Oyun Önerisi

Başlatan MuhbirKedi, 27 Eylül 2015 - 17:03:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhbirKedi

Bana Linux tabanlı güzel, kaliteli, zevkli, varsa online oynanabilen ücretsiz veya 50 ₺ altında sizlerle de oynayabileceğim bir oyun önerirseniz sevinirim. :)

Donanım özelliklerim şöyle:
Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz × 4 İşlemci
8 GB DDR3 1600 MHz Ram
Nvidia GeForce 840M 4 GB 64 bit Ekran kartı
Full HD Lcd Ekran
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

Reverser

Merhaba, 64 bit ekran kartı ile pek verim alamazsın ama yinede oynayabileceğin aklıma gelen birkaç oyun var.

• Hedgewars
  • Open Arena
  • AssaultCube

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

betseg

DOTA 2, CS:GO, Euro Truck Simulator, The Witcher...

Goat Simulator :D

Hatta: http://store.steampowered.com/search/?os=linux&category1=998

betseg

Pardon, ekran kartına dikkat etmemişim. Bunlar olmayabilir.

Reverser

DOS,GBA,N64,NES gibi emulatör oyunları da oynanabilir.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: betseg - 27 Eylül 2015 - 17:12:54
Pardon, ekran kartına dikkat etmemişim. Bunlar olmayabilir.

Ekran kartım tahmin ettiğiniz gibi kötü değil.Gta 5, Call of Duty Black Ops, SOMA vb. oyunları FPS'de düşüş olmadan rahatlıkla oynayabiliyorum.Örneğin SOMA' yı maksimum kalitede yaklaşık 45 FPS ile oynuyorum. Arkadaşımda GT 820M var o bile Arma 3, Gta 5
oynayabiliyor.Aldığı Fps orta değerleri de 35-40 Fps.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Eylül 2015 - 17:58:23

Eğer oynadığınız online oyunlar varsa beraber de oynayabiliriz.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

earas

Çekirdek ve bellek hızı yüksek yeni kartların veri yolu genişliği düşük de olsa güncel oyunları belli bir fps ile oynayabiliyorsun.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html

Linke girip aşağılara doğru indiğinde kartınla hangi oyunları hangi değerlerde oynayabileceğini göreceksin. Buna göre oyunların linux sürümlerinin olup olmadığını da steam ile kontrol edebilirsin hemen. Artık epey oyunun linux versiyonu steamos sayesinde linuxda da var ve bu güzel bir şey. Ancak hala performans açısından sorunlar var. Bence şuan bu tarz büyük oyunlar için özellikle linux doğru bir tercih değil.

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: earas - 27 Eylül 2015 - 19:17:28
Çekirdek ve bellek hızı yüksek yeni kartların veri yolu genişliği düşük de olsa güncel oyunları belli bir fps ile oynayabiliyorsun.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html

Linke girip aşağılara doğru indiğinde kartınla hangi oyunları hangi değerlerde oynayabileceğini göreceksin. Buna göre oyunların linux sürümlerinin olup olmadığını da steam ile kontrol edebilirsin hemen. Artık epey oyunun linux versiyonu steamos sayesinde linuxda da var ve bu güzel bir şey. Ancak hala performans açısından sorunlar var. Bence şuan bu tarz büyük oyunlar için özellikle linux doğru bir tercih değil.
Çok teşekkürler verdiğin linki öncedende kontrol etmiştim.Örneğin Age of Empires 3 benzeri bir oyun 0.A.D var o güzel, mesela onun gibi bir oyun biliyorsan yazabilirsin.

earas

4 gün önce o oyunun tanıtımını yapmaları için öneride bulunmuştum: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20934.msg558492#msg558492
0 A.D güzel bir oyun evet. Onun dışında bir de Rust oynamıştım Linux üzerinde. Diğer oyunları linux da test etmediğim için bir şey diyemiyorum. Yoksa güzel oyun çok :D Eğer test ettiğin bir oyun olursa buraya da yazarsan sevinirim.
Rust:
http://store.steampowered.com/app/252490/

