[Çözüldü] Ubuntu açılışta beyaz bir ayak izi çıkan ekran ile açıyor yardım!

Başlatan alict006, 25 Eylül 2015 - 21:18:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

heartsmagic

Ben hâlâ şu çark nasıl görünmüyor anlayamıyorum, acaba giriş yöneticisi de mi değişti? Neyse, şunu bir uygula:

sudo update-alternatives --config default.plymouth
sudo update-initramfs -u

Sonrasında sistemi yeniden başlatırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alict006

Alıntı yapılan: eral - 01 Ekim 2015 - 16:57:43
soldaki panelin untiy olduğunu gösteriyor sorulan buydu

Nasıl düzeltebilirim peki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ekim 2015 - 21:41:53

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ekim 2015 - 17:02:10
Ben hâlâ şu çark nasıl görünmüyor anlayamıyorum, acaba giriş yöneticisi de mi değişti? Neyse, şunu bir uygula:

sudo update-initramfs -u

Senin mesajlarını neden görmüyorum ya bende cevap gelmemiş diye bekliyorum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ekim 2015 - 21:42:51

Alıntı yapılan: alict006 - 01 Ekim 2015 - 17:05:31
Alıntı yapılan: eral - 01 Ekim 2015 - 16:57:43
soldaki panelin untiy olduğunu gösteriyor sorulan buydu

Nasıl düzeltebilirim peki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ekim 2015 - 21:41:53

sudo update-initramfs -u

Senin mesajlarını neden görmüyorum ya bende cevap gelmemiş diye bekliyorum :)

ilk yazdığımda şöyle bir çıktı geliyor:

Seçim       Yol                                                                Öncelik   Durum
------------------------------------------------------------
* 0            /lib/plymouth/themes/ubuntu-gnome-logo/ubuntu-gnome-logo.plymouth   150       otomatik kip
  1            /lib/plymouth/themes/ubuntu-gnome-logo/ubuntu-gnome-logo.plymouth   150       elle ayarlanmış kip
  2            /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo-scale-2.plymouth       99        elle ayarlanmış kip
  3            /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth               100       elle ayarlanmış kip

Mevcut seçimi[*] korumak için enter'a basın ya da seçiminizin numarasını girin:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ekim 2015 - 22:07:10

sudo update-initramfs -u

Söylediklerinizi uyguladım değişen birşey yok çark yok :/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2015 - 00:19:18

Konu hala günceldir yardımlarınızı bekliyorum!

heartsmagic

Aynı komutu tekrar ver, birinciyi yani. Senden seçim istiyor orada, 3 tuşuna bas ve ayarlamayı yap. Sonra ikinci komutu yürüt, ardından sistemi yeniden başlat.

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Ekim 2015 - 01:14:11
Aynı komutu tekrar ver, birinciyi yani. Senden seçim istiyor orada, 3 tuşuna bas ve ayarlamayı yap. Sonra ikinci komutu yürüt, ardından sistemi yeniden başlat.
Dediklerini uyguladım açılış normale döndü teşekkürler. Bunun olayı nedir ya neden böyle bir şey oldu ki?

heartsmagic

Olay şu ki, sen bir şeyler kurmuşsun. Başlık çok karıştığı için neler olduğunu bilmiyorum, anladığım bir şeyleri kaldırıp başka şeyler kurmaya çalışmışsın. Tam olarak neler yaptığını anlatmadan da ne olduğunu bilemeyiz. Fakat belli ki Gnome ortamı için farklı şeyler kurmuşsun, o da Plymouth için tema yüklemiş.

dpkg -l | grep plymouth

ne diyor?

