[Çözüldü] Casper Nirvana N360 Grub Önyükleme Ekranı Gelmiyor,Es Geçiyor.

Başlatan zacop, 15 Eylül 2015 - 02:16:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

plazma

komut istemini yönetici olarak açtığınız halde bunu diyorsa sizin windows ta birşeyler ters gidiyor demektir başka bir bilgisayar dan ubuntu indirip dediğim şekilde işlemleri usb belleğe uygulayıp deneme yapmanız gerekiyor.

zacop

ubuntunun kendi sitesinde iso sunu indirdim ve md5sum kodları doğruladım.cmd yönetici olarak çalıştırdım kodu girdim sorun çıkmadı bu sefer . ve dediğiniz gibi de rufus ile su anda usb yi boot ediyorum . usb rufus le boot olduktan sonra tekrar deneyip tekrar yazacağım

ata1

zacop

yine olmadı malesef.dediklerinizi sorunsuz harfiyyen yaptım.

disk im mbr yalnız benim ama rufustan gpt ile bootlayın dediniz bnana

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 02:53:12

Alıntı yapılan: eral - 11 Kasım 2015 - 02:51:09
WinMD5Sum programını web sitesinden indirip http://www.nullriver.com/downloads/Install-winMd5Sum.exe
belki bu da yardımcı olur
zaten onunla doğruluyorum . teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 02:58:12

artık yarın müşt. hiz. i arar sorarım ne yapayım

ata1

plazma

Mbr derken uefi değilmiydi ? Mbr ise rufustan mbr olarak oluşturalım ozaman usb yi fakat sizin cihazınız tam olarak netbookta değil melez bir cihaz ürün bumudur
http://www.casper.com.tr/KMDefault.aspx?cntid=2260

64gb depolama gözüküyor büyük ihtimalle kurtarma kısmıda vardır etkin kullanım için iki işletim sistemi nasıl olur bilemiyorum özellikleride detaylı vermemiş üreticide, o 64 gb tek parçada olabilir flash drive dediklerinden tek partisyondur yani bölümleme olmayabilir yada siz her ayarı yaptığınız halde bios kilitlidir sadece win için, bir diğer husus dokunmatik çalışmayabilir yada başka bileşenler.

ata1

@plazma haklısın şurada detaylar verilmiş http://www.epey.com/tablet/casper-nirvana-n360.html

kalan kısım kullanıcı tarafından kullanılabilir diye bir ibare var sadece

zacop

bir kısmı işletim sist için dir kullanılamaz ibarwsi bence ama uefi modunda yüklendiği içinve mbrnin bölümlerinden bahsediyor sanırsamki,ayrıca ubuntunun 12.sürümünden sonra tum surumlerine dokunmatik desteği geldi diye bil'yorum.hdd ssd olup tek parca ayrıca mbr disk bölüntülemesi var ve uefi ile kurulu win 8 kurulu.bugün bi must.hiz. arayayımda heersey ona gore kesinşesir ins.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 10:20:16

Aradim ve cihaz uyumlu degil diyor kestirdi atti malesef . anakartinizin degismesi gerek diyor bi acayip n alakasi var anlayamadim.sadece windiws uyumludur tum cihaz larimiz diyor ama diger bir casper laptop a linx u rahatlikla kurabilstim oysa ki

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 11:00:36

Bu problem cozulmez artik sanirim.bu konuyu okuyup on gore bu pc yi alack arkadaslar da ona gore kararini versin.bende vmware ile devam edecegim galiba.yani bu kardelik sevgi ve yrdimlasmanin dolu oldugu forumdan ayrilmak istemiyorum o yuzden wmvare dan devam edecehim ggaliba.yardimlariniz icin sonsuz tesekkurler.

ata1

sadece bir fikir ama sizde 128 gb sdd desteği var .acaba bir ssd ye pc niz üzerinden yada başka bir pc uzerinden yüklenen linux açılır mı ? konu hakkında bildi sahibi arkadaşlar bizleri aydınlatabilir

zacop

Alıntı yapılan: eral - 11 Kasım 2015 - 17:15:22
sadece bir fikir ama sizde 128 gb sdd desteği var .acaba bir ssd ye pc niz üzerinden yada başka bir pc uzerinden yüklenen linux açılır mı ? konu hakkında bildi sahibi arkadaşlar bizleri aydınlatabilir
makine ultrabook gibi düşün ve 128 gb ssd takılıyormu bilmiyorum ama 32 gb micro sd kartım var.
Eğer ssd i sökülebiliyorsa da benim sorunum açılışta ilk ekran sorunu zaten hdd ye yuklesek te aynı olmaz mı sonuç?

