Pisi Linux Ekibi Açık Kaynak Günleri Etkinliğindeydi.

Başlatan ulupınar, 13 Ekim 2015 - 21:21:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulupınar

11 Ekim Pazar günü Ankara Tutev tarafından düzenlenen etkinliğe Pisi Linux Ekibinden Muhammed Dilmaç ve  Hakan Yıldız davetliydi.  İsveçten video konferans yoluyla süpriz bir bağlantıda yapılan etkinlikte pisi severlerle bir buluşmada gerçekleştirildi. Gelecekte yapılacak etkinliklerde de Pisi Linux ekibini göreceğimizi umuyoruz.

Etkinliğe Katılan Konuşmacılar

Muhammet Dilmaç : Eğitimine Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde devam etmektedir. İlgi alanları spor ve bilgisayardır. Kişisel Blogu: www.muhammetdilmac.com.tr/
http://slides.com/muhammetdilmac/deck-3#/3

Hakan Yıldız : Haliç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. Pisi Linux dağıtımında Packager, Tester, Translator, Python Developer pozisyonunda gönüllüdür. Kişisel Blogu : http://hakanyildiz.net.tr/

Video konferans ile Katılan Konuşmacı

İlker Mustafa Manap : System Administrator, Kraliyet Teknik Üniversitesi, Stokholm
Pisilinux Derleme Sistemi
http://slides.com/ilkermanap/deck#/

Etkinlik Videoları
Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-1 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )
Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-2 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )
Pisi Linux Dağıtımı ve Projeleri-3 (Muhammet DİLMAÇ & Hakan YILDIZ )

Soldan sağa Ebru Güleç, Muhammet Dilmaç, Hakan Yıldız

ata1

reklamları izledik sanırım  ;D burası ubuntu forum mu yoksa linux forum herkes kendi distirosunu mu tanıtıyor henüz anlamış değilim  :))
yine de sağol.

ersinkandemir

@ulupınar, gözlerim seni aradı doğrusu, Pisi diyince aklıma distrodan önce sen geliyorsun. :)

Sunuma gelince, telekonferans olayı biraz fazla teknik kaçtı. Onun dışında Pisi'ye has uygulamalar güncel tutulmalı ve bu tarz yeni atılımlar gelmeli. Sunumcu arkadaşlar geçmişte yapılan işlere hayranlık duyan birer "fan" gibiydiler açıkçası. Ki birisi "web developer"dı zaten yanlış anlamadıysam. Pisi Linux'un biraz daha geniş bir geliştirici ekibine ihtiyacı var benim gözlemlediğim kadarıyla.
Where there's a shell, there's a way.

mthnzbk

Arkadaşım burası Diğer Dağıtımlar->Dağıtım Haberleri değil mi? Ne bekliyorsun burada? Ubuntu haberi mi?

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 21:24:41
reklamları izledik sanırım  ;D burası ubuntu forum mu yoksa linux forum herkes kendi distirosunu mu tanıtıyor henüz anlamış değilim  :))
yine de sağol.

Bu konuda çok tepki alıyoruz. Dağıtım haberleri bölümüne konuyu açmakta sakınca olmadığını düşündüm. Biraz reklam yapmanın ne sakıncası var. Dağıtım herkes kullansın diye yapılıyor, açık kaynaklı bir dağıtım zaten farklı yorumlanması doğru değil. Kaç defa farklı vesilerlerle anlattık anlaşılmayan birşey kalmadı sanıyorum.

fsutil

Resimler gözükmüyor, benden mi kaynaklı acaba ?

ata1

Alıntı yapılan: mthnzbk - 13 Ekim 2015 - 21:26:54
Arkadaşım burası Diğer Dağıtımlar->Dağıtım Haberleri değil mi? Ne bekliyorsun burada? Ubuntu haberi mi?
fakat ben de manjaro forum yönetimindeyim ama henüz manjaronun  ubuntu'dan ileride olduğunu söylemedim .çünkü bir linux diğerinden üstün değildir bence

mthnzbk

Bu konuda Pisi nin Ubuntu gibi dağıtımlardan üstün olduğu mu vurgulanmış, yoksa bir olaydan mı bahsedilmiş? Keza üstün olduğu vurgulansa kime ne? Forum kurallarına aykırı mı? Yanlış forum kategorisi mi? Mint olsun bu forum olsun ne hikmetse pisiye karşı bir ön yargı var. Hatta adamlar silmiş uygun kategori olmasına rağmen. Sanki mikrosoft sayfasında linux tanıtıyoruz...

