Ubuntu sıfırlama

Başlatan huhuq, 01 Ekim 2015 - 15:00:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huhuq

14.04 lts ubuntu yükleme sonrası bilgisayarı ilk açtığımızda keçi çıkıyor  ;D bilgisayar kullanıcı adı falan istiyor. oraya nasıl döndürebilirim? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler. araştırdım ama bulamadım

heartsmagic

Oraya döndürme derken? Tam olarak sorunu anlayamadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

huhuq

Bilgisayar adı kullanıcı adı şifre gibi ilk bilgilerin girildiği ekrana tekrar sıfırlanabiliniyor mu?. Bilgisayarı yeniden açtığımızda bu bilgiler hiç girilmemiş gibi olur mu?

Reverser

anlamadım, yeniden kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi mi belirlemek istiyorsun ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ekremsenturk

Açılışta şifresiz giriş mi yapmak istiyorsun? Geri dönüş diye bir şey yok. Ne istediğini biraz daha açıklayıcı anlat.

huhuq

yeniden kullanıcı adı belirlemek istemiyorum yada şifresiz girişi sormuyorum. bu bilgilerin hiç girilmemiş gibi olmasını istiyorum. bilgisayar ilk masaüstünü daha görmeden ilk önce kablosuz ağ seçmemi istiyor, seçip ilerliyorum ya da seçmeden de geçilebiliyor. sonrasında bilgisayar adı kullanıcı adı ve istersem şifre girmemi istiyor bunları girdikten sonra yapılandırıp ilk kez masaüstüne geçiyor ve bundan sonrasında * bir şey yok, yeniden başlattığımızda normal şekilde kullanıcı seçip oturum açılıyor. benim istediğim, eğer varsa böyle bir kod falan onunla birlikte sıfırlamak, hiçbirşey ayarlanmamış gibi açıldığında ağ şifre ve isimleri tekrar girmek.

mendirec

@huhuq, kullandığınız bilgisayar size Ubuntu ön yüklü olarak mı geldi? Yoksa Ubuntu'yu sonradan siz mi yüklediniz?
Bazı firmalar anlaşma gereği bilgisayarlarında ön yüklü Ubuntu bulunduruyor. Lenovo, Dell, Hp gibi.

huhuq

evet dell marka bir laptop.

mendirec

heartsmagic

Buradaki amaç ne peki? Hani soruyorum ki eğer farklı bir çözümü varsa ona göre öneri sunarız. Ne bileyim meselâ makine başka birine verilecekse en güzeli temiz ve güncel bir sistem kurulur öyle verilir. 

Naggy

Bende nasıl sıfırlayacağımı arıyorum. Sanırım tek yol format
NAG FOR LIFE

heartsmagic

Ne için sıfırlama? Linux tarafında bir sorun varsa çözmeye çalışılabilir, sıfırlama mantığı diye bir şey yok yani.

plazma

@heartsmagic durumu özetlemiş ubuntu tarafında fabrika ayarlarına geri dön gibi bir seçenek yok malesef.

@Naggy son durum nedir , başlıkla ilgil çözüldü olarak etiketlerseniz kapatalım.

betseg

İstenilen şey olmadığı için çözüldü demeden kapatsak daha iyi olur sanki.