o zaman wubi diye birşey den bahsediyorlar.internetten indirip windowsta kuruyormuşsunuz ve pc tekrar başlattığınızda iki işletim sist seçeneği oluyormuş.bu tarz şeylerde olurdu sanırım deneyeceğim artık son çare onu

ata1

wubi kullanılmamakta artık kullanılsada 13.xx gibi güncel olmayan bir şey kuracaktır .verdiğim *bağlantıda ssd harici kart diyor sizin pc için bu nedenle yanlarında kart sürülen bir nokta olmalı örneğin ben de böyle bir yer var ama micro sdd değil konu edilen  sanırım

zacop

Alıntı yapılan: eral - 11 Kasım 2015 - 17:27:14
wubi kullanılmamakta artık kullanılsada 13.xx gibi güncel olmayan bir şey kuracaktır .verdiğim *bağlantıda ssd harici kart diyor sizin pc için bu nedenle yanlarında kart sürülen bir nokta olmalı örneğin ben de böyle bir yer var ama micro sdd değil konu edilen  sanırım

yok başka birşey cidden yok.
olanlar;
1-ac girşi
2-usbx2
3-micro sd max32gb
4-mini hdmi
5-kulaklık bu kadar

ata1

tabi biz görmeden fikir yürütüyoruz.Siz daha iyi bilirsiniz sadece çözüme ulaşmak için bir fikirdi benimkisi  ;D

seron

Toplamda üç adet bilgisayar üzerinde yaptığım testlerde "bootable iso" ların SD, microSD gibi kartlara yazdırılabildiğini, ama başlatılamadığını; aynı isoların USB flaş belleklere yazdırılması durumunda ise başarılı şekilde "boot" edildiğini (neden Türkçe kullanmıyoruz ki: "önyüklenebildiğini, başlatılabildiğini) gördüm. Dolayısyla hafıza kartları, önyüklenebilir olarak kullanıma uygun değildir diyebilirim.

Sorununuzu da çözemedik kusura bakmayın... Keşke yakın olsaydık belki de kolayca çözülürdü.

zacop

olsuncan sağlığı az önce bir kezdaha aradım.ad soyad aldılarve bütün sorunlarınızı a4 e yazım ve genelmerkeze gonderin cihazınızı dediler. Bakalım inşalallah hallederler

seron

Hah, bu çok iyi. Her ne kadar sorunu kendiniz çözemediğiniz için kulağa hoş gelmiyorsa da kendilerinden sorunu nasıl çözdüklerine dair ısrarla bilgi -yazılı döküman olursa daha iyi olur- isteyin. Burada paylaşırsanız benzer sorun yaşayan çok, onlara da yarar.

Geçmiş olsun..  :D

unixmania

Selamün Aleyküm. Şuradaki yorumun sahibi benim.

http://forum.pisilinux.org/donanim/uefi-1335/msg8683/#msg8683

Kardeş gparted live ile bütün disk bölümlerini sil. Windowsu komple kaldır.

Devamını yazacam

http://gparted.org/display-doc.php?name=gparted-live-manual#gparted-live-using-gparted-application

gparted live ile diskin başında 100-200 MB 'lık  bir bölüm oluştur. fat32 olarak biçimlendir ve EFI olarak etiketle.

Sonra diğer bölümleri ihtiyacına göre oluştur ve biçimlendir. efi bölümünü bağla.

mount -t vfat /dev/sdXY /boot/efi

gparted-live'ın kernel'ini ve initramfs'sini bu bölüme kopyala. Sonra

grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id=arch --recheck
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
umount /boot/efi

grub.cfg dosyasını aç. Kernel ile initramfs' yi göster.

NOT: Benimkide nirvana-ultrabook

zacop

Alıntı yapılan: unixmania - 11 Kasım 2015 - 22:27:41
Selamün Aleyküm. Şuradaki yorumun sahibi benim.

http://forum.pisilinux.org/donanim/uefi-1335/msg8683/#msg8683

Kardeş gparted live ile bütün disk bölümlerini sil. Windowsu kaldır.

Devamını yazacam

http://gparted.org/display-doc.php?name=gparted-live-manual#gparted-live-using-gparted-application

gparted live ile diskin başında 100-200 MB 'lık  bir bölüm oluştur. fat32 olarak biçimlendir ve EFI olarak etiketle.