ata1

Alıntı yapılan: mthnzbk - 13 Ekim 2015 - 21:36:01
Bu konuda Pisi nin Ubuntu gibi dağıtımlardan üstün olduğu mu vurgulanmış, yoksa bir olaydan mı bahsedilmiş? Keza üstün olduğu vurgulansa kime ne? Forum kurallarına aykırı mı? Yanlış forum kategorisi mi? Mint olsun bu forum olsun ne hikmetse pisiye karşı bir ön yargı var. Hatta adamlar silmiş uygun kategori olmasına rağmen. Sanki mikrosoft sayfasında linux tanıtıyoruz...
o zaman @ ulupınar'ı takip et ne dediğimi anlarsın   ;D

mthnzbk

Onun ne dediği ilgili kategoriyi bağlar. Kategori dışıysa ya taşınır ya kilitlenir. Ama üstünlük iddaası varsa da kendi görüşüdür. Sizin görüşünüzü yansıtmıyor diye birisine öyle davranamazsınız. Ha burası benim forumum benim borum öter diyenler varsa da kendi egolarını tatmin ediyordur. Bırakın istediğini yazsın paylaşsın. Hakaret yoksa, hata yoksa bir sıkıntıda yok bence. Özgürlükten bahsedip milletin özgürlüğünü kısıtlamayın.

ata1

bizler onu kısıtlamıyoruz .bizlerde özgür tepkimizi veriyoruz madem o özgürse bende sanırım kısıtlanamam düşüncelerimi beyan ederim hakaret olmadığı sürece
dediğini kendin neden yapıyorsun o zaman

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 21:37:36
Alıntı yapılan: mthnzbk - 13 Ekim 2015 - 21:36:01
o zaman @ ulupınar'ı takip et ne dediğimi anlarsın   ;D

@eral ben kimseye hakaret etmedim kötü söz sarfetmedim. Fakat siz benim hakkımda çok rahat yazabiliyorsunuz bu rahatlık nereden geliyor biraz açıklayabilir misin rica etsem :)

mthnzbk

Ben kimi kısıtlamaya çalışıyorum. Adamın konularına istediğiniz yorumu atın tabii, ama yok burası yeri değil deyip engel olmayın yeter. Tabii bu kategoriye uygunsa.

ata1

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 21:51:18
bizler onu kısıtlamıyoruz .bizlerde özgür tepkimizi veriyoruz madem o özgürse bende sanırım kısıtlanamam düşüncelerimi beyan ederim hakaret olmadığı sürece
dediğini kendin neden yapıyorsun o zaman

@eral Benim hakkımda ileri geri yazmayı bırakta madem özgür yazılımlar hakkında katkı sun rica ederim.

ata1

ben senin hakkında konuşmadım bir yorum yazdım ilk mesaja ardından sayın avukat konuştu bende açıkladım ben burada sadece bir üyeyim ve fikrimi söyledim .
ben kimseyi kilitleyemem  yada yorum silemem profilim de açıkça gözüküyor ki basit bir üye .

alquirel

Bizim bu forumda tek amacımız özelde Ubuntu olmak üzere insanların Linux kullanırken karşılaştıkları sorunları aşmalarında yardımcı olmak. Bu amaç doğrultusunda da en büyük çabamız forumun temiz ve düzenli kalmasını sağlamak. Bu forumda daha önce milyonlarca kez Pardus'u konu edinen başlıklar açıldı ve istisnasız hepsi anlamsız tartışmalar haline dönüştü, nihayetinde hepsi kapandı. Bu forumda daha önce Pardus haricinde başka bir dağıtımla ilgili hiçbir zaman böyle tartışmalar yaşanmadı. (Olduysa da ihmal edilecek kadar az olmuştur)

O günlerde Pardus idi, şimdi PisiLinux. İsim değişti ama yaşadıklarımız değişmiyor malesef. Yine amaçsız bir tartışmaya dönüşmüş bir başlık görüyorum burada.

Bu tartışma devam ederse başlığı kilitlemek zorunda kalacağım.

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 21:59:10
ben senin hakkında konuşmadım bir yorum yazdım ilk mesaja ardından sayın avukat konuştu bende açıkladım ben burada sadece bir üyeyim ve fikrimi söyledim .
ben kimseyi kilitleyemem  yada yorum silemem profilim de açıkça gözüküyor ki basit bir üye .

@eral kimse benim avukatım değil herkes burada fikrini paylaşıyor herkes kendinden sorumlu hakaret içermeyen her yorum kabulümüz fakat burada konular açılırken sizin bir veya iki kişi üzerine laf atmanız hiç hoş değil. Konuların konuşulması gerekirken sizin kişiler üzerinden devam etmeniz doğru değil.

ata1

sanırım saldırıya uğrayan mağdur benken şimdi saldırgan konumuna düştüm bu da iyi .konunun ilk mesajından okuyun lütfen asıl kim kime laf attı bakınız
ben hür iradem ile fikrimi söyledim .susturulmaya çalışılan benken susturmaya çalışmakla suçlandım o da  iyi saygılar site senin fikrimizin önemi yok sanırım .

ulupınar

Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ekim 2015 - 22:09:02
Bizim bu forumda tek amacımız özelde Ubuntu olmak üzere insanların Linux kullanırken karşılaştıkları sorunları aşmalarında yardımcı olmak. Bu amaç doğrultusunda da en büyük çabamız forumun temiz ve düzenli kalmasını sağlamak. Bu forumda daha önce milyonlarca kez Pardus'u konu edinen başlıklar açıldı ve istisnasız hepsi anlamsız tartışmalar haline dönüştü, nihayetinde hepsi kapandı. Bu forumda daha önce Pardus haricinde başka bir dağıtımla ilgili hiçbir zaman böyle tartışmalar yaşanmadı. (Olduysa da ihmal edilecek kadar az olmuştur)

O günlerde Pardus idi, şimdi PisiLinux. İsim değişti ama yaşadıklarımız değişmiyor malesef. Yine amaçsız bir tartışmaya dönüşmüş bir başlık görüyorum burada.

