[Çözüldü] Ubuntu açılışta beyaz bir ayak izi çıkan ekran ile açıyor yardım!

Başlatan alict006, 25 Eylül 2015 - 21:18:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alict006

Arkadaşlar ubuntu açılırken mor ubuntu logosu ile değilde beyaz bir yuvarlak içnide ayak izi simgesi ile açılıyor nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Konu daha önce farklı amaç ile kullanılmıştı yorumlar ona göre atıldı o sorun çözüldü artık yeni konu açmamak için konuyu değiştirdim yorumları dikkate almazsanız iyi olur.

ekremsenturk

Python ile çalışan uygulamalar başlatılamıyor. "ctrl+alt+f1" tuşlarına eşzamanlı olarak bas. Terminal ekranında kullanıcı girişi yap. ve sudo apt-get install python
komutu ile Python'u yeniden kur.

alict006

Kardeşim giriş yapamıyorum login ve şifrede hata veriyo tekrar tekrar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Eylül 2015 - 23:13:21

Tamam giriş yapabildim deniyorum çözmüş deüilim ama teşekkürler duruma haber vereceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Eylül 2015 - 00:07:45

Tekrar merhaba;
Lafı uzatmadan anlatıyım, arkadaşlar bu gün normalde python'un 3. ve üzerini kullanıyordum ama işte bu gün 2 ye düşürmek istedim fakat uç birime sudo apt-get remove python yada yanlış * bir şey yazdım.. Bir baktım sol taraftaki simgeler yavaş yavaş yok oluyor uç birimi açtım birsürü şey siliyor yanlış * bir şey yazdım herşeyi silcek diye pc yi kapattım o anda ve sonra açtığımda bir ayak izi simgesi ile açılmaya başladı sonra şifre ile kullanıcı girişi yaparken sorun çıkarmaya başladı kapanıp açılmış gibi 1-2 sn de tekrar aynı yere dönüyordu sonra bir arkadaş yardım etti ve ctrl+alt+f1 ile uç birimi açtım (ismi ne ise artık) tekrar yükleyim dedim yükleyemedim, sonra giriş yapıldı bilgisayara ama çok garip açıldı gnome mi ne yüklemeye çalıştım önceden ama çalıştıramamıştım sanırım o aktif oldu ekran felan garip oldu üste etkinlikler felan yazdı garip oldu sonra auto remove felan yapıp pc yi tekrar başlattım ve ekranda hiç * bir şey kalmadı bir arka plan ve masa üstündeki klasörler var :'( ubuntuyu tekrar sıfırlayabilir miyim? yoksa format mı yada kurtarmanın yolları var mı şu anda bilgisayardan yazıyorum ve chromiumu açabilmek için masa üstüne html dosyası oluşturdum başka çarem kalmadı acil yardımlarınızı bekliyorum...

Yav acil yardım lazım açtığım konuyu neden kapatıyosunuz.

betseg

Zaten bu konu varken başka konu açmanız gereksiz.

ctrl+alt+f1 ile sanal uçbirime girip, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp
sudo apt-get install ubuntu-desktop
yürütürseniz çözülür.

http://askubuntu.com/questions/584154/lost-desktop-panels-after-removing-python
http://askubuntu.com/questions/187227/i-run-sudo-apt-get-remove-python2-7-can-i-restore-my-ubuntu-now

alict006

Alıntı yapılan: betseg - 26 Eylül 2015 - 00:15:15
Zaten bu konu varken başka konu açmanız gereksiz.

ctrl+alt+f1 ile sanal uçbirime girip, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp
sudo apt-get install ubuntu-desktop
yürütürseniz çözülür.

http://askubuntu.com/questions/584154/lost-desktop-panels-after-removing-python
http://askubuntu.com/questions/187227/i-run-sudo-apt-get-remove-python2-7-can-i-restore-my-ubuntu-now
Dediklerinizi uyguladım fakat hala aynı farklı bir çözüm olabilir mi?

betseg

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
işe yarayabilir.

alict006

Alıntı yapılan: betseg - 26 Eylül 2015 - 00:57:55
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
işe yarayabilir.
deniycem olmazsa zamanı ubuntu için 1 gün geri alabilir miyim sistem geri yükleme gibi?

earas

Sanırım yükleme sırasında kapattığın için sorun çıkıyor şuan. Çünkü zaten python'ı geri yükledin. Hatta masaüstünü.(tabi düzgün yüklediyse, bir uyarı-hata vermediyse?) Kurtarma kipinde başlatıp dpkg ile bozuk paketleri onarmayı deneyebilirsin. Eğer yine olmazsa yine kurtarma kipindeki network seçeneğinden root ile girip "sudo dpkg-reconfigure --all" komutunu deneyebilirsin.