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: earas - 27 Eylül 2015 - 19:27:40
4 gün önce o oyunun tanıtımını yapmaları için öneride bulunmuştum: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20934.msg558492#msg558492
0 A.D güzel bir oyun evet. Onun dışında bir de Rust oynamıştım Linux üzerinde. Diğer oyunları linux da test etmediğim için bir şey diyemiyorum. Yoksa güzel oyun çok :D Eğer test ettiğin bir oyun olursa buraya da yazarsan sevinirim.
Rust:
http://store.steampowered.com/app/252490/
Outlast benzeri SOMA diye bir oyun var o da Linux 'de çalışıyor.Onun dışında Küçük boyutlu Minecraft benzeri Unturned var ama onu daha tam olarak oynadım denemez.Zombi seversen Dying Light var.E birde Team Fortress 2 ve CS:GO var onlarıda unutmayalım. :)

ShangriLa

Linux'de severek oynadigim ve tamami native olarak Linux destekli oyunlar (ve metacritic user scorlari) (ve yorumum):

• Kerbal Space Program (8.9) (Uzay/Fizik simulatörü, evrenin gelmis geçmiş en iyi oyunu, Linux en iyi calistigi platform)
  • Europa Universalis IV (8.7) (Basyapit) (Grand Strateji, öğrenmesi zaman alıyor ama bir kere öğrenince diğer strateji oyunları EU4 yanında devede kulak kalıyor)
  • Hotline Miami (8.5) (David Lynch esinlenmeli kanli orijinal top-down platform aksiyon, soundtrack'i da müthiş)
  • FTL: Faster Than Light (8.4) (Başyapit, Roguelike gerçek zamanlı strateji)
  • Door Kickers (8.2) (Taktiksel strateji)
  • Amnesia: The Dark Descent (8.7) (oynarken yanınızda elektroşok cihazı bulundurun, korkudan kalp krizi geçirirseniz biri sizi hayata döndürebilir)
  • Cities Skylines (9.0) (SC4'den sonraki en iyi city builder)
  • Mount & Blade: Warband (8.7) (Medieval RPG, hayrani cok)
  • Euro Truck Simulator (8.6) (300 saatten fazla oynadığım tek yaptığın oradan buraya kargo taşımak olan oyun inanilmaz zevkli)
  • Papers, Please (8.5) (Gümrük memurunu oynadığın ve gelenin geçenin belgelerini kontrol ettiğin senaryoya göre değişen, orijinal zevkli bir oyun)
  • Don't Starve (8.3) (Survival, hayli eğlenceli. Multiplayer sürümü Don't Starve Together de mevcut)
  • Prison Architect (8.3) (Mahkümlara işkence simulatörü 10/10)
  • Borderlands 2 (8.1) (FPS ARPG AAA)
  • Portal (9.4) (Basyapit AAA)
  • XCOM: Enemy Unkown (8.1) (turn based strateji AAA)
  • Reassemly (7.0)
  • Super Hexagon (8.4) (Çıldırmak için birebir)

Edit: Açıklamalar iyileştirildi
Ubuntu Mate Trusty

earas

Unturned'ı test ettim şimdi gayet rahatlıkla ubuntu ile oynanabiliyor. Minecraft da java tabanlı olduğu için linux ile aynı şekilde sorunsuz oynanabiliyor.
Güzel liste ShangriLa.(küfürlü yorum sorun olabilir ama) Linux üzerinde wine vs olmadan direkt oynanabilen ve performans sorunu yaşatmayan test edilmiş oyunların bi yerde toplanması iyi olur. İnsanlar sorun çıkaran oyunlarla cebelleşmek yerine sorunsuz çalıştığı test edilen oyunları yükler.

Reverser

@ShangriLa, sözcüğü sansürledim biraz daha dikkatli olalım.

XFCE ROCKS !