Windows 10 yanina ubuntu 15.04 kurmak

Başlatan namekrronn, 18 Eylül 2015 - 19:28:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

namekrronn

Baslikta belirttigim gibi windows 10 un yanina ubuntu kurmak istiyorum mumkun mu eger mumkunse nasil yaparim

ing klavye den dolayi turkce karakterleri yazmadigim icin kusura bakmayin

fsutil

Evet tabi ki mümkündür. Windows üzerinden sabit diskinizde ubuntu için alan ayırın lakin oluşturmayın, yani bi ntfs filan diye seçmeyin. Daha sonra canlı ubuntu ile Windows 10 yanına kurun seçeneğini seçerseniz olacaktır.

Alan ayırmak için Easeus Partition Manager kullanabilirsiniz.

namekrronn

tesekkurler yalniz windows 10 un yanina kur secenegini secince ben swap alani ve ubunun kurulacagi alani secebilecekmiyim ayri bolume kurulmasini istiyorum w8 w7 de yaptigim gibi bolumleme kisminda something else secip kendim yapiyordum dediginiz secenegi secince kendim secebilecekmiyim alanlari bir de soyle bisi var harddisk mbr ve ya gpt olmali gibi bir kaide varmi acilis ekraninda sorun olmamamsi acisindan windows 10 daki uefiden dolayi soruyorum

heartsmagic

@namekrronn, "Başka bir şey" diyerek bölümleri kendin göstereceksin.
Vikimizdeki kurulum maddesine bakabilirsin: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum

[Nasıl] Anlatımları bölümü ve [Nasıl] anlatımı bir şeyin nasıl yapılacağını anlatan bölüm ve başlıklardır. Bu nedenle etiketi kaldırıp konuyu daha uygun bir yere taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.