa izlemekten zevk alırım şüphesiz, Doruk hoca ve Ebru'da oradaymış zaten, Ebru bu sene linux kampındaydı, o da pisi için bayağı ümitli ve hevesli :)
Umarım emeklerinize değer ve Pardus/pisilinux istediği yerlere gelir.

Tartışmayı değerlendirmek gerekirse, ne yazık ki Pisi ekibi çok yanlış bir yol ilerlemekte.
Ben içeride yaşanan tartışma adına birşey söylemeyeceğim ancak Ubuntu/Mint ve gördüğüm genel linux distrosu kullanıcınları resmen Pisi'den irrite olmaktalar, sebebi ise izlediğiniz bu politika.

Burada devamlı takılan insanlar zaten sizler Pisi'yi burada tanıtmanızı beklemeden çoktan denemiş, tercihini yapmış ya da kullanıyor durumdalar.
Sizler sırf burası aktif diye burada "pisi şöyle iyidir, hoştur" dediğinizde bu otomatik olarak birşeyleri iyilerken birşeyleri kötülüyor gibi duruyor konumuna geliyorsunuz.
Beni Slack grubunuza davet ettiniz, maillerden takip ediyorum çalışmalarınızı, evet uğraşıyorsunuz ama seçtiğiniz platformlar yanlış.
Buralarda aktiflik göstermek yerine, hack ya da diğer sosyal forumlarda Pisi'yi tanıtırsanız, insanlara anlatımlar yaparak onlara yardımcı olursanız hem burada yaşanan tatsızlıklar yaşanmamış olur, böylece her iki taraf hem yıpranmamış hem de boşa enerji sarfetmemiş olur, hem de gerçekten Pisi ile henüz tanışmamış ancak tanışmaya hevesli insanlara ışık olmuş olursunuz.

Elbette bunlar benim sizlerin postlarını takip etmem sonucu ulaştığım sonuçlar, burada ne yazık ki başlarda takındığınız tavır ile mimlendiğiniz için her hareketiniz ofsayta düşmekte, o nedenle Pisi ile alakalı şeyler yapmanız güzel ve takdir edilesi olsa bile, bunu kendi forum ve sosyal mecralarınızda paylaşmanız çok daha mantıklı olur.

Çalışmalarınızın devamını dilerim :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

mthnzbk

Alıntı yapılan: speakerXXL - 14 Ekim 2015 - 17:12:34
Alıntı yapılan: mthnzbk - 13 Ekim 2015 - 21:36:01
Mint olsun bu forum olsun ne hikmetse pisiye karşı bir ön yargı var. Hatta adamlar silmiş uygun kategori olmasına rağmen. Sanki mikrosoft sayfasında linux tanıtıyoruz...

Konuyu karıştırmak istemiyorum ama şu hususa bir cevap vermek isterim. Aynı konu 2 kere açılırsa ve aynı kullanıcı birden fazla üyelik açrsa konunun silinmesi kadar doğal bir şey olmaz. Pisi Linux forumunda neden diğer Linux dağıtımları ile ilgili bir bölüm yok. Ekran görüntü paylaşımları ile ilgili kısımın adı bile kısıtlayıcı. "Pisi Linux Ekran Görüntüleriniz"

Aynı konu nerede 2 kere açılmış da silinmiş?

speakerXXL

Alıntı yapılan: mthnzbk - 14 Ekim 2015 - 20:54:08

Aynı konu nerede 2 kere açılmış da silinmiş?

Linux Mint Türkiye forumuna dün açılan Pisi Linux kurulumu ile ilgili konuyu kastetmiş olduğunuzu varsaydım, tıpatıp aynısı daha önce açıldığı için geçici bellek alanına taşınarak silinmiştir. Linux Mint Türkiye'de Pisi Linux ile ilgili başkaca silinen konu da yoktur. Dileyen Pisi Linux hakkında konuşabilmektedir.

Gerek Ubuntu Türkiye forumunda, gerekse Linux Mint Türkiye forumunda bu tür konular açılabilmektedir. Sizi asıl düşündürmesi gereken ilgili forumda böyle konuların açılabilecek bir bölümün dahi olmaması değil mi?

