[Çözüldü] internetim çok yavaş

Başlatan hsn, 18 Eylül 2015 - 21:58:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fsutil

Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 00:12:08
Sayfada link nasıl çıkıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 00:14:08

Tamam .Sağ olun. Şimdi uygulamaya çalışacağım. Yapamazsam sizi yeniden ararım.

Düzeltme: Mesajınızı değiştirdiğinizi şimdi gördüm, umarım olumlu sonuç verir :)

Söylediklerimi yaptığınızda böyle bir ekran çıkmadı mı ?

hsn

https://drive.google.com/file/d/0B_Rc22q-EUN_Z2cwUkFfSXU0U3M/view?usp=sharing

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 00:20:59

Oldumu acaba .Bakabilirmisiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 00:22:18

Sizin yaptığınız gibimi taşıyayım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 00:24:08

https://drive.google.com/file/d/0B_Rc22q-EUN_Z2cwUkFfSXU0U3M/view?usp=sharing

fsutil

hsn

Sizin yaptığınız gibi sayfayı reim olarak nasıl gönderebilirim

fsutil

Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 00:28:47
Sizin yaptığınız gibi sayfayı reim olarak nasıl gönderebilirim

Resmini atmanıza gerek yok, linki atmanız yeterli, onu da yapmışsınız zaten.

Yinede bilgi olarak vereyim arama çubuğuna ekran görüntüsü yazın, çıkan program ile yapabilirisinz

hsn

Çıkan programlar windows la ilgili.Ubuntu için geçerli olur mu.Ayrıca ubuntu  için geçerli olanı var mı.

fsutil

Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 00:50:38
Çıkan programlar windows la ilgili.Ubuntu için geçerli olur mu.Ayrıca ubuntu  için geçerli olanı var mı.

Beni yanlış anlamışsınız :) daha doğrusu ben eksik yazmışım,

Ubuntuda bulunan arma çubuğa yazmalısınız, sol üstte olan yere basınca çıkan yer

hsn

heartsmagic arkadaş, ben emekli öğretmenim.Hem bilgisayarla hem de ubuntuyla geç tanıştım.Sizi bu kadar uğraştırmamın nedeni bu.Yardımlarınız için çok sağolun.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 01:17:45

Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 00:57:38
Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 00:50:38

Beni yanlış anlamışsınız :) daha doğrusu ben eksik yazmışım,

Ubuntuda bulunan arma çubuğa yazmalısınız, sol üstte olan yere basınca çıkan yer
BoraT5 seni çok uğraştırdım.Teşekkürler.Tarayıcım Firefox.  sol üstte nereye bakayım.Ona basınca İngilizce karşılıklar çıkıyor.Karşılıklarını iyice çözemedim henüz.

fsutil

Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 01:09:39BoraT5 seni çok uğraştırdım.Teşekkürler.Tarayıcım Firefox.Sol üstte parelel üç çizgi  var.Ona basınca İngilizce karşılıklar çıkıyor.Karşılıklarını iyice çözemedim henüz.

Nereyi dediğiniz pek anlayamadım :D

Konuyu iyice dağıttık ama son bir şey daha yazayım, ekran görüntüsü alma ile ilgili, aşağıdaki komutu yürütürseniz ekran görüntüsü alıp kaydeder

Gnome-Screenshot

hsn

Alıntı yapılan: BoraT5 - 20 Ekim 2015 - 01:22:09
Alıntı yapılan: hsn - 20 Ekim 2015 - 01:09:39BoraT5 seni çok uğraştırdım.Teşekkürler.Tarayıcım Firefox.Sol üstte parelel üç çizgi  var.Ona basınca İngilizce karşılıklar çıkıyor.Karşılıklarını iyice çözemedim henüz.

Nereyi dediğiniz pek anlayamadım :D

Konuyu iyice dağıttık ama son bir şey daha yazayım, ekran görüntüsü alma ile ilgili, aşağıdaki komutu yürütürseniz ekran görüntüsü alıp kaydeder

Gnome-Screenshotsan@hasan-A3E:~$ Gnome-Screenshot
Gnome-Screenshot: command not found biçiminde sonuç verdi

fsutil

sudo apt-get install gnome-screenshot

komutunu yürütün ondan sonra çalışır

hsn

asan-A3E:~$ sudo apt-get install gnome-screenshot
[sudo] password for hasan:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
gnome-screenshot is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
biçiminde sonuç verdi

ata1

arama seçkesin de diye aradığınızsda masaüstü resim alma programınız hazır olmalı sonuca göre
screenshot

fsutil

Zaten yüklüymüş. İlk verdiğim kodda büyük-küçük harf sorunu olmuş, o yüzden yüklü değil gibi gözükmüş  :-X , bu komutu yürütün program açılır

gnome-screenshot --interactive

hsn

Tamam Take screenshot geldi. Fotogaf makinası işaretli.Onu nasıl kullanacağım.

fsutil

ata1

arayüz ile ulaşırsan senin için daha kolay olur .uygulamalarda ara kısmına screenshot yazman yeterli

heartsmagic

Ekran görüntüsüyle falan uğraşmayalım şimdilik, gerek yok.
@hsn, ne yazık ki bir sorun göremiyorum herhangi bir yerde. Ya biz bir şeyleri kaçırıyoruz ya da bize anlatılırken bir şeyler eksik kalıyor.

