Hangi kodlama dili?

Başlatan ceyhun123, 18 Eylül 2015 - 04:17:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceyhun123

Arkadaşlar merhaba biliyorum belkide bu konunun ubuntuyla bir ilgisi yok fakat net bir cevap bulamadığım için buraya sormaya karar verdim çünkü genellikle aradığım cevabı burada buluyorum. Google yahoo alta vista gibi arama motorları hangi dilde yazılmıştır?
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

natgho

Bahsettiğin sistemlerden google python ile yazıldı diye biliyorum diğerleri hakkında bilgim yok .
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

-DıLgEş-

Google sadece python kullanmamıştır. Bu sorunun cevabı net bir cevap olmasa da OHP kullanılmış olabilir ama diğer forumlarda söylenene göre ASP kullanılmamıştır. Facebook sormamışsın ama facebook için de bir şey söyleyeyim. Facebook, D dilini de kullanmıştır. Diğer taraftan açık kaynak arama motorları bulursan sana fikir verecektir.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ceyhun123

Geröekten çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Eylül 2015 - 14:32:05

sorduğum sorulara bakınca benim gibi birisinin yapamayacağı bir şey görünüyor fakat bir arama motoru yazılımı yazmak istiyorum tıpkı google gibi bunun için en kullanışlı olacak dilin hangisi olduğunu araştırıyorum ve o dil üzerinde uzmanlaşmayı planlıyorum. Biliyorum biraz fantastik bir fikir ama bunu yapmak istiyorum.
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

ekremsenturk

Sql vaya eşdeğerleri, Python, Perl, Java veya benzerleri, C veya C++ veya eşdeğerleri, Javascript de mutlaka gerekecektir. Başka tür amaçlara daha uygun yazılımlar da yine gerekecektir. Google veya benzeri servisler bir kişisel bilgisayarda çalışan servisler değiller. Sadece bir binada bulunan bir donımla sınırlı sevisler de değiller. Kendine daha ulaşılabilir bir hedef seçersen, daha teşvik edici olacağını düşünüyorum.

natgho

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ceyhun123

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 18 Eylül 2015 - 16:28:53
Sql vaya eşdeğerleri, Python, Perl, Java veya benzerleri, C veya C++ veya eşdeğerleri, Javascript de mutlaka gerekecektir. Başka tür amaçlara daha uygun yazılımlar da yine gerekecektir. Google veya benzeri servisler bir kişisel bilgisayarda çalışan servisler değiller. Sadece bir binada bulunan bir donımla sınırlı sevisler de değiller. Kendine daha ulaşılabilir bir hedef seçersen, daha teşvik edici olacağını düşünüyorum.

Düşünceniz için teşekkürler fakat google ve kurucuları hakkında yeterince araştırma yaptım ve onlar google ı eski ve kullanılmayan okul bilgisayarlarını sunucu olarak kullanıp bu işe başladılar. Günümüz teknolojisine baktığımızda böyle bir yolla bu işe kalkışmam gerçekten biraz saçma olur. Fakat pyton ve web programlama dillerinde kendimi uzman derecesinnden daha iyi bir noktaya kadar geliştirmeyi planlıyorum. Tabi ki bu tek başına yapılamicak kadar büyük bir iş. Fakat programalayı bir yaşam tarzı olarak gören özgür yazılımcıların sayısı da az değil. Yeri geldiğinde onlardan da yardım almayı planlıyorum. Sonuçta Mark Zuckerberg facebooku kğçğk bşr odada bir haftada yazdı ve yayınladı şimdi ise dünyadaki en büyük yazılım şirketlerinden bitanesi. Google da öyle bir garajda kurulmuştu ve yahoo da. Yine de yorumunuz için teşekkürler. DEstek olucak arkadaşlara da şimdiden teşekkürlerimi ve minnettarlığımı iletmek istiyorum.

Sh4oTT

O zaman basarılar dileriz hocam :)

-DıLgEş-

Google gibi bir arama motoru yapamazsın ama benzer bir arama motoru yapğabilirsin. PHP  üzerinde başla, yetmezse başka bir dile de bakabilirsiniz.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12374.0
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

hwpplayer1

Eğer aceleniz yoksa önce sistem dizaynı çalışın.Bu işi yaptıktan sonra hangi dil demeyeceksiniz.İstediğiniz dili istediğiniz ölçüde çalışabileceksiniz.Web servisleri için de yazılım mühendisliği ve sistem programlama bilgisi gerektiğini gözden kaçırmayın.

PHP ile bir arama motoru yazıyoruz.Başlangıç düzeyi geçildi.Gelişmeleri duyuracağım.Katılmanızı isterim.Tabi karar verici ben değilim ; onun için şimdilik bu kadarını söyleyeyim.

Teşekkürler.
özgür yazılım , özgür donanım , özgür toplum

ulupınar

Alıntı yapılan: ceyhun123 - 18 Eylül 2015 - 04:17:36
Arkadaşlar merhaba biliyorum belkide bu konunun ubuntuyla bir ilgisi yok fakat net bir cevap bulamadığım için buraya sormaya karar verdim çünkü genellikle aradığım cevabı burada buluyorum. Google yahoo alta vista gibi arama motorları hangi dilde yazılmıştır?

Araştırdığım kadarıyla Google altyapı ve server taraflı yazılımlar temelde C++ ve javacript ile yazılmıştır. Bununla beraber python ve diğer yazılım dilleride kullanılmaktadır. Python hızlı bir prototip dilidir, yazılımları hızlıca yazmak için tasarlanmıştır. Yazılan prototipler C++ gibi dillerle tekrar yazılmaktadır. Google derlenebilen go dilini geliştirmektedir.

ceyhun123

Destek olan yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim

heartsmagic

Konu senin açından yeterince doygunluğa ulaştıysa etiketleyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Reverser

@ceyhun123, etiketlemek için: [1] cozuldukonusu

XFCE ROCKS !