Eğer daha önce mevcut bir konunun benzerinin açılması sebebiyle silinmesine veya bu konudaki gibi tepkilerin dile getirilmesine önyargı deniyorsa, yukarıdaki hususlarla başka dağıtımların adının anılmasına dahi dolaylı olarak kısıt getirmiş bir dağıtım forumunun bu yaklaşımına daha ileri vasıflar yüklense boş sayılmazdı sanırım.

ulupınar

Arkadaşlar ben bu işin içinden çıkamadım. Pisi Linux dağıtımını seviyoruz diğer dağıtımları sevmek zorunda değiliz. Bunu belirtme hakkımız olmalı burası Ubuntunun resmi forumu değilse yanılıyor muyuz. Hepimiz açık kaynak yazılımlara destek oluyoruz. Ülkemizde gelişmesini ve zemin bulmasını istiyoruz. Anladığım kadarıyla herkes dilediğ dağıtımları kurabiliyor bir kısıtlama yok. Anlamadığım siz bizim dağıtıma laf ettiniz sizi mimledik bu sizce nasıl duruyor. Pisi Linux eleştirmeniz hoşumuza gider. Hatalarımızı görüp iyileştirme şansını yakalarız. Aynı tevazu ve toleransı kullandığınız dağıtımlar için neden göstermiyorsunuz. Buradaki amacım Pisi Linux için yeterli bir kaynak oluşturmak sonrasında forumu terk etmekti. Fakat mesele önceki arkadaşlarımızın yaptığı tanıtımlara laf edildiğini öğrendikten sonra değişti. Bu hakkımızın saklı tutulmasını istiyoruz.

ata1

Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 22:34:10

@eral Sen dağıtımların sahibi veya avukatı değilsin herkes istediği yorumu yapar. Sen herkesin avukatı olamazsın isteyen windows kullanır isteyen linux bu hakkı sana kim veriyor. Herkese karışıyorsun herkesin senin fikirlerine ihtiyacı olduğunu nerden çıkarttın. Burada konusu açıldığında şahsi deneyimlerimi yorum olarak paylaşmış olabilirim ben bu konuda otorite değilim niye herkesin benden etkileneceğini düşünüyorsun. Herkesin Pisi Linux kullanmasından mı endişe ediyorsun merak etmek herkes kullanmaz.
nasıl perhiz nasıl bir lahana turşusu kendin söyleyip sonra da inkar ediyorsun senin ne yapmak istediğini anlamış değiliz .
biz sadece senin yaptıkların sebebi ile zaten bir ön yargı sahibi olduk .

plazma

Alıntı yapılan: ulupınar - 14 Ekim 2015 - 23:00:08
burası Ubuntunun resmi forumu değilse
derken burası Ubuntu Türkiye Resmi forumlarıdır.  https://wiki.ubuntu.com/TurkishTeam?action=show&redirect=TurkeyTeam

Alıntı YapBuradaki amacım Pisi Linux için yeterli bir kaynak oluşturmak sonrasında forumu terk etmekti. Fakat mesele önceki arkadaşlarımızın yaptığı tanıtımlara laf edildiğini öğrendikten sonra değişti.

Bu kaynak kısmını açarmısınız.

@natgho yazısını bence tekrar bir okuyun çok güzel anlatmış durumu.

heartsmagic

Hayır, topa girmeyeyim diyorum ama illa zoruluyorlar insanı.

Alıntı yapılan: ulupınar - 14 Ekim 2015 - 23:00:08
Arkadaşlar ben bu işin içinden çıkamadım. Pisi Linux dağıtımını seviyoruz diğer dağıtımları sevmek zorunda değiliz.

Bizim bu "sevmeme" hakkımız yok mu peki? Hem senin tepkilerin hem de @mthnzbk isimli arkadaşımızın yazdıkları için söylüyorum bunu. O da demiş hani bu forumda bir ön yargı var diye.

1. Sevmek zorunda mıyız?
2. Ön yargı oluşmuşsa acaba neden oluşmuştur? Birileri şapkasını önüne koymalı bence.

Alıntı Yap
Bunu belirtme hakkımız olmalı burası Ubuntunun resmi forumu değilse yanılıyor muyuz.

