[Çözüldü] transmission indirme klasörü her açılışta varsayılan klasöre dönüyor

Başlatan dexter, 28 Eylül 2015 - 00:37:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dexter

Arkadaşlar transmission indirme klasörününü tercihler kısmından windows altındaki bir klasör olarak değiştiriyorum. Fakat kapatıp açtığım zaman tekrar ilk ayara dönüyor. Ayrıca torrenti eklerken aynı klasörü seçip indirmeyi başlatıyorum fakat transmission'ı kapatıp açtığımda indirmeleri varsayılan klasöre kaydetmeye çalışıyor ve yeterince yer olmadığı için yetersiz disk uyarısı veriyor. Sadece sudo komutuyla açtığımda kladığı yerden devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Edit: şimdi sudo komutuylada açtığımdada olmadı.

grayloop

Açılışta Win. altındaki diskler bağlı olmadığı için hata veriyor olabilir mi?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

dexter

Alıntı yapılan: grayloop - 28 Eylül 2015 - 01:11:57
Açılışta Win. altındaki diskler bağlı olmadığı için hata veriyor olabilir mi?

Nautilustan mount dedim klasörün olduğu diske sonra yine denedim yine aynı şey oldu.

heartsmagic

İndirmeye başlamadan önce mi bağladın ntfs bölümü son denemende?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dexter

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Eylül 2015 - 10:09:30
İndirmeye başlamadan önce mi bağladın ntfs bölümü son denemende?

Evet.Denemen öce bağladım ntfs bölümü.

heartsmagic

Bu yönde bir sorun göremedim etrafta. Ubuntu sürümün nedir? Şu çıktı ne diyor?
dpkg -l | grep transmission

dexter

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Eylül 2015 - 13:04:14
Bu yönde bir sorun göremedim etrafta. Ubuntu sürümün nedir? Şu çıktı ne diyor?
dpkg -l | grep transmission

Aşağıdaki gibi çıktı veriyor.

josefk@josefk:~$ dpkg -l | grep transmission
ii  transmission-common                                         2.82-1.1ubuntu3.1                                   all          lightweight BitTorrent client (common files)
ii  transmission-gtk                                            2.82-1.1ubuntu3.1                                   amd64        lightweight BitTorrent client (GTK+ interface)

grayloop

@dexter,

Yazılım Merkezi'nden "ntfs-config" uygulamasını kurup dener misiniz? Uygulamayı kurmadan önce ntfs disklerin bağını kaldırın. En azından, uygulama kurmakla kaybedecek bir şey yok.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

dexter

Alıntı yapılan: grayloop - 28 Eylül 2015 - 19:27:32
@dexter,

Yazılım Merkezi'nden "ntfs-config" uygulamasını kurup dener misiniz? Uygulamayı kurmadan önce ntfs disklerin bağını kaldırın. En azından, uygulama kurmakla kaybedecek bir şey yok.

ntfs-config uygulamasını yükledim kendi seçtiği iki disk bölümünü seçtim (biri benim bağlanmasını istediğim disk, diğeri recovery bölümü) bilgisayarı yeniden başlattım, transmission'ı sudo olarak açtım downloads klasörünü kendi seçtiğim klasör olarak değiştirdim.Dosyalar benim seçtiğim klasöre inmeye başladı fakat yeniden başttığım zaman yine aynı şeyler oldu.ilk başta ekteki resimdeki gibi sanki transmission'ı ilk defa kullanıyormuşum gibi bende onay istedi daha sonra ekteki diğer resimedki gibi uyarı verdi.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

