[Çözüldü] internetim çok yavaş

Başlatan hsn, 18 Eylül 2015 - 21:58:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

@hsn, modeme direk ulaşabiiyor musunuz? Ulaşabiliyorsanız modem arayüzünden DNS adresini değiştirebilirsiniz. İkinci husus ipv6'nın kapatılması internet hızını artırabilir.

hsn

DNS adresini nasıl değiştirip ne yapmalıyım. İkinci olarak önerdşğşniz ipv6 yı nasıl kapatırım. Yardım ederseniz sevinirim.

if

@hsn, modemden modeme DNS adresini değiştirmek değişebilir. Kullandığım AirTies modemde şu şekilde yapmaktayım bu işi:
Modem arayüzüne ulaşılır (192.168.2.1) > Sol tarftaki menüden İnternet olanı seçilir > DNS Ayarı bölümü seçilir > DNS1 ve DNS2 kutularına kullandığım DNS adresleri yazılır.

Daha önce dediğim gibi, bu aygıtı eski bilgisayarımda kullandım. Hâlâ da kullanmaktayım ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sorun başka bir yerde olabilir gibi.

Şimdi, ipv6'yı kapatmak için bu[1] bağlantının "Girilen parametleri kalıcı yapmak" başlığı altındaki adımları izleyip ipv6.disable=1 paratmeresini orada bahsedilen belgeye girmeniz gerek.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

satırı

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash ipv6.disable=1"

olacak şekilde güncellenecek yani.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

heartsmagic

Yaşanan sorun klasik bir internet yavaşlık sorunu değil. Son anlatılanlardan sonra belli ki sitelerde çalışan Flash ya da betikler ağır yük bindiriyor sisteme veya tarayıcıya. @hsn, son önerimi denedin mi? Denediysen sonuç ne oldu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hsn

Modemde DNS 1 icin 208.67.222.222. yi onayliyor.Ancak DNS 2 icin 208.67.222.220 yi onaylamiyor.208.67.2.2 gibi yaz diyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 00:59:51

If arkadasin dediklerini yapmaya calisiyordum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:06:32

ISP tarafindan verilen baglantilar 195.175.39.40 ve195.175.39.39 biciminde

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:14:19

heartsmagic arkadas son onerilerinizi uygulayamadim.Bir yerde yanlis yaptim sanirim.Ilk komutu  sudo suzmu giriyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:30:22

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ekim 2015 - 00:55:35
Yaşanan sorun klasik bir internet yavaşlık sorunu değil. Son anlatılanlardan sonra belli ki sitelerde çalışan Flash ya da betikler ağır yük bindiriyor sisteme veya tarayıcıya. @hsn, son önerimi denedin mi? Denediysen sonuç ne oldu?
[/quote[/code] wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_i386.deb
--2015-10-23 01:20:34--  https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_i386.deb
Resolving dl.google.com (dl.google.com)... 216.58.208.110, 2a00:1450:4017:802::200e
Connecting to dl.google.com (dl.google.com)|216.58.208.110|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 46822720 (45M) [application/x-debian-package]
Saving to: 'google-chrome-stable_current_i386.deb'

100%[======================================>] 46.822.720   837KB/s   in 55s   

2015-10-23 01:21:30 (834 KB/s) - 'google-chrome-stable_current_i386.deb' saved [46822720/46822720]

hasan@hasan-A3E:~$ sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_i386.deb
[sudo] password for hasan:
Selecting previously unselected package google-chrome-stable.
(Reading database ... 240198 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack google-chrome-stable_current_i386.deb ...
Unpacking google-chrome-stable (46.0.2490.80-1) ...
Setting up google-chrome-stable (46.0.2490.80-1) ...
update-alternatives: using /usr/bin/google-chrome-stable to provide /usr/bin/x-www-browser (x-www-browser) in auto mode
update-alternatives: using /usr/bin/google-chrome-stable to provide /usr/bin/gnome-www-browser (gnome-www-browser) in auto mode
update-alternatives: using /usr/bin/google-chrome-stable to provide /usr/bin/google-chrome (google-chrome) in auto mode
Processing triggers for bamfdaemon (0.5.1+14.04.20140409-0ubuntu1) ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) ...
Processing triggers for mime-support (3.54ubuntu1.1) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.10.1-0ubuntu2) ...
Processing triggers for man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) ...
Processing triggers for menu (2.1.46ubuntu1) ...
hasan@hasan-A3E:~$ sudo apt-get -f install
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
hasan@hasan-A3E:~$
[/code]biciminde oldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:32:42

Bir yerde yanlislik var gibi.

heartsmagic

Yanlışlık yok, kurulmuş Chrome. Menülerden kendisini aratarak açabilirsin. Olmadı uçbirimden şöyle açılır:
google-chrome

hsn

Actim .Simdi daha yavas. Oncekinide aratiyor.Bu arada klevyemde sorun olustu.Nokta isaretinin yeri degisti.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:56:59

