[Çözüldü] Harici diske linux kurup siyah ekranda kalıyor

Başlatan Neofit, 19 Eylül 2015 - 20:17:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neofit

Arkadaşlar laptobumun sabit diski bozulmuştu bende hariciye kurmaya çalıştım aşağıda disk bölümlerini paylaşıcam , diski linux minti kurarken bölümlendirdim lakin grub ekranı olmadan direk siyah ekran çıkıyor biostan bootdan 1. ye hariciyi getiriyorum ama siyah ekranda kalıyor neyi yanlış yaptım sizce ?

Arkadaşlar konu çözülmüştür. Şöyle yaptım diski direk sildim tek parça yaptım yine , sonra linux mint kuruluma geçtim oradan diskin 3 GB lık bir alanı ext4 biçiminde /boot olarak kaydettim (birincil olarak seçeneğini işaretledim). Sonra 3 GB yine takas alanı yaptım swap alanı. Geri kalan kısmıda / (yani home dizini ama sadece / koyun) birincil olarak yaptım ve en sondaki biçimlendirdiğim kısma yükledim videosunuda şuraya koyuyorum

https://www.youtube.com/watch?v=qjk-7TMpirI

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ersinkandemir

GRUB'u birincil-dahili harddiskine yüklemiş olabileceğini tahmin ediyorum. Şu wikiden yardım alarak ikincil diskine tekrar yüklemeyi deneyebilirsin veya Linux Mint'i tekrar kurmanda sakınca yoksa her şeyi baştan yapmak daha kolay gelebilir. Aşağıdaki seçeneğe dikkat etmemiş olabilirsin:

Where there's a shell, there's a way.

Neofit

sabit disk bozuk hariciyi takarak kurdum ve evet harici olup olmadığına dikkat ettim

ersinkandemir

Verdiğim wiki bağlantısındaki 4-1. yöntemi bir gözden geçirir misin? Düzgün yüklendiğini doğrulamış olalım.

Neofit

onları yaptım evet lakin olmadı. Sorun ne aslında tam onuda anlamış değilim sabit diskim bozuldu bende hariciyi usb ile bağlayıp başka bir usb den hariciye kurdum ama boottan hariciyi 1. yapıp yenden başlattığımda asus yazısı çıkıyor sonra siyah ekran tamamiyle

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Eylül 2015 - 23:12:16

aşağıdaki listboxdan haricimi seçtim ama biçimlendirirken birincil diye seçeneği işaretlemiştim ondanmı olmuştur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Eylül 2015 - 23:13:06

Bu arada sabit disk bozuk hiç görmüyor yani yanlışıkla ona yüklemek gibi bir durum yok

ersinkandemir

Olabilir, tekrar kurulum yapmayı deneyebilirsiniz bence Linux Mint'te çok özelleştirme yapmadıysanız. Tam olarak hangi adımları izlediğinizi anımsayamıyorsanız, sorunu anlamaya çalışmaktan daha az vakit alacaktır.

Neofit

Kurulu olan hariciye direk diski sil mint yükle desem oda olur heralde windowsdan diski silmeme gerek yok dimi

ersinkandemir

Yükleyicinin biçimlendirme önerilerinden ziyade diski elle yapılandırıp takip etmeniz daha iyi olacaktır. Bu wiki sayfasında da disk bölümlendirmeyle ilgili talimatlar var.

heartsmagic

Birincil olması bir sıkıntı yapmaz da neyi birincil yaptın sen? Grub kesinlikle harici diske kuruldu değil mi? UEFI falan var mı bu makinede?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Neofit

evet çünkü sabit disk bozuldu hiç görmüyor ayrıca dediğin mod var ama enabled değil

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Eylül 2015 - 23:36:40

kurarken bir ext4 /  birde swap takas alanı oluşturuyorum son olarakda 500 GB küsür boş alan kalıyor o alan boş kalsa sıkıntı olurmu ben ext4 olarka biçimlendirdiğim kısma kursam ?

ersinkandemir

Sorun olmaz, ileride istediğiniz şekilde biçimlendirir orasını da kullanırsınız. Bölümlendirmeleriniz doğru, önyükleyiciyi de bu disk üzerine kurarsanız sorun olmayacaktır. 

Neofit

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 20 Eylül 2015 - 00:11:57
Sorun olmaz, ileride istediğiniz şekilde biçimlendirir orasını da kullanırsınız. Bölümlendirmeleriniz doğru, önyükleyiciyi de bu disk üzerine kurarsanız sorun olmayacaktır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim sorunu galiba çözdüm boş alan bırakınca oluyormuş sanırım çözümü konuya yazıyorum en başa düzenleyip isteyen bakar artık

betseg

O zaman etiketleyip kapatabiliriz: cozuldukonusu