Virtual Box Alternatifi

Başlatan MertKamit, 10 Eylül 2015 - 22:22:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MertKamit

Merhaba arkadaşlar,

işim gereği ara ara psd dosyalarla uğraşmam gerekebiliyor. Bunun için bilgisayarıma Virtual Box'ı kurmuştum ancak 1 ay içinde azımsanamayacak kadar sorun yaşadım.

Virtual Box alternatifi ne olabilir? Windows 7 benim için yeterli, 8'e falan gerek yok.

betseg

VMWare ve QEMU var bildiğim güzel.

parduscix

Alıntı yapılan: betseg - 10 Eylül 2015 - 22:40:19
Virtualboxa xp 64 bit edition kursan sorun çıkmaz. (Win7 açtığı herşeyi açıyor. Net framework 4,5 kurulmuyor ama mono ile açığı gidermiştim.)

psd düzenlemek için wine içinde photoshop çalışıyor.(32 bit wine ile denedim 64 bit wine için * bir şey diyemem.)

Windows 7 emulatör ile mutlaka performans kaybedeceğin için bence dual boot kullanmayı dene.(ben şahsen öyle yapıyorum.)

MertKamit

Alıntı yapılan: parduscix - 10 Eylül 2015 - 23:03:58

Kullandınız mı peki hocam hiç?

Alıntı yapılan: betseg - 10 Eylül 2015 - 22:40:19
Virtualboxa xp 64 bit edition kursan sorun çıkmaz. (Win7 açtığı herşeyi açıyor. Net framework 4,5 kurulmuyor ama mono ile açığı gidermiştim.)

psd düzenlemek için wine içinde photoshop çalışıyor.(32 bit wine ile denedim 64 bit wine için * bir şey diyemem.)

Windows 7 emulatör ile mutlaka performans kaybedeceğin için bence dual boot kullanmayı dene.(ben şahsen öyle yapıyorum.)

Xp işimi görmez hocam. Çok yavaş ve Photoshop CC kullanmaktayım. Wine ile Photoshop çalıştıramadım, çalıştırsam da bir süre sonra sorun algılandı diyip kapandı.

Windows'dan öylesine nefret eden biriyim ki hiç dual olarak kullanmak istemiyorum. Açılırken Windows'u görmek bile beni rahatsız ediyor. VB gibi şeyler tercihim o yüzden. Hem Windows kullanırken Ubuntu'yu da kullanabilmeliyim.

betseg

Evet kullandım. Üçü de oldukça güçlü.

parduscix

Virtualbox Vmware Qemu gibi emulatörler(adı üstünde emulatör) mutlaka performans kaybı yaşatırlar.
Yani virtualboxtaki sorunlar Vmware yada Qemu ile oluşabilir.

İşletim sistemini direkt kullanmak ise bu sorunlarla karşılaşmamak için iyidir.

Windowsu ben de sevmiyorum(Hatta nefret ediyorum.) ama sadece oyun oynamak için kullanıyorum.
Windowsa ait tüm gereksiz araçları sildim ve sadece oyunları kurdum.(cmd ile kullanıyorum o derece arayüzünden nefret eden biriyim.)

Sizde benim gibi sadece tek amaç için kullanabilirsiniz.
Grub menüsünde gözükmesini istemiyorsanız.
Windowsu legacy ile kurun ubuntuyu uefi ile kurun.
Gparted ile boot flag değiştirip boot edebilirsiniz.(Bence fantaziye gerek yok)

Reverser

çift ekran kartı varsa, KVM vfio passthrough uygulanabilir. [1] https://wiki.debian.org/VGAPassthrough

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

iskenderoguz

Alıntı yapılan: MertKamit - 10 Eylül 2015 - 23:23:32
Xp işimi görmez hocam. Çok yavaş ve Photoshop CC kullanmaktayım.

virtualbox'ın sanal işletim sistemi ayarlarından hızlandırıcıları aktif ettin mi? ben debian 8 üzerinde win xp kullanıyorum. neredeyse 2 saniyede masaüstü açılıyor ve uygulamalarda sistemin tepkisi çok hızlı. alternatif olarak da vmware'ın ücretsiz vmware player uygulamasını öneririm

MertKamit

Alıntı yapılan: parduscix - 11 Eylül 2015 - 00:00:12
Virtualbox Vmware Qemu gibi emulatörler(adı üstünde emulatör) mutlaka performans kaybı yaşatırlar.
Yani virtualboxtaki sorunlar Vmware yada Qemu ile oluşabilir.

İşletim sistemini direkt kullanmak ise bu sorunlarla karşılaşmamak için iyidir.

Windowsu ben de sevmiyorum(Hatta nefret ediyorum.) ama sadece oyun oynamak için kullanıyorum.
Windowsa ait tüm gereksiz araçları sildim ve sadece oyunları kurdum.(cmd ile kullanıyorum o derece arayüzünden nefret eden biriyim.)