alict006

Alıntı yapılan: earas - 26 Eylül 2015 - 01:01:46
Sanırım yükleme sırasında kapattığın için sorun çıkıyor şuan. Çünkü zaten python'ı geri yükledin. Hatta masaüstünü.(tabi düzgün yüklediyse, bir uyarı-hata vermediyse?) Kurtarma kipinde başlatıp dpkg ile bozuk paketleri onarmayı deneyebilirsin. Eğer yine olmazsa yine kurtarma kipindeki network seçeneğinden root ile girip "sudo dpkg-reconfigure --all" komutunu deneyebilirsin.
Kurtarma kipine nasıl giricem?

betseg

Bilgisayarı açarken GRUB ekranında "Ubuntu için gelişmiş seçenekler"e gelerek. GRUB gelmiyorsa bilgisayar açılırken shift'e basılı tutabilirsiniz.

alict006

Alıntı yapılan: betseg - 26 Eylül 2015 - 01:06:58
Bilgisayarı açarken GRUB ekranında "Ubuntu için gelişmiş seçenekler"e gelerek. GRUB gelmiyorsa bilgisayar açılırken shift'e basılı tutabilirsiniz.
betseg başlarda bir konumda dalga geçer gibi cevap verdiğin için ayar olmuştum ama sorunumu çözmeme yardım ettin teşekkür ederim :) şu install ve reinstall methodu işe yaradı tekrar teşekkürler :)

betseg

Neyse bu çözülmüş ya, ona bakalım. Bundan sonra bir paketi kaldırırken daha dikkatli olun diyip konuyu kilitleyelim.

alict006

Evet daha önce biraz sorun yaşadım şurada(https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48951) sorunu tartışmıştık ve çözmüştük. Fakat hala açılışta bir ayak izi gibi logo çıkıyor ekranın ortasında ve açılırken mor olması gerektiği halde gri arka plan oluyor yardımlarınızı bekliyorum

heartsmagic

Oturum açtığın ekranda kullanıcı seçimi yaptığın yerde ufak bir çark vardır. O çarka tıkladığında oturum ismi olarak ne görünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Eylül 2015 - 09:54:20
Oturum açtığın ekranda kullanıcı seçimi yaptığın yerde ufak bir çark vardır. O çarka tıkladığında oturum ismi olarak ne görünüyor?
Daha önce fark etmedim bakıyım :)

heartsmagic

Normal oturum isminin "Ubuntu" olması lazım. Sisteminden muhtemelen birçok paket kaldırıldığı için bazı şeyler hâlâ eksiktir. Python can alıcı bir bileşen.

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Eylül 2015 - 12:02:55
Normal oturum isminin "Ubuntu" olması lazım. Sisteminden muhtemelen birçok paket kaldırıldığı için bazı şeyler hâlâ eksiktir. Python can alıcı bir bileşen.
Çark gibi birşey yok giriş yapma yeri ve üst kısımdaki durum çubuğu neyse artık o var. Yardımınızı bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Eylül 2015 - 12:39:07

Halen yardım bekliyorum.

heartsmagic

Dediğim kısım giriş yapmadan önce geliyor karşına. Aşağıda görebilirsin ufak çarkı:

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Eylül 2015 - 14:52:26
Dediğim kısım giriş yapmadan önce geliyor karşına. Aşağıda görebilirsin ufak çarkı:

İsmim Ali ÇETİN böyle giriş yapıyorum yönetici olarak o çark ne anlama geliyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Eylül 2015 - 15:34:09

Tekrar baktım çark yok, eskisi gibi açılmasını nasıl sağlayabilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Eylül 2015 - 00:20:33

Halen sorun aynı durumla karşı karşıyayım lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Çarkın olması lazım. Kullanıcı ismine yukarıdaki gibi tıkladığında o çarkın görünüyor olması lazım. Açılıştaki ayak izi logosu tam olarak nerede çıkıyor? Bu giriş ekranından girdikten sonra normal Unity açılıyor mu? Hani şu yan tarafta panel/başlatıcı olan arayüz?

alict006

heartsmagic

Ben üstteki soruya cevap bekliyorum hâlâ.

İlk iletiyi mi düzenledin sen? Tamam giriş ekranına kadar ayak logosu falan gelsin, sonrasında giriş yapınca ne oluyor şu an? Unity mi açılıyor? Unity dediğim solda panel gibi bir şeyi olan arayüz. 

alict006

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ekim 2015 - 13:53:15
Ben üstteki soruya cevap bekliyorum hâlâ.

İlk iletiyi mi düzenledin sen? Tamam giriş ekranına kadar ayak logosu falan gelsin, sonrasında giriş yapınca ne oluyor şu an? Unity mi açılıyor? Unity dediğim solda panel gibi bir şeyi olan arayüz.
Yanıtınızı görmedim kusura bakmayın. Çark çıkmıyor göremedim ayak izi logosu da pcyi başlatma tuşuna bastığımda açılırken ubuntu yerine bu şekilde açılıyor... Unity hakkında pek fikrim yok anlamadım.

ata1

alict006

Alıntı yapılan: eral - 01 Ekim 2015 - 16:45:17
bir masaüstü resmini koy bizler anlarız
Masaüstünde bağzı şeyler vardı göstermek istemedim normal ubuntu gibi

[eklenti yönetici tarafından silindi]