Sonra diğer bölümleri kafana göre oluştur ve biçimlendir. efi bölümünü bağla.

mount -t vfat /dev/sdXY /boot/efi

gparted-live'ın kernel'ini ve initramfs'sini bu bölüme kopyala. Sonra

grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id=arch --recheck
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
umount /boot/efi

grub.cfg dosyasını aç. Kernel ile initramfs' yi göster.

NOT: Benimkide nirvana-ultrabook

ilk olarak bana yeni bir umut olduğunu belirtmek isterim.

gparted ile disk i bölümledik diyelim.ondan sonra "gparted-live'ın kernel'ini ve initramfs'sini bu bölüme kopyala."şunu nasıl yapaccağımı bilmiyorum onu açıklarmısın ve Linux u hangi program ile usb ye yüklemem gerekir rufus mu unetbootin mi.Ayrıca işlemcimi araştırdım 64 bit destekler diyor ubuntunun 64 bitliğinimi yoksa 32 bitliğinimi kurayım ve bunları efi mod da mı yapayım normal yolla mı.Eğer normal yollar ile yaparsak 32 bitlik sistemi uefi tanımıyor diye bir olayda var bunlara açıklık getirebilirsen sevinirim.teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Kasım 2015 - 23:43:14

ve ek olarak bu kodları gparted ın uçbirimine mi yazmam gerekir :S.kusura bakma biraz cahilimde:(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Kasım 2015 - 00:31:05

Bunlari nasil yapacagim daha ayrintili begineer seviyesinden anlatabilirmisiniz acaba begineer seviyesinde.su anda gparteddan tum diskleri sildim 200mblik bolum actim labeline efi yazdim.bundan once bir flash a gparted diger bir flasha ise ayni yontem ile ubuntu 64 bit yukledim

unixmania

Alıntı yapılan: zacop - 11 Kasım 2015 - 23:40:41
ve ek olarak bu kodları gparted ın uçbirimine mi yazmam gerekir :S.kusura bakma biraz cahilimde:(
Evet.

şunu nasıl yapaccağımı bilmiyorum onu açıklarmısın

Uçbirimden yapacan.yönetici hakkı isteyebilir.

mount /dev/sda1 /mnt
cp /boot/kernelin_adı  /mnt/
cp /boot/initramfsnin_adı  /mnt/

kernelin_adı  : gparted-live'ın kernelinin adı. "vmlinuz"  gibi bişeydir
initramfsnin_adı : initramfs.img  gibi bişiydir.

...rufus mu unetbootin mi.

Onlar çerçöp.Universal usb installer.Şimdilik ubuntu iso'sunu boşver.Arch'ın UEFI 'yle arası iyidir.

Şurdan resmi torrentinden çekebilirsin. 660MB tır.Bu arada bilmiyosan gparted internete bağlanır.

iso 'yu ondan indirip  "dd"  komutu ile yazdırabilirsin.

https://www.archlinux.org/download/

ata1

arch kuracak kadar bilgiye sahip misiniz .en azından arch kuruluma yardımcı araç kullanmak zorunda kalacaksınız.
http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=1471#p13390

zacop

unixmania

Alıntı yapılan: eral - 12 Kasım 2015 - 00:44:07
arch kuracak kadar bilgiye sahip misiniz .en azından arch kuruluma yardımcı araç kullanmak zorunda kalacaksınız.
http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=1471#p13390

Yardımcı araca gerek yok.Ben burdan sevkederim.

zacop

Ya unixmania nin dediklerini anlayip yapabilseydim olacak gibiydi ama oylece kaldim sadece gparted ile diskleri sildim ve dedigi gibi boluntuledim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Kasım 2015 - 00:56:30

Yani baskada birsey yapamadim oylece makine acik birbirimize bakiyoruz. Eger yardimci olabilirsen daha aciklayici sekilde guzel olurdu unixmania 8)

ata1

arkadaşımın verdiği sadece komut ile kurulan ve ne yaptığınızı iyi bilmek zorunda olduğunuz bir iso benim verdiğim link ile kurulumu ubuntuya benzetilmiş.
kuruluma yardım eden bir iso . arkadaş yardım edebilirse hepimiz seviniriz . sizin ilk defa linux kullanıyor olmanızı arkadaşım bilerek daha açıklayıcı yardım etmeli