Bu tartışma devam ederse başlığı kilitlemek zorunda kalacağım.

Bizim  amacımız burada tartışmak değil. Madem dağıtım haberleri konulu bir bölümünüz var buraya Pisi Lİnux ile ilgili bir konu paylaştık ve yorumlanmasını istedik. Fakat hedefte olan biz olduk. Uyarılması gerekenler konu dışına çıkıp konuyu kişisel tartışmalara çekenlerdir. Lütfen uyarınız.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ekim 2015 - 22:17:00

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 21:24:41
yine de sağol.

Senin benim distro diye birşey yok paketleyip evimize götürmüyoruz sonuçta tartışma açmak için yazılmış cümleler bunlar.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ekim 2015 - 22:19:36

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 22:12:44
sanırım saldırıya uğrayan mağdur benken şimdi saldırgan konumuna düştüm bu da iyi .konunun ilk mesajından okuyun lütfen asıl kim kime laf attı bakınız
ben hür iradem ile fikrimi söyledim .susturulmaya çalışılan benken susturmaya çalışmakla suçlandım o da  iyi saygılar site senin fikrimizin önemi yok sanırım .

Konu hakkında bir yorumunu almadık hala kişisel meseleler üzerine yoğunlaşıyorsun. Herhalde biz anlatamıyoruz derdimizi bir haber paylaştık olan biten bu bunun dışında birşey yok sakin olun.

ata1

evet orada basit kelimelerle fikrimi belirttim .sen her fırsatta kendi distironun sanki üstünmüş gibi yorumlar yazdığını görüp yeni kullanıcıların kafasını bulandırdığına şahit oldum ve tepkimi ortaya koydum ki sen de ben de biliyoruz ki distirolar arsındaki farklar nelerdir ben bir arch kullanıcısıyım senin yapıp benim yapamadığım nedir bana açıkla o zaman insanlar hür iradelerinle istediği linuxu kullanır . her fırsatta onlara birlerinin kafa bulandırıcı bilgiler sunması sadece onların kafasını karıştırıyor daldan dala geçip olar da lınux bana göre değil diyerek windows ile devam ediyorlar bence onlara hangi linux diye değil de nasıl kullanılır diye yardım etmemiz daha iyi şahsi fikrimdir

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 22:26:09
evet orada basit kelimelerle fikrimi belirttim .sen her fırsatta kendi distironun sanki üstünmüş gibi yorumlar yazdığını görüp yeni kullanıcıların kafasını bulandırdığına şahit oldum ve tepkimi ortaya koydum ki sen de ben de biliyoruz ki distirolar arsındaki farklar nelerdir ben bir arch kullanıcısıyım senin yapıp benim yapamadığım nedir bana açıkla o zaman insanlar hür iradelerinle istediği linuxu kullanır . her fırsatta onlara birlerinin kafa bulandırıcı bilgiler sunması sadece onların kafasını karıştırıyor daldan dala geçip olar da lınux bana göre değil diyerek windows ile devam ediyorlar bence onlara hangi linux diye değil de nasıl kullanılır diye yardım etmemiz daha iyi şahsi fikrimdir

@eral Sen dağıtımların sahibi veya avukatı değilsin herkes istediği yorumu yapar. Sen herkesin avukatı olamazsın isteyen windows kullanır isteyen linux bu hakkı sana kim veriyor. Herkese karışıyorsun herkesin senin fikirlerine ihtiyacı olduğunu nerden çıkarttın. Burada konusu açıldığında şahsi deneyimlerimi yorum olarak paylaşmış olabilirim ben bu konuda otorite değilim niye herkesin benden etkileneceğini düşünüyorsun. Herkesin Pisi Linux kullanmasından mı endişe ediyorsun merak etmek herkes kullanmaz.

ata1

son yorumuna sadece gülümsedim herkes pisi linux kullanacak .iyi olurdu linux olsun hangisi olursa olsun .işte aramızdaki fark bu

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 13 Ekim 2015 - 22:36:32
son yorumuna sadece gülümsedim herkes pisi linux kullanacak .iyi olurdu linux olsun hangisi olursa olsun .işte aramızdaki fark bu

@eral Madem öyle senden etkinlikle ilgili bir yorum alalım. O kadar yazdın bu konuda yorum yazmazsan olmaz. Kişisel tartışmaları bir kenara bırakalım etkinlik ve pisi linux ekbimizin sunumu hakkında ne düşünüyorsun.

siberoloji

Pisi Ekibi güzel bir etkinliğe katılmış, bir adım atmış ve bunu sevinçle paylaşıyor.
Bunda bir gariplik olmamalı bence. Eleştiriler de amaca uygun olmalı.
+
Açıkçası azim ve gayret gördüm ben sunumda. Tüm Linux kullanıcılarına da bir adım atmalarını tavsiye ediyorum.