Formatı Bir Cümlenin Bozması

Başlatan eayrenk, 14 Eylül 2015 - 19:55:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eayrenk

Merhaba arkadaşlar,

Bende bir hevesle Microsoft'tan kurtulup linux kullanmayı düşündüm. Unebootin ile ubuntuyu flaş belleğe yazdım ve yeniden başlatıp flaş belleği biostan ayarlayıp yükleyeyim derken bu hatayla karşılaştım;
SYSLİNUX 4.03 2010-10-22 EDD Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al.
Bu yazıda yaklaşık 10dk beklememe rağmen komut imleci sadece yanıp söndü ve hiçbir komut yazılmıyor. Sorunu flaş bellekten sanıp sabit disk C\ yi Unebootin'de seçmeme rağmen yie aynı hatayı aldım. İnternette bununla alakalı gerçekten çok az kaynak var yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarım: Acer E1-572G-54208G1TMnii

betseg

MD5 kontrolü yaptınız mı?

Ayrıca MD5 doğrusya bile Unetbootin yanlış yazabilir. Rufus ile de deneyebilirsiniz.

eayrenk

Daha önce hiç md5 kontrolü yapmadım. Onu nasıl yapabilirim? Bide 2 değişik program kullandım ama rufusu kullanmadım deneyeyim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2015 - 22:26:04

Tamam MD5 kontrolünü yapmayı öğrenip kontrol ettim. MD5 Doğru. Ama işte asıl sorun rufus işe yarayacak mı? Deneyeceğim

ata1

http://www.nullriver.com/downloads/Install-winMd5Sum.exe  windows için md5 kontro aracı

linux içinse indirilen isonun bulunduğu örnek indirilenler klasöründe uç birim açılır md5sun sonrasına isonuzun ismini kopyala yapıştır yapın bekleyin
md5sum ubuntu-13.10-desktop-amd64.iso

eayrenk

Sıkıntı değil  :D rahat kurulsunda

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2015 - 22:49:47

Bu hatada bahsettiği galiba unebootinde de vardı ama o böyle uyarı vermedi. Ubuntudan başka sistem denesem yine aynı hatayı alırmıyım acaba.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2015 - 22:51:39

Arch ve elementary os'un iso dosyaları var hangisini önerirsiniz?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

decent

@eayrenk,
Windows tarafında 7zip yazılımını yükledikten sonra şu aracı kullanabilirsin:
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Eğer daha önce Arch Linux yüklemediyseniz, şimdilik Ubuntu veya Elementary OS yüklemeyi öneririm.

eayrenk

Ubuntuyu sizin dediğiniz programla yüklüyorum. https://www.youtube.com/watch?v=nZO0Um8dY38 bu videoda step-4 te yaptığının aynısı unebootin de de vardı galiba yapmıyordum. 500mb vermem bi işe yarar mı?

FireSwords

Unetbootin'i kesinlikle tavsiye etmiyorum. Rufus adında çok daha kullanışlı bir yazılım var bir de onu deneyin.

Edit: Rufus'ta çıkan uyarıya evet diyebilirsiniz.

natgho

Arch ve elementary os'un iso dosyaları var hangisini önerirsiniz?
Kurulumda yaşadığınız sorundan yola çıkarak , henüz arch için zamanınız var gibi gözüküyor, elementary os iyidir . 
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

Floki

Rufus ile hazırla. O paylaştığın resim hata değil. Gereken dosyaları Rufus internetten indirip sana hazırlıyor.

ulupınar

Alıntı yapılan: eayrenk - 14 Eylül 2015 - 19:55:50
Merhaba arkadaşlar,

Bende bir hevesle Microsoft'tan kurtulup linux kullanmayı düşündüm. Unebootin ile ubuntuyu flaş belleğe yazdım ve yeniden başlatıp flaş belleği biostan ayarlayıp yükleyeyim derken bu hatayla karşılaştım;
SYSLİNUX 4.03 2010-10-22 EDD Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al.
Bu yazıda yaklaşık 10dk beklememe rağmen komut imleci sadece yanıp söndü ve hiçbir komut yazılmıyor. Sorunu flaş bellekten sanıp sabit disk C\ yi Unebootin'de seçmeme rağmen yie aynı hatayı aldım. İnternette bununla alakalı gerçekten çok az kaynak var yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarım: Acer E1-572G-54208G1TMnii

Windows ortamında linux iso kalıbını usub bellek yada cd-dvd yazıcı ile yazdırmak için kullanabileceğiniz araçlardan bazıları şöyledir.
Usb belleği bazen önyüklenebilir yapmak gerekebiliyor bunun için kullanabileceğiniz araç şudur.
http://www.tamindir.com/hp-usb-disk-storage-format-tool/

parduscix

Unoffical pardus usb creator ile yazdır. Hiç sorun yaşamadım daha onunla.(Ubuntu için uefi kurulumu için efi bölümünü ayırıyor çok iyi)
Virtualboxa ubuntu kur sonra vintualboxa usb belleği ekleyip startup disk creator kullanarak yazdır.Buda işe yarar.