[Çözüldü] Açılışta takılıyor ve açılmıyor

Başlatan ceyhun123, 13 Eylül 2015 - 21:59:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceyhun123

MErhaba arkadaşlar bilgisayarım exper laptop. Bilgisayarım açılırken exper yazısı geliyor ve orda takılıyor. Bilgisayarımdan web sitemi düzenliyorum ve birkaç gün güncellemediğim  zaman google sıralamasında geriye düşüyorum ve bu beni zor durumda bırakıyor. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edebilir mi?
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

ersinkandemir

BIOS'a düşebiliyor musun peki? Boot sırasını değiştirip farklı bir şekilde başlatmayı deneyelim. Live CD vs. gibi.
Where there's a shell, there's a way.

ceyhun123

hayır ulaşamıyorum biosa ulaşmak için f2 ye basınız diyor bastım fakat 15 dakikadır filan sol altta please wait yazıyor bekliyorum fakat hala gelmedi. Format dvd sini de taktım başlatamıyorum dvden

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Eylül 2015 - 22:34:36

ersinkandemir merhabalar biosa düştüm şuan bilgisayarla ilgili bilgi veriyor f2 setup yazıyordu tıkladım şimdi ise ENTERİNG SETUP yazısında kaldı. Ne yapmalıyım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Eylül 2015 - 22:42:19

System bios ve video bios shadowed yazıyor. Ve translateden baktım shadowed=gölgeli demekmiş. Acaba tanımıyor mu?
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

dj_psk

Yukarıda arkadaşın önerdiği gibi Live Cd ile dosyalara ulaşmaya çalış. bu yönde araştırma yap.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

Zarpbey

Bios donanımları algılarken sistemde bağlı bir diske ulaşamadığı için fix hatası veriyor setup da hdd detect yap düzelir yada biosda system hatalarını none yap bios ilk açılan menüdedir genelde.(Donanım haberden alıntı)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2015 - 12:51:26

Alıntı yapılan: ceyhun123hayır ulaşamıyorum biosa ulaşmak için f2 ye basınız diyor bastım fakat 15 dakikadır filan sol altta please wait yazıyor bekliyorum fakat hala gelmedi. Format dvd sini de taktım başlatamıyorum dvden

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Eylül 2015 - 22:34:36 ersinkandemir merhabalar biosa düştüm şuan bilgisayarla ilgili bilgi veriyor f2 setup yazıyordu tıkladım şimdi ise ENTERİNG SETUP yazısında kaldı. Ne yapmalıyım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Eylül 2015 - 22:42:19System bios ve video bios shadowed yazıyor. Ve translateden baktım shadowed=gölgeli demekmiş. Acaba tanımıyor mu?

Bios donanımları algılarken sistemde bağlı bir diske ulaşamadığı için fix hatası veriyor setup da hdd detect yap düzelir yada biosda system hatalarını none yap bios ilk açılan menüdedir genelde.
Kimsen yoksa kendin varsın.

ceyhun123

Sorunu çözdüm. Sorunun kaynaklanma sebebi harddiskte badsector oluşmasıymış meğer. Bunu çözmek için diğer bilgisayarımdaki hdd yi ona taktım ve sorun çözldü. İlgi gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

neynefes