Hakkınız var zaten, istediğiniz şekilde yazıp çizebilirsiniz. Ancak, sonrasında birileri eleştirirse "Vay efendim neden eleştiriyorsunuz, neden ön yargı var" denmesin ama. Herkes özgür değil mi? Küfür, hakaret olmadıktan sonra isteyen istediğini eleştirsin. Ubuntu'yu da eleştirsinler, bizi de. Neticede cevap verebilirsek veririz, kabul etmemiz gereken bir şey varsa da kabul ederiz.

@plazma resmi forumuz demiş ancak esasında değiliz. Görünen takımlar arasında varız elbette, fakat resmilik diye bir durum yok. Onaylanmış ve onaylanmamış takımlar var, onaylanmış takım değiliz ve olmak için de bir çalışmamız, kaygımız yok. Zaten onaylanma denen şey saçma sapan reklam beklentilerinden başka bir şey değil. Bir şeyleri yapabilmek için resmiyet veya onaya ihtiyaç yok. Yardım etmek isteyen her türlü eder. Neden resmiyet meselesi ortaya koyuldu bilmiyorum. Resmi veya değil, burada herkesin bir şeyler yazıp çizmeye hakkı var.

Alıntı Yap
Pisi Linux eleştirmeniz hoşumuza gider. Hatalarımızı görüp iyileştirme şansını yakalarız.

Emin misin bu sözünden? Yahu dilimizde tüy bitti söylemekten, yolunuz yönteminiz yanlış diye hâlâ bu ısrarınızdan vazgeçmediniz. Bir başka arkadaş on beş günlüğüne yasaklandı forumdan sırf bu ısrarı nedeniyle, kopya üyelik alıp bir şeyler yazmak istiyor hâlâ. Eleştirilerin hoşunuza falan gittiğini sanmıyorum, hiç sanmıyorum hem de.

Alıntı Yap
Aynı tevazu ve toleransı kullandığınız dağıtımlar için neden göstermiyorsunuz. Buradaki amacım Pisi Linux için yeterli bir kaynak oluşturmak sonrasında forumu terk etmekti. Fakat mesele önceki arkadaşlarımızın yaptığı tanıtımlara laf edildiğini öğrendikten sonra değişti. Bu hakkımızın saklı tutulmasını istiyoruz.

Kullandığımız dağıtımlar için tevazu ve tolerans derken? Neden göstermiyoruz derken? Başkalarını bilmem de dağıtımım için oldukça mütevazı bir davranış sergilerim ben. Örneğin sizin gibi "Dünyanın en iyi dağıtımı, herkes onu kullanmalı." gibi saçmalıklar peşinde değilim. Gerçi bu kadar acımasız olmayayım, onu söyleyen arkadaş yasaklı işte, senden o kadar büyük laflar görmedik. Fakat aranızdaki muhabbetten ne yazık ki sen de etkileniyorsun gördüğün üzere. Herkes kendi adına konuşur ancak biz yeri geliyor Ubuntu'nun sorunlarını, hatalarını kabul ediyoruz, tartışıyoruz. Defalarca söylemişimdir, babamın da malı değil kendisi. Birisi eleştirdiğinde verebilirsem sağlam verilerle cevap veririm, veremezsem veremem. Duygusal bir bağım yok, öneririm kullanan kullanır, kullanmayanın keyfi bilir. Bu kadar basit yani, memleket meselesi yapmamak lazım. Aynı düşüncelere sahip misiniz sizler? Haydi şapkalar öne.

Zamanında Pardus için benzer şeyleri yaşamıştık arkadaşların söylediği üzere. Saçma sapan olaylar oluyordu. Pardus çatallandı, ancak ne hikmetse çatallandığı dağıtımlarda da aynı şey var. Geride kalan Pardus ekibi gelir, forumda başlık açar, acayip büyük atılımlardan bahseder. Şüpheyle yaklaşıp soru sorarız, "Yok siz güvenin bize, böyle olacak, bekleyin görün" der. Hâlâ bekliyoruz...

