[Çözüldü] Ubuntu format nasıl atılır?

Başlatan Sarp34, 20 Eylül 2015 - 11:31:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sarp34

merhaba arkadaşlar bios ekranım kilitli o yüzden usb ye yazdır yeniden başlat falan demeyin yine usb ye yazdırsam bios ekranına girmeden format atabilirmiyim
Küçük başlayım, büyük düşünün.

siberoloji

Bilgisayarı ilk açarken F2-F12 veya Del tuşlarıyla Boot sıralamasını seçebiliyor musunuz?
Açılışta boot seçeneğinden USB seçip bilgisayarı onunla açarsınız ve Formatlarsınız. Aklıma gelen çözüm bu.

Reverser

Alıntı yapılan: Sarp34 - 20 Eylül 2015 - 11:31:15
...bios ekranım kilitli...
kilitli den kastın nedir ? Fast boot gibi bir şey mi ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Sarp34

heartsmagic

Neden format atılır Ubuntu'ya? Ya da daha doğru ifadesiyle format nedir?
Eğer Ubuntu kaldırılıp yerine bir başka Linux dağıtımı kurulacaksa bir şey yapılmasına gerek yok, doğrudan kurarsın.
Eğer Ubuntu kaldırılıp Windows kurulacaksa yine yapılacak bir şey yok, sanırım ki Windows diskleri biçimlendirebiliyordur.

Nedir formattan kastın yani?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sarp34

formattan kastım elemantry os kurmak istiyorum

grayloop

Elementary USB sini takıp kurulum işlemine başlayın, kurulum sırasında diski biçimlendirip yeniden bölümlendirebilirsiniz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Sarp34

taktığım anda biosa girmeden algılarmı

lnxdev

Alıntı yapılan: Sarp34 - 21 Eylül 2015 - 12:22:15
taktığım anda biosa girmeden algılarmı

bios ta önceliğin neyse ona göre davranır eğer usb-hdd şeklinde ilk bunu kontrol et dersen açılır eğer direk hdd yi başlat dersen okumaz

Sarp34

fsutil

Alıntı yapılan: Sarp34 - 21 Eylül 2015 - 13:20:38
bios seçeneklerim kilitli hocam

Bilgisayarınız Lenova mı ? Ayrıca Ubuntu' yu nasıl kurmuştunuz, hazır mı geldi ?

Sarp34

bilgisayarım acer windows 8 kurulu olarak gelmişti ve sonra windows 8 zin usb yle başlat bölümünden ubuntu yu kurdum

fsutil

Alıntı yapılan: Sarp34 - 21 Eylül 2015 - 13:38:12
bilgisayarım acer windows 8 kurulu olarak gelmişti ve sonra windows 8 zin usb yle başlat bölümünden ubuntu yu kurdum

Başlangıçta f12'ye ardı ardına bastığınızda boot menüsü gelmiyor mu ? Kilitliden kastınızı tam anlayamadım

Sarp34

örneğin harddiskten usb ye çeviremiyorum sadece hardiskte başlatabiliyorum o renkler gri

grayloop

F6 ... F12 tuşlarını sırayla denemelisiniz.

BIOS ayarlarını sıfırlamak için ise, anakartınızdaki pili çıkarıp (PC kapalıyken) anakarttaki pil yuvasındaki uçları birleştirip kısadevre yapın bir süre. Pili takıp makineyi açınca anakart ayarları sıfırlanmış olması lazım.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Sarp34

ben öyle şeyleri pek beceremem açıkçası yanlış bişey yapmaktan korkuyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Eylül 2015 - 17:02:17

artık yapacak bişey yok hardiski çıkarıp bilgisayarcıya verecem yüklesin diye

ata1

diz üstünün bataryasını ve kablo bağlantısını çıkart ardından power (açma tuşu) na basarak uzunca bir süre işlemi tekrarlarsan .bıos pilini bitirip biosu sıfırlama şansın var .

Sarp34

ata1

hayır şarja bağlandığin da yeniden dolacaktır

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Eylül 2015 - 17:51:09

bir de şöyle bir şey daha var .bios ayarlarına girdiğinizde en altta ayrı bir satırda tuşların işlevlerini yazan bölümde default bios  örneğin bende f9 tuşu gibi seçenekle de bios sıfırlanır