Sizde benim gibi sadece tek amaç için kullanabilirsiniz.
Grub menüsünde gözükmesini istemiyorsanız.
Windowsu legacy ile kurun ubuntuyu uefi ile kurun.
Gparted ile boot flag değiştirip boot edebilirsiniz.(Bence fantaziye gerek yok)

Hocam mevcut ubuntu mu silemem, çok program kurulu ve sayısız şey var. Ubuntuyu silmeden kurmam mümkün mü?

Alıntı yapılan: iskenderoguz - 11 Eylül 2015 - 10:09:13
virtualbox'ın sanal işletim sistemi ayarlarından hızlandırıcıları aktif ettin mi? ben debian 8 üzerinde win xp kullanıyorum. neredeyse 2 saniyede masaüstü açılıyor ve uygulamalarda sistemin tepkisi çok hızlı. alternatif olarak da vmware'ın ücretsiz vmware player uygulamasını öneririm

Virtual Box üzerinde XP ile Photoshop'u hiç denediniz mi peki hocam? Birde hızlandırıcı nedir?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Son olarak tüm kullanıcılar için resimde masaüstünde duran şu Windows 7 ikonlu şey nedir?

iskenderoguz

Alıntı yapılan: MertKamit - 11 Eylül 2015 - 11:46:15
Virtual Box üzerinde XP ile Photoshop'u hiç denediniz mi peki hocam?

denemedim.

Alıntı yapılan: MertKamit - 11 Eylül 2015 - 11:46:15
Birde hızlandırıcı nedir?

sanal işletim sistemi ayarlarına girip System -> Acceleration sekmesine gireceksin. bir de yuklemediysen xp'yi açıp virtualbox guest additions'u yukle

bir de mutlaka cpu çekirdek sayısı 1 'den fazla olsun

parduscix

Ubuntuyu silmeden windows 7 kurabilirsin.
Ben kurdum şu an ikiside var.
Mbr silinmesine karşı windows kurulumu sonrası live iso ile grubu geri getirme yolları var

MertKamit

Alıntı yapılan: iskenderoguz - 11 Eylül 2015 - 12:19:17
sanal işletim sistemi ayarlarına girip System -> Acceleration sekmesine gireceksin. bir de yuklemediysen xp'yi açıp virtualbox guest additions'u yukle

bir de mutlaka cpu çekirdek sayısı 1 'den fazla olsun

Deneyeceğim hocam XP ile.

Alıntı yapılan: parduscix - 11 Eylül 2015 - 12:55:17
Ubuntuyu silmeden windows 7 kurabilirsin.
Ben kurdum şu an ikiside var.
Mbr silinmesine karşı windows kurulumu sonrası live iso ile grubu geri getirme yolları var

Maalesef silinme riskini göze alamam hocam. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

heartsmagic

Alıntı yapılan: MertKamitSon olarak tüm kullanıcılar için resimde masaüstünde duran şu Windows 7 ikonlu şey nedir?
Sanal makineye ait kısayol.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MertKamit

Arkadaşlar Virtual Box ile olmadı. İyice sarpa sardı. Diğer sanallaştırmaları da kullanamadım. O yüzden şimdilik benim için askıda.

parduscix

Alıntı yapılan: MertKamit - 14 Eylül 2015 - 22:30:01
Arkadaşlar Virtual Box ile olmadı. İyice sarpa sardı. Diğer sanallaştırmaları da kullanamadım. O yüzden şimdilik benim için askıda.
Cdden çalışan win7 vardı şu an adı aklıma gelmiyor ama araştırırsan bulursun.
Photosphu her açışta ona kurup kullanabilirsin.
Win7 kurunca grub silinse bile linux zarar görmez.
grub-install /dev/sdaX (X grubu kuracağın bölüm) yaparak sonrada update-grub yaparak tekrar yükleyebilirsin.

Hem grubu geri getiremesen de birkaç dosyayıçyedekleyip kuruluçpaketleri indirme zahmetinden kurtulabilirsin.
/home/k.adi yedekle kurulum sonrası aynı yere at
/var/cache/apt/archives/ yedekle kurulum sonrası geri at
dpkg -i /var/cache/apt/archives/*deb yap eski sistemin tüm paketleri geri gelsin.
(Bu dizini temizlediysen bunu yapmaman daha iyi)

MertKamit

Alıntı yapılan: iskenderoguz - 11 Eylül 2015 - 10:09:13

hocam aşağıda ki network sayfasından ayarlarınızı nasıl seçtiniz paylaşabilir misiniz? İnternete bağlanamıyorum da.

parduscix

1. menüden köprü bağdaştırıcı
2. menüden internetin kaynağı olan aygıtı
advanced kısmından cable connected işaretle
sistemi başlat

MertKamit

Alıntı yapılan: parduscix - 15 Eylül 2015 - 22:07:42
1. menüden köprü bağdaştırıcı
2. menüden internetin kaynağı olan aygıtı
advanced kısmından cable connected işaretle
sistemi başlat

Olmadı maalesef hocam.