Neden Archlinux, Manjaro, Centos, Fedora veya bir başka dağıtım için olmuyor bunlar da, sizlerin çalışmaları için oluyor? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunu? Hani yaşlarınız kaç bilmiyorum ama acayip bir toyluk var üzerinizde. Yanlış yoldasınız, inanın yanlış yoldasınız. İşin kötü yanı, yanlış yolda olduğunuzu fark etmiyorsunuz, size bunu söyleyenleri de "düşman" belliyorsunuz. Üzerine bir de karşıdaki bu insanları sizi "düşman" görmekle suçluyorsunuz. Uyanın artık şu rüyadan, lütfen uyanın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ulupınar

Alıntı yapılan: natgho - 14 Ekim 2015 - 18:55:15
Merhaba;
Öncelikle linux için *bir şeyler yapıyor olmanız harika.
Umarım insanlar etkinliği beğenmişlerdir, videosu olursa izlemekten zevk alırım şüphesiz, Doruk hoca ve Ebru'da oradaymış zaten, Ebru bu sene linux kampındaydı, o da pisi için bayağı ümitli ve hevesli :)
Umarım emeklerinize değer ve Pardus/pisilinux istediği yerlere gelir.

Pisi Linux diğer dağıtımların sahip olduğu özellikleri doğal olarak barındırmaktadır. Pisi Linux iyi dediğimizde diğer dağıtımları kötülemiş olmuyoruz aksine LinUX dağıtımlarının yaygın kullanımını teşvik etmiş oluyoruz. Bize karşı olduğunu düşündüğümüz şeyler aslında bize karşı değil dağıtımlara karşı olmuş oluyor.

Tartışmayı değerlendirmek gerekirse, ne yazık ki Pisi ekibi çok yanlış bir yol ilerlemekte.
Ben içeride yaşanan tartışma adına * bir şey söylemeyeceğim ancak Ubuntu/Mint ve gördüğüm genel linux distrosu kullanıcınları resmen Pisi'den irrite olmaktalar, sebebi ise izlediğiniz bu politika.

Pisi Linux neticede bir linux dağıtımıdır. Nefret etmeyi gerektirecek bir şey yok herkesin kullandığı dağıtımlardan biridir.

Burada devamlı takılan insanlar zaten sizler Pisi'yi burada tanıtmanızı beklemeden çoktan denemiş, tercihini yapmış ya da kullanıyor durumdalar.
Sizler sırf burası aktif diye burada "pisi şöyle iyidir, hoştur" dediğinizde bu otomatik olarak birşeyleri iyilerken birşeyleri kötülüyor gibi duruyor konumuna geliyorsunuz.
Beni Slack grubunuza davet ettiniz, maillerden takip ediyorum çalışmalarınızı, evet uğraşıyorsunuz ama seçtiğiniz platformlar yanlış.

Ubuntu forumunda diğer dağıtımlar adı altında bir katagori oluşturulmuş. Amacıda diğer dağıtımlar hakkında konuların açılması ve tartışılması. Forumda her dağıtımdan hatta Linux kullanmayan bir topluluk mevcut olabilir. Onlara özelde Pisi Linux dağıtımını özellikle de linux dağıtımlarını tanıtmak hepimizin görevidir. Herkes şöyle geçmişine bir gitsin. Bir dağıtım kurmak isteyipte kuramayan ve yıllar kaybeden bir topluluk düşünün onlara kurulumu kolay bir dağıtımın varlığından haberdar etmiş oluyoruz. Bize karşı olanlar aslında destek olsalar linux dağıtımları kazanır. Özgür yazılım, açık kaynak yazılımlar kazanır.

Elbette bunlar benim sizlerin postlarını takip etmem sonucu ulaştığım sonuçlar, burada ne yazık ki başlarda takındığınız tavır ile mimlendiğiniz için her hareketiniz ofsayta düşmekte, o nedenle Pisi ile alakalı şeyler yapmanız güzel ve takdir edilesi olsa bile, bunu kendi forum ve sosyal mecralarınızda paylaşmanız çok daha mantıklı olur.
Çalışmalarınızın devamını dilerim :)

Zaten öyle yapıyoruz fakat eksik bırakmamak adına burada yeterli tanıtım yapmak sorumluluğunu hissediyoruz. Bana göre destek olanlar kazanacaktır. Linux Dağıtımları kazanacaktır.

heartsmagic

Kel başa şimşir tarak....