Hiç internetten düşüyor musun yani ağ bağlantısı, internet kesiliyor mu?
Yoksa bu sorun tamamen yavaşlık şeklinde mi oluyor?
Başka hiçbir siteye girmeden örneğin sadece bizim forumdayken de bu yavaşlık oluyor mu?

Yine yavaşlama olduğunda şu komutların çıktılarını ayrı ayrı buraya aktar:
journalctl -p err -b
journalctl -n 20
journalctl -u NetworkManager.service > nw_dosya

Son komuttan sonra ev dizininde nw_dosya isminde bir dosya oluşacak. Onu da diğer dosya gibi internete yükler ve bağlantısını buraya geçersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Komutların birinde düzeltme yaptım olur da düzenlemem gözden kaçarsa diye bir ileti geçeyim buraya.

hsn

Yan tarafa aldım .İngilizce olduğundan anlayamıyorum.Grab the whole screen, grab the current window.vs yazıyor.Aşağıda ınclude pointer, vs var.nasıl kullanacağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 23:57:01

heartsmagic arkadaş sizin dediklerinizi uygulamaya çalıştım.Sanırım istediğinizi gönderebilmişimdir.Görmüştürsünüz.Diger dediklerinize gelin ce; şu an sizinle yazışırken o sorunlar oluşmuyor. Gazeteleri okurken yeni haberlere geçtiğimde donuyor.Epeyce bekliyorum.Sayfa kararıyor açılıyor yeniden kararıyor vs.Sonra da unresponsve scrip diyor.Stop scrip veya diğerini hatılayamadım.Devam ettiğimde yeniden aynı şeyler oluyor.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ekim 2015 - 23:44:07
Komutların birinde düzeltme yaptım olur da düzenlemem gözden kaçarsa diye bir ileti geçeyim buraya.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:05:00

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ekim 2015 - 23:42:15
Ekran görüntüsüyle falan uğraşmayalım şimdilik, gerek yok.
@hsn, ne yazık ki bir sorun göremiyorum herhangi bir yerde. Ya biz bir şeyleri kaçırıyoruz ya da bize anlatılırken bir şeyler eksik kalıyor.

Hiç internetten düşüyor musun yani ağ bağlantısı, internet kesiliyor mu?
Yoksa bu sorun tamamen yavaşlık şeklinde mi oluyor?
Başka hiçbir siteye girmeden örneğin sadece bizim forumdayken de bu yavaşlık oluyor mu?hasan@hasan-A3E:~$ journalctl -p err -b
journalctl: command not found
hasan@hasan-A3E:~$ journalctl -n 20
hasan@hasan-A3E:~$

bu şekilde sonuç verdi

Yine yavaşlama olduğunda şu komutların çıktılarını ayrı ayrı buraya aktar:
journalctl -p err -b
journalctl -n 20
journalctl -u NetworkManager.service > nw_dosya

Son komuttan sonra ev dizininde nw_dosya isminde bir dosya oluşacak. Onu da diğer dosya gibi internete yükler ve bağlantısını buraya geçersin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:07:00

@hasan-A3E:~$ journalctl -p err -b
hasan@hasan-A3E:~$ journalctl -n 20
hasan@hasan-A3E:~$ journalctl -u NetworkManager.service > nw_dosya
hasan@hasan-A3E:~$

şeklinde sonuç verdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:13:47

Sonuçları gördünüz mü

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:15:50

Şu anda yavaşlık yok . Normal olarak  sürüyor işlemler.

heartsmagic

@hsn, anladığım kadarıyla sorun gazeteleri okuduğun site veya sitelerden kaynaklanıyor. Muhtemelen kullanılan bir betik (script) çokça yoruyor tarayıcıyı. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?

hsn

Firefox kullanıyorum Firefox web browser

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:53:41

Verdiğiniz komutları bulamadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 00:56:01

Daha önce gazeteleri yazmıştım. Cumhuriyet, Birgün ,Milliyet, Hürriyet, vs Özellikle resimli haberlerde oluyor. Birde uzun yazılarda oluşuyor.

heartsmagic

Önceki komutların şimdilik önemi yok. Şu komutun çıktısını buraya geçer misin:
arch
Komutları forumdaki bölümden "Seç" diyerek kopyalama, fareyle seçip normal şekilde sağ tıklayıp kopyala. Komut bulunamadı sorunu yaşamazsın.

hsn

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ekim 2015 - 01:09:39
Önceki komutların şimdilik önemi yok. Şu komutun çıktısını buraya geçer misin:
arch
Komutları forumdaki bölümden "Seç" diyerek kopyalama, fareyle seçip normal şekilde sağ tıklayıp kopyala. Komut bulunamadı sorunu yaşamazsın.
@hasan-A3E:~$ arch
i686

heartsmagic

wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_i386.deb
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_i386.deb
sudo apt-get -f install

Bu komutlardan sonra Google Chrome kurulacaktır. Menüden açar, bir de onunla denersin siteleri.