[Çözüldü] Sürüm yükseltmesi sonrasında 3.parti yazılımları devreye sokma

Başlatan Roccat, 23 Eylül 2015 - 01:16:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Roccat

İyi günler arkadaşlar ! Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr sürümünden 14.10 Utopic Unicorn sürümüne yükselttim bilgisayarımı. Yükseltme öncesi 3.parti yazılımlarımın devre dışı bırakılacağı ve bunları benim tekrar aktifleştirmem gerektiğine dair bir uyarı almıştım. Yükseltme sonrası Spotify Music uygulaması çalışıyordu ama Steam'e giremiyorum. Sanırım 3.parti olayına takıldı. Hatta steam şöyle bir hata veriyor : "You are missing the following 32-bit libraries, and Steam may not run: libc.so.6"
Bir küçük not daha düşüyüm : Ubuntu Yazılım Merkezinde "steam" şeklinde arama yaptığımda "mevcut yazılım kaynaklarınızda steam isimli bir paket bulunmamaktadır." şeklinde hata alıyorum. Sevgiler, saygılar.
Özgür yazılımlar, özgür insanlar..

heartsmagic

Keşke sürüm yükseltmeseydin, neden böyle bir tercihte bulundun? 14.04 dediğimiz sürüm uzun süreli desteğe sahiptir ve 2019 yılına kadar hiç sıkıntı yapmadan desek alacaktır. Senin yükselttiği 14.10 sürümününse desteği geçen ay sona erdi. Artık güncelleme alamayacaksın ve elin mahkum bir üst sürüme geçmek durumunda kalacaksın. O sürümün de desteği üç beş ay sonra sona erecek.

Yaşadığın sorunların üçüncü parti yazılımlarla alakası yoktur. Örneğin Spotify çalışmıyorsa ortada buna yönelik bir problem var demektir. Steam de hakeza öyle. Ayrı ayrı konuşmamız gerekiyor bu konuları. Fakat öncesinde senin sürüm meselesini karara bağlaman lazım. Ya tekrar 14.04 kur (geri dönüş olmaz) ya da bir üst sürüme güncelle sistemi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Roccat

Tamam yeterki sistemim düzgün çalışsın  :) Format atar gibi mi kurucam tekrardan 14.04 ü peki ?
Özgür yazılımlar, özgür insanlar..

Reverser

XFCE ROCKS !