unity icin iki oneri

Başlatan abbasc, 28 Eylül 2015 - 00:27:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abbasc

merhaba,

eskiden, unity netbook edition surumunde, actigimiz program ve pencereler durum cubugunda siralanirdi. Ek de gorunuyor.
Simdi de oyle olsaydi, unity nin sol tarafindaki buyuk bar dan kurtulmus olurduk.
Ekrandan tasaruf olur ve ust cubugu daha kullanilabilir hale getirirdi diye dusunuyorum.

saygilar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Eylül 2015 - 00:50:12

ve bir de sunun iyi olacagini dusunuyorum.
sol cubuga klasorler koymak. Bir sekil yaptim ve onu da ekliyorum.
Istedigimiz seyleri sol cubuga tek tek degil de, klasorler halinde ekleyebilirdik.

media klasoru icin:

media  - rythmbox
             - vlc
             - movie maker

fotograf  - image viewer
               - shotwell
               - gimp
               - cheese webcam

Cok kullanisli olacak bence.
Istedigimiz seylere daha kolay ulasirdik ve ortam daha duzenli, guruplanmis olurdu.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

1. O kaldırma işlemi karışıklıktan kurtulmak, düzen sağlamak için yapıldı zaten :) Yerden kazanç üst panelde oluyor böylece. Sol taraftaki başlatıcı ise gereksiz bir şey değil, aksine Unity'nin en işlevsel bileşenlerinden biri. Kendisi kolaylıkla gizlenebiliyor, yerden kazanç bu şekilde sağlanabilir. Netbook sahibi değilim ama dizüstümde dahi gizli olarak kullanıyorum kendisini.

2. Söylediğin şeyi elle bazı dosyalar hazırlayarak yapman mümkün, ancak Ubuntu sürümün 14.04 ise şu yolu takip edebilirsin:

sudo add-apt-repository ppa:ian-berke/ppa-drawers
sudo apt-get update
sudo apt-get install drawers

Ardından drawers isimli uygulamayı açar, istediğin şekilde uygulamaları falan gruplayabilirsin. Eğer Ubuntu sürümün 14.04 değilse belirt ona göre ek bir işlem yaptırırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abbasc

onlar kaldirilmayip, ust panele, pencere basliginin sag ya da soluna koyulsa daha iyi olurdu bence :)
sol taraftaki panel gereksiz degil, islevsel tabii ki ama onu ordan kaldirip, ust panel ile birlestirirsek, daha islevsel ve yerden kazanc saglayan bir sey ortaya cikmaz mi ?
Bir cok insan sol bar dan sikayetci. Zaman zaman ben de sevmiyorum. Gizlendigi zaman su an acik pencereleri, neler ile calistigimi rahat goremeyecegim. Acik olup, goz onunde olmalari daha pratik geliyor bana. Ama sol bardakileri ust panel e yollayabilseydik, bu sekilde unity nin daha iyi olacagini saniyorum.

Ikinci madde icin tesekkurler. Sistemim 14.04 ve bunu deneyecegim. 

heartsmagic

Alıntı yapılan: abbasc - 28 Eylül 2015 - 21:50:09
onlar kaldirilmayip, ust panele, pencere basliginin sag ya da soluna koyulsa daha iyi olurdu bence :)
sol taraftaki panel gereksiz degil, islevsel tabii ki ama onu ordan kaldirip, ust panel ile birlestirirsek, daha islevsel ve yerden kazanc saglayan bir sey ortaya cikmaz mi ?

Sana göre oluyor ama bana göre olmuyor işte :) Olay kişisel kısacası.

Alıntı Yap
Bir cok insan sol bar dan sikayetci. Zaman zaman ben de sevmiyorum. Gizlendigi zaman su an acik pencereleri, neler ile calistigimi rahat goremeyecegim. Acik olup, goz onunde olmalari daha pratik geliyor bana. Ama sol bardakileri ust panel e yollayabilseydik, bu sekilde unity nin daha iyi olacagini saniyorum.

"Birçok" kavramı biraz göreceli, kaç kişi birçok eder mesela? :) Gizlemeye gerek yok o zaman, en azından sol tarafta biraz yer kaplamış olur. Unity'nin bu halinden memnun değilsen farklı bir masaüstü ortamı deneyebilirsin elbette. Unity içinse bir rıhtım uygulaması kurarak istediğin şeyi elde etmen mümkün. Fakat o da alt tarafta yer kaplayacaktır. Ne yazık ki Unity eski sistemlere değil, modern sistemlere hitap eden bir masaüstü kabuğu. Söylediğim gibi hiç ama hiç memnun değilsen kullanmak durumunda değilsin, daha eski sistemlere hitap eden farklı masaüstü kabukları mevcut. Gnome'un klasik arayüzüne bile bakınabilirsin. Ya da ne bileyim LXDE, Cinnamın, Mate falan da iş görecektir.

abbasc

unity i begenmemem soz konusu degil. dediginiz tum masaustlerini denedim. Unity i en cok begendim.
Ama soyledigim 2 ozellik ayarlardan falan degistirilse iyi olurdu diye oneride bulunmustum.
yinesol bar i kullanacaksiniz ama ust panel ile birlesmis olacak sadece. 10.04 teki gibi. ilk onerimdeki resmini ekledigim gibi olacak.

sol barin kullanimi, win7 nin alttaki durum cubugunun aynisi degil mi?
acilan programlar yerlesiyor yada kisayol ekleyebiliyoruz.
Ben bu sekilde kullanabiliyorum. :)
videolarda da farkli bir ozelligini gormedim.
yoksa orda olmasini gerektirecek extradan bir seyleri mi var benim bilmedigim ?

yanit icin tesekkurler ;)

netbook versiyonu yillar once netbook umda denemis ve cok begenmistim. Simdi netbook um yok, hediye edilmis eski bir laptop kullaniyorum.
unity nin ust panelde yaptigi seyi harikulade buluyorum.

heartsmagic

Özelleştirme istediğin yerlere dokundurmak istemiyor Ubuntu, kararlılık, bütünlük gibi bazı sebepleri var. Soldaki panel dediğin şey de sadece bir panel değil esasında. Windows'un paneli veya diğer rıhtım uygulamalarından ayrılıyor. Başlatıcı olmasının yanında arama  bölümü, mercekleri gibi işlevleri var.