Bilgisayar Açılınca Otomatik Terminal Komutu Girmesi

Başlatan Promethium, 12 Eylül 2015 - 17:01:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Promethium

Arkadaşlar windowsta f.lux kullanıyorum görsel olarak ferahlık sağlıyor ekran hafif pembemsi oluyor bunun altarnetifi redshift kullanıyorum linuxda lakin her seferinde konsoldan girmek istemiyorum bilgisayar açılınca otomatik terminala redshift yazdırmak için ne yapabilirim ? Aslında usr/bin klasörü içerisinde redshift uygulaması gördüm başlangıç uygulamalarına ekleyebilirim ama pek sağlık olduğunu düşünmüyorum.
  • Üretmeden tüketen millet, ezilmeye mahkum millettir.

Nirvana4

Başlangıç uygulamalarına özel komut ekle diyerek komutunuzu girebilirsiniz

heartsmagic

Neden sağlıklı olmasın başlangıç uygulamaları? Eğer uygulamanın kendisi servis şeklinde çalışmaya ayarlanmadıysa halihazırda rahatlıkla ekleyebilirsin başlangıç uygulamalarına. Sorun çıkarsa o zaman bakınırız elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Promethium

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Eylül 2015 - 16:07:29
Neden sağlıklı olmasın başlangıç uygulamaları? Eğer uygulamanın kendisi servis şeklinde çalışmaya ayarlanmadıysa halihazırda rahatlıkla ekleyebilirsin başlangıç uygulamalarına. Sorun çıkarsa o zaman bakınırız elbette.
usr/bin klasöründen redshifti açınca biraz sıkıntılı başlıyordu ondan öyle yazdım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MertKamit

Arama alanından "Başlangıç Uygulamaları" olarak arat ve çıkan programa tıkla.

Ardından sağ menüde ekle vardır, ona tıkla. Çıkan pencerede Ad kısmına uygulama için bir isim gir. Command kısmına ise "uygulamaadi start-i" şeklinde değer gir tabi karakter katarlarını içermesin. En altada bir açıklama gir. Kaydet de kapat, pc'yi yeniden başlat.

mhmtkrktr

@orion578, Ubuntu 'da farklı olabilir belki ama redshift başlangıç programlarına eknerek çalışmıyordu. Açtığın konuya istinaden anlatım yaptım ancak dağıtım farklılığından dolayı yöntem de farklı olabilir. Uygulamayı deneyebilirsin fakat sisteme hakim birinin konuya el atıp uyarlaması gerekebilir.

http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=66&t=1481&sid=fdc1b89ec96975e1f44085235ca12184

Promethium

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 20 Eylül 2015 - 12:34:55
@orion578, Ubuntu 'da farklı olabilir belki ama redshift başlangıç programlarına eknerek çalışmıyordu. Açtığın konuya istinaden anlatım yaptım ancak dağıtım farklılığından dolayı yöntem de farklı olabilir. Uygulamayı deneyebilirsin fakat sisteme hakim birinin konuya el atıp uyarlaması gerekebilir.

http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=66&t=1481&sid=fdc1b89ec96975e1f44085235ca12184

Sorunu redshift-gtk kurarak halletim alakanız için teşekkürler. Aynı sıkıntıya düşen olursa aşağıdaki kodu girerek halledebilir, programı kurduktan sonra ayarlarında otomatik başlatma seçeneği geliyor.
sudo apt-get install redshift-gtk

Reverser

@orion578, geri dönüşün için teşekkürler. Bu konu hakkında soracağın başka bir şey yoksa konuyu kapatalım.

XFCE ROCKS !