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Ekim 2015 - 22:30:29
Olay şu ki, sen bir şeyler kurmuşsun. Başlık çok karıştığı için neler olduğunu bilmiyorum, anladığım bir şeyleri kaldırıp başka şeyler kurmaya çalışmışsın. Tam olarak neler yaptığını anlatmadan da ne olduğunu bilemeyiz. Fakat belli ki Gnome ortamı için farklı şeyler kurmuşsun, o da Plymouth için tema yüklemiş.

dpkg -l | grep plymouth

ne diyor?
Çıktısı:
ii  libplymouth4:amd64                                   0.9.0-0ubuntu9                             amd64        graphical boot animation and logger - shared libraries
ii  plymouth                                             0.9.0-0ubuntu9                             amd64        graphical boot animation and logger - main package
ii  plymouth-label                                       0.9.0-0ubuntu9                             amd64        graphical boot animation and logger - label control
ii  plymouth-theme-ubuntu-gnome-logo                     15.04.5                                    all          graphical boot animation and logger - ubuntu-gnome-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-gnome-text                     15.04.5                                    all          graphical boot animation and logger - ubuntu-gnome-text theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-logo                           0.9.0-0ubuntu9                             amd64        graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-text                           0.9.0-0ubuntu9                             amd64        graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme

Mevzu öyle gibi aslında masa üstümü istediğim gibi özelleştirmek istememle başladı ama python silerken pc yi kapattım böyle şeyler oldu işte anlamadım hangisi :)

heartsmagic

Fazlalık paketleri kaldırabilirsin:
sudo apt-get purge plymouth-theme-ubuntu-gnome-logo plymouth-theme-ubuntu-gnome-text 

Ancak, Gnome adına başka neler kurduğunu bilmediğim için farklı bir temizlik gerekiyorsa da yaptıramam sana. Ne kurduğunu bilmen önemli burada :)

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Ekim 2015 - 23:58:17
Fazlalık paketleri kaldırabilirsin:
sudo apt-get purge plymouth-theme-ubuntu-gnome-logo plymouth-theme-ubuntu-gnome-text 

Ancak, Gnome adına başka neler kurduğunu bilmediğim için farklı bir temizlik gerekiyorsa da yaptıramam sana. Ne kurduğunu bilmen önemli burada :)

Bilmiyorum ki :D kaldırıyım o zaman şu fazlalıkları İnşallah sıkıntı çıkmaz da :D

tthacktt

Alıntı yapılan: betseg - 26 Eylül 2015 - 00:15:15
Zaten bu konu varken başka konu açmanız gereksiz.

ctrl+alt+f1 ile sanal uçbirime girip, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp
sudo apt-get install ubuntu-desktop
yürütürseniz çözülür.

http://askubuntu.com/questions/584154/lost-desktop-panels-after-removing-python
http://askubuntu.com/questions/187227/i-run-sudo-apt-get-remove-python2-7-can-i-restore-my-ubuntu-now

ctrl+alt+f1 ile girdigimiz de nasil cikiyoruz o ekrandan ve sanal ucbirime girdigimizde klavye tr oluyor bunu nasil ing olarak kalmasini saglarim?

ve ayrica benim de soyle bir sorunum var https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49036.0 ayni kod benim sorunumda da ise yarar mi?
Once Hak Edeceksin ama Asla Haddini Asmayacaksin!

alict006

Alıntı yapılan: tthacktt - 03 Ekim 2015 - 14:06:09
Alıntı yapılan: betseg - 26 Eylül 2015 - 00:15:15
Zaten bu konu varken başka konu açmanız gereksiz.

ctrl+alt+f1 ile sanal uçbirime girip, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp
sudo apt-get install ubuntu-desktop
yürütürseniz çözülür.

http://askubuntu.com/questions/584154/lost-desktop-panels-after-removing-python
http://askubuntu.com/questions/187227/i-run-sudo-apt-get-remove-python2-7-can-i-restore-my-ubuntu-now

ctrl+alt+f1 ile girdigimiz de nasil cikiyoruz o ekrandan ve sanal ucbirime girdigimizde klavye tr oluyor bunu nasil ing olarak kalmasini saglarim?

ve ayrica benim de soyle bir sorunum var https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49036.0 ayni kod benim sorunumda da ise yarar mi?

Senin sorunun biraz farklı bence sen yeni bir yönetici oturumu oluştur ve yoluna onuna devam et :)

tlg

Bir başlık altında, bir sorun konuşuyoruz. Bir problem varsa lütfen yeni başlık açık. Çözüldüyse eğer kilitliyorum başlığı.