Firefox u silmemmi gerekiyor. Bilgisayarin modeli eski oldugundan yetersiz kaliyor belkide.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 01:58:31

gazeteleri yine rahat okuyamadim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 02:06:33

Simdi ara ara gazetelerede bakiyorum.Ozellikle cok resimli ve reklamlilarda gecikme artiyor.Reklamlari engellesem yarari olur mu.

heartsmagic

Zaten bir sonraki önerim reklamların engellenmesi üzerine olacaktı. Firefox'a veya Chrome'a eklentileri üzerinden Adblock veya Ublock eklentilerini kurmayı deneyebilirsin. Fakat makine çok eski ise önerim Ubuntu yerine Lubuntu veya Xubuntu gibi daha hafif bir dağıtım kurman yönünde olacaktır.

hsn

Şimdi bu tarayıcılardan birini kaldurayım mı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 20:14:22

chrome u kaldıralım fire fox kalsın. fire fox a alıştım.

if

@hsn, bilgisayarın donanımı hakkında bilgi verir misiniz? Ne kadar RAM'i var? İşlemcisi nedir? Ekran kartı nedir?
Firefox için uBlock Origin, Disconnect ve NoScript eklentilerini öneririm.

hsn

bellek :479,3 MiB    İŞlemci: İntel Pentium (R) M processor 1.73GHz  Grafik : Intel 915GMx86/MMX/SSE2    İS tipi  32bit      Disk   38,7 GB[/code]

heartsmagic

@hsn, o donanımla Ubuntu verimli çalışmaz zaten. Mümkünse Lubuntu, Xubuntu gibi daha hafif dağıtımlardan birini kur. Lubuntu daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

hsn

Daha önce bana önermiştiniz lubuntuyu.Tamam uygunsa olur. Aynı şekilde desteği varmı lubuntunun.Ayrıca türkçe kurulumu varmı.Hangi siteden kurmalıyım.Ubuntuyu kaldırmadan lubuntuyu kurabilirmiyim.Yada nasıl kurmalıyım.saygılar.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ekim 2015 - 12:05:36
@hsn, o donanımla Ubuntu verimli çalışmaz zaten. Mümkünse Lubuntu, Xubuntu gibi daha hafif dağıtımlardan birini kur. Lubuntu daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

if

@hsn, Lubuntu'nun desteği var elbette. Kendisi Ubuntu'nun resmi türevlerinden biridir. Ubuntu'nun kullandığı paketleri kullanır. LXDE adında bir masaüstü yöneticisi ile gelmektedir. Ubuntu paketlerini kullandığı için Türkçe desteği de vardır.

Ubuntu'yu kaldırmadan Lubuntu'yu kurabilirsiniz. lubuntu-desktop adlı paketi yüklediğinizde Lubuntu'yu kurmuş sayılırsınız. ubuntu-desktop paketini kaldırırsanız da Ubuntu'yu kaldırırsınız.

Kurulum adımları Ubuntu ile aynıdır. Buradaki[1i] iletimde son sürümünün duyurusunuz yapmıştım. Kurulum kalıbını nereden indireceğinizi ve kuracağınızı o iletimden okuyabilirsiniz. Son sürüm yerine uzun dönem desteklenecek 14.04.03 sürümünü kurmak isterseniz 32 bit kalıbı bu[2] bağlantıdan; 64 kalıbı ise bu[3] bağlantıdan indirebilirsiniz.

MD5 değerleri:
ef68089eb8ae2cfaf78cc89a01dfcb0e *lubuntu-14.04.3-desktop-amd64.iso
1152f2b9eb1342e8c47421e58a6fda6a *lubuntu-14.04.3-desktop-i386.iso

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49229.msg561305#msg561305
[2] http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/14.04.3/release/lubuntu-14.04.3-desktop-i386.iso
[3] http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/14.04.3/release/lubuntu-14.04.3-desktop-amd64.iso

hsn

Bilgisayarımda ubuntu 14.04 yüklü.İnternetim yavaş çalışıyor.Lubuntuya geçmemi önerdi forumdaki arkadaşlar.İf arkadaşın verdiği adresten 2 yi idirdim. Boş usb yi taktım.Başlangıç diski oluşturucuyu açtım.Diğeri seçip adresi gösterdim.%40 yükleme sürdü.sonra yükleme ve kurulumu durdurdu.Yükleme yapılamıyor dedi.Verilen bağlantıda bir sorunmu var acaba.iki kez denedim . Aynı yerde kalıyor.Kurulu olan ubuntudaki bir yazılım engelliyor mu bilemiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2015 - 00:18:54

Önce ubuntu desktop u kaldımam mı gerekiyor. Bu nedenlemi kurulum yapamıyorum acaba.

fsutil

.iso dosyayı boş bir usb belleğe yazmaya çalıştınız ve hata verdi ? yanlış anlamadım değil mi ?

kullandığınız bellek boyutu nedir ?

