Terminal "root yönetici olmayı gerektiriyor"

Başlatan 888777YANG, 15 Eylül 2015 - 04:32:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

888777YANG

Arkadaşlar uçbirimde falan işlem yaparken reboot yazıyorum root yöneticisi olmayı gerektiriyor diyor buun kalıcı olarak naısl sağlayabılırım veya kalıcı olmasa bıle naısl olacak yardımcı olrmusunz

matrax_41

Komutun başına sudo ekleyerek geçici root yetkisi alabilirsin.

888777YANG

sudo reboot gibimi peki kalıcı nasıl olucak

matrax_41

Evet sudo reboot şeklinde yapacaksın komutu. Kalıcı root yetkisi güvenlik açısından önerilmez. Tam olarak ne yapmak istiyorsun ?

888777YANG

Tamam ben üşenmiştimde güvenlik ıcınse sudo eklerım basına her komutun basına sudo yazıcam degılmı

matrax_41

Evet root yetkisi gereken her komut için komutun başına sudo ekleyeceksin.

888777YANG

Anladım hocam teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Eylül 2015 - 06:26:43

Alıntı yapılan: matrax_41 - 15 Eylül 2015 - 05:55:30
Evet root yetkisi gereken her komut için komutun başına sudo ekleyeceksin.

Linux için ip gizleme değiştirme ve antivirüs programları önerirmisiniz hocam ve linuxta mac değiştirme işlemi nasl oluyor windowsta macı değiştirip linuxa girsek mac adresimiz değişirmi

V-K

Alıntı YapLinux için ip gizleme değiştirme ve antivirüs programları önerirmisiniz hocam ve linuxta mac değiştirme işlemi nasl oluyor windowsta macı değiştirip linuxa girsek mac adresimiz değişirmi

Windows'ta yaptıgın windows'ta kalır. Llinux'a antivirüs gerekmez..
Sistem bozulur diye çekinme, istedigin ayarlardan istedigin gibi oyna, 20 dakikalık yeni kurulumla iş bitiyor ,pratikle ögrenmek daha kalıcıdır, işin içinden çıkamadıgın durumlarda yine forumdan yardım alabilirsin...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...

heartsmagic

Önce şu konunun durumunu sorayım: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48838.0
@888777YANG, eğer o konudaki sorun çözdüysen lütfen konuya dönüş yapıp başlığı etiketle: cozuldukonusu

Mac adresi değiştirip ne yapacaksın?
IP gizleme diyorsan Proxy, Tor gibi seçeneklere bakacaksın.

Bu başlıktaki sorularına da cevap aldığında yine etiketleme işlemi yaparsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

natgho

Ayrıca biraz yanlış bilgi olmuş, her komutunuzun başına root yazmayın, komut yazdığınızda "root olmanız gerekiyor" diyorsa bilin ki o komut tehlikelidir, komutu doğru uyguladığınızdan emin olun, ardından sudo ile kullanınız.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

matrax_41

Alıntı yapılan: natgho - 16 Eylül 2015 - 01:40:00
Ayrıca biraz yanlış bilgi olmuş, her komutunuzun başına root yazmayın, komut yazdığınızda "root olmanız gerekiyor" diyorsa bilin ki o komut tehlikelidir, komutu doğru uyguladığınızdan emin olun, ardından sudo ile kullanınız.

@natgho, sudo kullanımı konusunda uyarman doğru fakat yanlış bilgi demek biraz yanlış olmuş.

Trpser

Ayrıca aynı terminal(uçbirim,konsol,konsole) penceresindeki bütün komutların başına sudo yazıp her seferinde şifre girmek yerine sudo su komutu ile o terminal penceresinde çalışacak tüm komutların root yetkisi ile yapılmasını sağlayabilirsiniz.Baştaki $ işareti # işaretine döner.Çıkarken de komut tamamlanmamış uyarısı verebilir.Evet derseniz terminalden çıkar.