Komik bir durum var ortada ve sanırım ya "troll" amaçlı devam ediyor ya da benim söylediğim üzere müthiş bir toy ekip var karşımızda. Benim ileti güme gitmiş sanırım. Neyse, @ulupınar bağıra bağıra yazacağım artık, ki sanırım internet ortamında çok az yapmışımdır bunu:

BU FORUMDA HİÇBİR DAĞITIM HAKKINDA BİR ŞEYLERİN SÖYLENMESİ YASAKLANMAMIŞTIR, YASAKLANMAZ, YASAKLANMAYACAKTIR. ISRARLA DİĞER DAĞITIMLAR İÇİN OLAN BÖLÜMÜ İŞARET EDİP "İSTEDİĞİMİZ GİBİ DAVRANIRIZ" SÖYLEMİNİ ORTAYA KOYMAYIN. EVET, İSTEDİĞİNİZ GİBİ DAVRANABİLİRSİNİZ ANCAK BU DAVRANIŞLARINIZIN SONUÇLARINA KATLANMAK DURUMUNDASINIZ.

GEREKSİZ REKLAM, GEREKSİZ DAĞITIM FANATİKLİĞİ YAPMAYIN. "EN İYİ DAĞITIM BİZİM DAĞITIMDIR" SÖYLEMİNİ TERK EDİN. HERHANGİ BİR BAŞLIKTA BİR X DAĞITIMININ SORUNLARI KONUŞULURKEN "PİSİ KURUN SÜPER VE SORUNSUZ, EN İYİSİ, ÇOK MEMNUNUM" SAÇMALIKLARINDAN VAZGEÇİN. VAZGEÇMEYECEKSENİZ DE ELEŞTİRİLERE KATLANMASINI BİLİN, İNSANLAR DAĞITIMINIZDAN NEFRET ETTİKLERİNDE ONLARI SUÇLAMAYIN. FORUMA TROLL HAVASI KATMAYIN.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

sürekli de ağız değiştirmeyi de bırakın

Alıntı yapılan: ulupınar - 13 Ekim 2015 - 22:34:10
Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 22:26:09

@eral Sen dağıtımların sahibi veya avukatı değilsin herkes istediği yorumu yapar. Sen herkesin avukatı olamazsın isteyen windows kullanır isteyen linux bu hakkı sana kim veriyor. Herkese karışıyorsun herkesin senin fikirlerine ihtiyacı olduğunu nerden çıkarttın. Burada konusu açıldığında şahsi deneyimlerimi yorum olarak paylaşmış olabilirim ben bu konuda otorite değilim niye herkesin benden etkileneceğini düşünüyorsun. Herkesin Pisi Linux kullanmasından mı endişe ediyorsun merak etmek herkes kullanmaz.

ulupınar

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 13 Ekim 2015 - 21:26:47
Sunuma gelince, telekonferans olayı biraz fazla teknik kaçtı. Onun dışında Pisi'ye has uygulamalar güncel tutulmalı ve bu tarz yeni atılımlar gelmeli. Sunumcu arkadaşlar geçmişte yapılan işlere hayranlık duyan birer "fan" gibiydiler açıkçası. Ki birisi "web developer"dı zaten yanlış anlamadıysam. Pisi Linux'un biraz daha geniş bir geliştirici ekibine ihtiyacı var benim gözlemlediğim kadarıyla.

Etkinlik videoları henüz yayınlanmamış. Bulabildiğim tek *video yine açık kaynak günlerinde bir sunum videosu faydalı buldum. Eleştirileriniz mutlaka dikkate alınacaktır. Katılımcılar hakkında geçte olsa bilgileri konuya aktardım. Pisi Linux geliştirilen bir dağıtım olması hasebiyle yazılım geliştiricilerine, web tasarımcılarına, dergi çalışmaları, wiki ve forum için katkıcılara ihtiyacı var. Pisi Linux topluluğu ile ortak çalışmalar yapmak isteyen herkese fırsatlar sunuluyor.

meda

Videodaki sistem OSX.  Açık kaynak öyle böyle denilirken kapalı kaynak sistem kullanılması harika. Sormazlar mı adama :'' Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ''  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

mthnzbk

Oradan lahana turşusu oluyorsa Linux dağıtımları ne alemde? Kapalı sürücülerle gelen dağıtımlar yok mu? systemd kullanan dağıtımlar bu yazılımın tamamen açık kaynak olmadığını bilmiyor sanırım?