dexter

şimdi deneme amaçlı qbittorrenti denedim hiç bir sorunla karşılaşmadım. Daha sonra demene amaçlı terminalden sudo transmission-gtk yazarak transmission'ı açtım ve indirme klasörününü değiştirdim. Daha sonra bir torrent dosyası ekledim ve dosyayı indirmesini bekledim ve kapattım.bu sefer normal şekilde açtım bana yine ilk giriyormuşum gibi uyarı verdi (ekran görüntüsünü yukarıda vermiştim) ve varsayılan klasörü yine downloads yaptı. Yanlız hiç normal açmaz sürekli root olarak açarsam benim seçtiğim klasör varsayılan klasör olarak devam ediyor. Birde şöyle * bir şey farkettim, root olarak eklediğim ve indirmeye başladığım dosya normal açtığımda gözükmüyor fakat tekrar root olarak açtığımda kaldığı yerden devam ediyor (Belki önceden normal oturumu root oturumu kapatmadan normal oturumu açmıştım ondan böyle birşeyle karşılaşmadım tam hatırlamıyorum). Sanırım bundan sonra transmission'a bir daha bulaşmam :)
.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Eylül 2015 - 22:32:24

Ayrıca neden transmission'da ayar yapmak için root olarak açmak zorundayım. Bu güvenlik açığı yaratmıyor mu? amule root olarak açmaya çalıştığımda uyarı veriyor "güvenlik sebebiyle normal modda açmanızı öneririz" diye.

heartsmagic

Transmission'ı ayarlamak için root olarak veya sudo yetkisi ile açman gerekmiyor, muhtemelen sen ilk başta böyle bir şey yaptığın için ortalık karışmış durumda. Normal kullanıcın ile kendisini kullanabiliyor olman lazım. Hani makinede hiç NTFS bölümüm olmadığı için senin denediğin şeyi deneyemiyorum ancak söylediğim üzere aramalarımda da böyle bir sorunla karşılaşmadım.

ls -ld $HOME/.config/transmission
ls -l $HOME/.config/transmission/*
ne diyor?

dexter

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ekim 2015 - 15:39:57
Transmission'ı ayarlamak için root olarak veya sudo yetkisi ile açman gerekmiyor, muhtemelen sen ilk başta böyle bir şey yaptığın için ortalık karışmış durumda. Normal kullanıcın ile kendisini kullanabiliyor olman lazım. Hani makinede hiç NTFS bölümüm olmadığı için senin denediğin şeyi deneyemiyorum ancak söylediğim üzere aramalarımda da böyle bir sorunla karşılaşmadım.

ls -ld $HOME/.config/transmission
ne diyor?

normal kullanıcı olarak açtığımda yukarıdaki file, edit gibi sekmelere ulaşamadım ne yaptıysam. normal haldeki görüntüsünü aşağıya ekledim. Ama root olarak açınca yukarıdaki sekmeler gözüküyordu. Root olarak açtığımdaki görüntüyüde ekledim aşağıya.O yüzden ayar yapmak için root olarak açıyordum ben. Verdiğiniz komutların çıktıları aşağıdaki gibi: ls -ld $HOME/.config/transmission
Alıntı Yapdrwxr-xr-x 5 josefk josefk 4096 Eki  1 19:06 /home/josefk/.config/transmission

Alıntı Yap-rw------- 1 josefk josefk  304 Eyl 29 21:26 /home/josefk/.config/transmission/dht.dat
-rw------- 1 josefk josefk 3287 Eki  1 19:06 /home/josefk/.config/transmission/settings.json
-rw------- 1 root   root    154 Eyl 29 22:06 /home/josefk/.config/transmission/stats.json

/home/josefk/.config/transmission/blocklists:
total 0

/home/josefk/.config/transmission/resume:
total 0

/home/josefk/.config/transmission/torrents:
total 0

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ekim 2015 - 20:58:06

Arkadaşlar sorunum çözüldü @spazilla tarafından. Olay tamamen benim ubuntudaki acemiliğim ile ilgili. Sizleri bayağı uğraştırdım kusura bakmayın. Transmisssion'ın menüsü yukarıdaki araç çuğunda gözüküyormuş (diğer tüm ubuntu programlarında olduğu gibi :) ). Ayarı root olarak yapıp normal kullanıcı olarak devam edince eski dönmüyor aslında, sadece normal kullanıcının ayarları farklı root kullanıcının ayarları farklı olduğu için böyle oluyormuş. Tekrardan @spazilla'ya ve sizlere teşekkürlerimi ileterek konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]