[Çözüldü] Ubuntuda terminal kullanmak zorunlu mu ?

Başlatan Yigitcan_81, 26 Eylül 2015 - 18:24:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yigitcan_81

Merhabalar,ben ubuntuyu daha yeni yeni anlıyorum ubuntuda terminal kullanmak zorunlumu terminal kullanmadan bir hatayı yada baska birseyi duzeltemezmiyiz yada program indiremezmiyiz?

fsutil

Terminali kullanmaktan korkmayın.

Program indirmek için terminali kullanmak zorunda değilsiniz. Ubuntu' nun yazılım sistemi var. Oradan indirebilirsiniz. (Bir kaç program hariç, örneğin spotify kurmak için terminale biraz uğramanız gerekiyor :) )

Soruna göre değişir terminale girip girmemek.

betseg

Çoğu durumda terminali (uçbirim) kullanmak daha kolay. Örneğin diyelim ki Virtualbox kurmak istiyorsunuz.
3 durumumuz olsun. 1- Windows. 2- uçbirimsiz Ubuntu. 3- uçbirimli Ubuntu.

• Windows'ta kurmak için internete girmeniz, indirme sitesi bulmanız, indirmeniz, kurmanız gerekir.
  • Ubuntu'da uçbirimsiz kurmal için ise iki seçenek var:

• .deb ile kurmak. Windows ile aynı sayılır.
    • Ubuntu Yazılım Merkezi ile kurmak. Programı açmanız, Virtualbox yazmanız, kurmanız gerekir.
  • Ubuntuda uçbirimle kurmak için  sudo apt-get install virtualbox  yazmanız yeter. Bu kadar.

Bazı durumlarda (program adını bilmeme vb.) Ubuntu Yazılım Merkezi daha çok yardımcı olabilir ama genellikle uçbirim en iyi çözümdür.

ata1

terminal kullanmak zorunlu değil fakat dana hızlı ve aradığımız çabuk ulaşmak amaçlı bizler kullanıyoruz .
siz isterseniz ara yüzü kullanarak aynı işlemleri yaparsınız .ama terminal kullanmaya alışmanız sizin için faydalıdır

Reverser

Terminal kullanmak kısmen zorunlu denebilir ama bu durum gözünü korkutmasın.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Yigitcan_81

Terminal kullanmayi ogreten video vb varmidir bir kitap indirdim ismi sanırım kim korkar linuxtan bana yardimci olurmu. ?

ata1

zamanla anlayıp öğrenilecek şeylerdir bunlar .o tür şeyler temeli anlamana belki yardımcı olur ama pratikte pek işine yaramaz .
komutları anlamak önemlidir ezberlemek değil

Yigitcan_81

fsutil

Bence siz konsol ile çok haşır neşir olmak istemiyorsanız -bazı arkadaşlar karşı çıkacaktır belki bu dediğime ama- Linux Mint ile başlamanızı öneririm. Gerekli olan bazı programlar hazır kurulu geliyor ve özelleştirmesi filan da bi nebze daha kolay :)

Yigitcan_81

alquirel

Alıntı yapılan: Yigitcan_81 - 26 Eylül 2015 - 18:24:02
...terminal kullanmadan bir hatayı yada baska birseyi duzeltemezmiyiz yada program indiremezmiyiz? ...

Bir ekleme de ben yapmak istiyorum. Malesef (bu "malesef" kişiye göre değişir :) ) çoğu zaman yolunda gitmeyen şeyler için uçbirime yönelmek zorundayız. Çünkü Linux dünyasında uygulama geliştiricileri genelde uygulamayla ilgili hataları arayüzde göstermek yerine uçbirimde kayıtlamakta. Yani eğer uygulamanızda çalışmayan bir şey varsa öğrenmek için uçbirimde çalıştırmanız gerekecek şekilde dizayn ediliyor genelde uygulamalar. Ve Windows'taki gibi bir "Sorun Giderici" uygulamamız yok. (Olmasın da zaten, gerçi olamaz da zaten, bu kadar çok yazılım ve donanım çeşitliliği varken bir işe de yaramaz.)

Niye böyle: çünkü uçbirim kullanmak hem geliştiriciler için hem hata gidericiler için daha kestirme daha kolay ve daha kullanışlı.

Tabii bu kadar tantana sadece uygulama hata verirse geçerli olan şeyler. Rutin günlük kullanımda kişisel amaçlarda çok olağandışı bir durum olmadıkça uçbirimin açılmasına gerek bile yok. Hani bi yüzde ver denilse bence (kendimden pay biçerek yani) günlük kullanımda (kişisel tercihler hariç) uçbirim mecburiyeti en fazla %1 ihtimalle karşımıza çıkar.