VLC ortam oynatıcısındaki arabirim dehşeti

Başlatan Ozancan Karataş, 18 Eylül 2015 - 21:55:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozancan Karataş

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi VLC Windows üzerinde Qt ile yazılıyor. Ben bir görme engelli olarak ekran okuyucumla bu mide kaldırıcı arabirimi kullanamıyorum. Ekran okuyucum bana bir kutunun işaretli olduğunu söylüyor, ama aslında işaretli olmuyor. İşaretli olmadığını söylüyor, ama aslında işaretli oluyor. Düşünün artık biz görmeyenler için ne kadar lanet bir arabirim olduğunu. Benim istediğim şey, VLC'yi GNOME ya da Winamp'ın klasik arabirimiyle kullanmak. Konu ile ilgili tonla araştırma yapmama rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadım. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Dış görünümler yani skinler var ama benim istediğim şey tam olarak işlevselliğin yani arabirimin değişmesi. Zaten görüntünün değişmesi bana bir artı sağlamayacak. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

SonTurk

Sorununuzu okurken tam da skinlerden bahsedecektim. Fakat siz onlardan da verim alamamışsınız. Sorununuzu çözemeyeceğim fakat konunuzun güncel olması için bu yorumu yazıyorum. Kolay gelsin.
Üstte mavi gök, allta kara yer yaratıldığında ikisi arasına insanoğlu yaratılmış.
İnsanoğlu üstünde atalarım Bumin Kağan, İstemi Kağan hükümdar olmuş. Hükümdar olup,Türk milletinin ilini tutmuş töresini düzenlemişler...

natgho

Merhabalar;
Sizler için zamanında şöyle bir çalışma yapmıştı bir dostumuz:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31611.0
Bir inceleyin isterseniz :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Çok eski bir konu sanırım bu:
https://mailman.videolan.org/pipermail/vlc/2008-December/016368.html

Hani arayüzün değiştirilmesiyle falan olacak bir şey değil gibi sanki. Kaldı ki değiştirilebilecek tek şey de sanırım tema olur ki söylediğin üzere esas sorunu çözmüyor. VLC'nin eposta listesine durum bildirilebilir belki, en azından onlar bir şeyler yapmaya çalışırlar. Fakat kısa vadede düzeltilebileceğini sanmıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dj_psk

KMPlayer görme engelli insanlar için kullanışlı bir programdır. VLC yerine bir program kullanmak isterseniz, alternatif olarak deneyebilirsiniz.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!