hsn

Baktıgınız yerin hemen ütünde if arkadaşın gönderdiği 2 bağlantısındaki lubuntu kurulum i386.iso dosyası. Görebildin mi.Biraz üstte ayrıntılı yazdım.Hatanın resmini aldım.Ama buraya aktaramadım.

ata1

flash bellek boyutunuzu sordu arkadaş . ayrıca ne ile yazdırıyorsunuz hangi programla
sudo mkfs.vfat /dev/sd? -I
dd bs=4M if=/dosya-yolu/manjaro.iso of=/dev/sd?
soru işareti alanlar flash diskinizin adı olcak genelde sdb gibi olurlar .

yada şu şekilde
Uçbirim de komutu ile flas belleğinzin sdX olduğunu öğrenin

fdisk -l

flash bellege format atmak için

mkdosfs -F 32 -I /dev/sdb

iso yazdırmak için iso kalıbunın bulunduğu bölümde terminali açın root olarak sdX olan X yerinede sizin flash adını yazn genel de sdb olur

dd if=iso_kalibinin_ismi.iso of=/dev/sdX bs=4M

fsutil

Alıntı yapılan: hsn - 30 Ekim 2015 - 00:38:17
Baktıgınız yerin hemen ütünde if arkadaşın gönderdiği 2 bağlantısındaki lubuntu kurulum i386.iso dosyası. Görebildin mi.Biraz üstte ayrıntılı yazdım.

Evet onu gördüm ama sorduğum şeyin kullandığınız USB belleğin boyutu.

Yani iso' yu yazarken yüzde 40'ta kalıyorsa bellek boyutu yetmiyor olabilir diye düşündüm. Programı uç birim ile çalıştırıp hatayı aldıktan sonra çıkan çıktıyı buraya atarsan daha iyi bakılabilir.

İkinci bir ihtimal kullanılan programdan kaynaklı olabilir. Mintstick [1] ile dener misin aynı işlemi

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47982.0

hsn

8gb toshıba.Yapılandırmasını yapamıyorum sanırım.İf arkadaş hiç * bir şey yapmadan dırekt yükle demişti verdiği bağlantının md5 kontrolüne bile gerek olmadığını söylemişti.Ama yapamadım.Bİlgisayarım A3E asus eski model.(1) bağlantısını indirip uğraşayım. Olmazsa yine ararım Sağ olun.

neynefes

@hsn, internetiniz yavaş değil bilgisayarınız çok eski.. Donanımınız unity masaüstünü zor kaldırıyor. O yüzden burdaki herkes daha hafif -sistem kaynaklarını az harcayan- bir masaüstü kullanmanızı önermiş.

Gelelim usb'ye yazma işine  şu bağlantıda ki yönergeleri izleyin.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazd%C4%B1rmak
Sizinle alakalı olan kısım "Ubuntu/Linux ortamında Ubuntu ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak" bu başlığın A alt başlığı.

Hocam birçok şeyde yeni olduğunuzun farkındayız. Lütfen sadece söylenenleri uygulamaya çalışıp zorlandığınız kısımları yazın buraya. Tane tane, adım adım gidiyoruz. Seri ve peş peşe sorularla kendinizi boğmayın. Vaktimiz oldukça yardımcı olmaya çalışırız, çalışıyoruz..

heartsmagic

@hsn, dd ile deneyelim. Gerçi @eral anlatmış ancak o kısımlarda da muhtemelen zorlanacaksın. Biraz daha kısa ve hazır bir şekilde anlatalım sana. Öncelikle indirdiğin lubuntu-14.04.3-desktop-i386.iso isimli dosyayı Başlangıç yani Ev dizinine taşı. Sonrasında makinede varsa takılı farklı harici diskler lütfen tamamını çıkart. Bu kısım çok önemli zira farklı bir diske işlem yapmanı istemiyoruz. Sadece işlem yapılacak usb belleği tak. Ardından şunları uygula:

sudo umount /dev/sdb1
sudo umount /dev/sdb2
sudo dd if=lubuntu-14.04.3-desktop-i386.iso of=/dev/sdb bs=4M
sudo sync

dd komutu biraz sürecektir, bu esnada mümkünse makinede hiçbir şey yapma. Al satıra geçince son komutu uygularsın. Sonrasında bu bellek ile makineyi açmaya çalışırsın.

hsn

/dev/sdb2 yok diyorHerhalde usb yi yapılandıramadım.USB yi nasıl yapılandırırım.

heartsmagic

Tamam desin sorun değil demesi, devam edebilirsin diğer komutlardan. Yapılandırmana gerek yok, sen dediklerimi yapmaya çalış.

hsn

Heartsmagic arkadaş en son sizi tanımlayan tümceleri yazdı. Komut bulunamadı dedi.Son verdiğiniz komutu uygulamadı.."TOSHIBA" erişilemediError mounting /dev/sdb1 at /media/hasan/TOSHIBA: Command-line `mount -t "vfat" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush" "/dev/sdb1" "/media/hasan/TOSHIBA"' exited with non-zero exit status 32: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1,
       missing codepage or helper program, or other error
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

biçiminde geldi