gparted Programını Windows Aldınta Nasıl Kullanırım

Başlatan Robinson_Crusoe, 20 Eylül 2015 - 10:46:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Robinson_Crusoe

Arakdaşlar web sitesinden indirdiğim de iso dosyasını indiriyor onuda windows altında çalıştıramıyorum nasıl windows altında kullanırım bu programı,
Herif manyak yüzünden belli,

betseg

iso'yu Windows altında kullanamazsınız. USB'ye yazıp bilgisayarı USB'den açıp kullanabilirsiniz.

Robinson_Crusoe

Alıntı yapılan: betseg - 20 Eylül 2015 - 11:05:49
iso'yu Windows altında kullanamazsınız. USB'ye yazıp bilgisayarı USB'den açıp kullanabilirsiniz.

Direk windows altında kurulan versiyonu yokmu üstat,

if

@Robinson_Crusoe, Gparted uygulamasının Windows üzerine kurulan bir ikiliği bulunmuyor. Fakat indirdiğiniz canlı cd/usb kalıbını bir cd ya da usb üzerine yazarak ve o cd/usb üzerinden bilgisayarı başlatacak bilgisayarın diski üzerinde işlem yapabilirsiniz. 

tokuchi

Reverser

Windows üzerinde Partition Wizard kullanıyorum bir göz at istersen.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Robinson_Crusoe

Pc de 7 tane hdd var, gparted ile ile live cd üzerinden beceremedim arkadaşlar disklerden birisini ikiye böldüm 500 gb olan boş olanı windows üzerinden yapılandırıp ubuntu kurmak istiyorum, ubuntu üzerinden disklerin isimleri biraz karışıyor o yüzden windows üzerinden yapmak istiyorum en iyi şekilde nasıl yapılandıra bilirim bu diski,

decent

Alıntı yapılan: Robinson_Crusoe - 20 Eylül 2015 - 20:20:57
... Ubuntu üzerinden disklerin isimleri biraz karışıyor o yüzden windows üzerinden yapmak istiyorum en iyi şekilde nasıl yapılandıra bilirim bu diski,

Tam aksine, Flash bellek ile başlattığın ve masaüstüne ulaştığın Ubuntu çalışan (live) sistemde Gparted yazılımını çalıştırabilirsin.
HDD üzerinde istediğin gibi bölümlendirme, dosya sistemi değiştirme, biçimlendirme, etiketleme vs. yapabilirsin.

Robinson_Crusoe

Alıntı yapılan: decent - 20 Eylül 2015 - 20:29:57
Alıntı yapılan: Robinson_Crusoe - 20 Eylül 2015 - 20:20:57
... Ubuntu üzerinden disklerin isimleri biraz karışıyor o yüzden windows üzerinden yapmak istiyorum en iyi şekilde nasıl yapılandıra bilirim bu diski,

Tam aksine, Flash bellek ile başlattığın ve masaüstüne ulaştığın Ubuntu çalışan (live) sistemde Gparted yazılımını çalıştırabilirsin.
HDD üzerinde istediğin gibi bölümlendirme, dosya sistemi değiştirme, biçimlendirme, etiketleme vs. yapabilirsin.

Gözler windows c: d: gibi disk yapısına alıştığı için kurulumda karıştıyorum, o yüzden windows üzerinden bölümlendirip kuruluma başlamak istiyorum,

Robinson_Crusoe

Sürekli olarak kurulum ortasında ölümcül kurulum hatası aldım, kurulumu bıraktım pc deki diskleri azaltıp 2 disk ile kurulumu deneyeceğim,