FTP 'deki dosya isim değiştirilmiyor, silinmiyor??

Başlatan Aly, 21 Eylül 2015 - 21:20:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aly

Merhabalar,

Bazı denemeler yapmak için Ubuntu 14.04 vsftpd kurdum. Bugüne kadar isim değiştirme ve silme işlemlerini yapabiliyorduk. FileZilla ile bağlanarak yüklediğim bir dosyalardan herhangi biri için

ismini değiştirmeye çalıştığımda " Response: 550 RNFR command failed. " hatası vermekte,
silmek istediğimde " Response: 550 Delete operation failed. " hatası vermekte.

chmod -R 777 /var/www/html/filmler/   olarak yetki veriyorum fakat yine de hata vermekte. Sunucuyu reboot'ladım vs. aynı.

Acaba çözümü nedir ?

siberoloji

Bu bahsettiğiniz hata sunucu encoding ayarları ile ilgili bir probleme işaret ediyor gibi. UTF-8 encoding ayarlarıyla ilgili olabilir.
veya
chown -R yourusername:yourusername /var/www/
komutu işe yarıyor mu?

Reverser

emin değilim ama UTF-8 ile ilgili değil bana kalırsa. Sunucu firmanın kendi dosya tarayıcısı ile bağlanıp, dizin içeriğini kontrol eder misin ? Gizli dosyalar bunun gibi sorunlara neden olabiliyormuş.
[1] https://forum.filezilla-project.org/viewtopic.php?t=28631

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Aly

Alıntı yapılan: siberoloji - 22 Eylül 2015 - 01:33:39
Bu bahsettiğiniz hata sunucu encoding ayarları ile ilgili bir probleme işaret ediyor gibi. UTF-8 encoding ayarlarıyla ilgili olabilir.
veya
chown -R yourusername:yourusername /var/www/
komutu işe yarıyor mu?

bu komutu denediğimde de herhangi bir farklılık olmuyor. isim değiştiremiyor ve dosya silemiyorum :\

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Eylül 2015 - 10:08:26

Alıntı yapılan: Reverser - 22 Eylül 2015 - 01:46:09
emin değilim ama UTF-8 ile ilgili değil bana kalırsa. Sunucu firmanın kendi dosya tarayıcısı ile bağlanıp, dizin içeriğini kontrol eder misin ? Gizli dosyalar bunun gibi sorunlara neden olabiliyormuş.
[1] https://forum.filezilla-project.org/viewtopic.php?t=28631

Evet araştırdığımda bu konuyu görmüştüm. FileZilla'da "gizli dosyaları göster" ve uç birimden " ls -a " ile vs hiçbir şekilde yabancı ve gizli dosya görünmüyor. :S

heartsmagic

Vsftpd nasıl kuruldu? Hangi kullanıcı ile bağlanılıyor? Adı geçen dizinde yazma hakkı var mı? "Bu güne kadar yapabiliyorduk" demişsin, o gün ne oldu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.