[Çözüldü] Fn tuş ayarı

Başlatan fafnir35, 08 Eylül 2015 - 22:33:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Merhaba, dizüstü asus marka bilgisayarımda, fn tuşuyla beraber basılan oynat/duraklat ayarım clementine müzik oynatıcı ile entegre halde çalışıyor. Ben bu fn+play/pause tuş ayarının clementine ile değil de audacious veya amarok gibi kendi atadığım bir oynatıcı ile çalışması için bir şeyler yapabilir miyim? Araştırdım ama pek bir şey beceremedim.Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

V-K

Herhangi bir video veya müzik dosyasına sağ tıkla, özellikleri seç, oradan hangi oynatıcıyı seçersen o çalışır, ben öyle yapıyorum...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...

fafnir35

O yöntem malesef fn tuşuna etki etmiyor. Varsayılan oynatıcı farklı olsa bile fn tuşu sadece clementine ile çalışıyor.

heartsmagic

Audacious için şu eklenti kurulu mu örneğin: Global Hotkeys
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fafnir35

Hayır kurulu değil, yazılım merkezinden mi kurabilirim, yoksa daha farklı yöntemle mi? Yazılım merkezinde arattım global hotkeys adında bir şey bulamadım.

heartsmagic

Pek emin değilim ama depoda audacious-plugins isimli bir paket var, onu bir kurup eklenti geliyor mu diye bakarsın:
sudo apt-get install audacious-plugins

Sonra sanırım eklenti üzerinden istediğin kısayolları Fn tuşlarına ataman mümkün.

fafnir35

Çıktı bu şekilde; zaten yüklüymüş sanırım eklenti.Bu eklenti yüklüyse ben ona nasıl ulaşıp, ayar yapabilirim?
audacious-plugins zaten en yeni sürümde.
audacious-plugins elle kurulmuş olarak ayarlı.
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  cabextract gstreamer1.0-plugins-bad-faad
  gstreamer1.0-plugins-bad-videoparsers libevent-2.0-5
  libgstreamer-plugins-bad1.0-0 libgtkglext1 libilmbase6 libnatpmp1
  libopencv-calib3d2.4 libopencv-core2.4 libopencv-features2d2.4
  libopencv-flann2.4 libopencv-imgproc2.4 libopencv-ml2.4 libopencv-video2.4
  libopenexr6 libsrtp0 libtbb2 transmission-common
Bu paketleri kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 9 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-audio-dev-alsa-daily-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-audio-dev-alsa-daily-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.

heartsmagic

Audacious'un ayarlarında eklentiler bölümü yok mu? Şu resimdeki "Plugins" bölümü yani:

fafnir35

Siz ileti gönderdiğiniz esnada ben de tam eklentiler bölümündeydim, ayarları kurcalıyordum. Fakat şöyle bir sorun var; ben oynat/duraklat fonksiyonu için fn+aşağı ok tuşu(oynat/duraklat) atamaya çalışıyorum olmuyor sanırım tek bir tuş girmemi istiyor ayar. Ben de space tuşunu atadım fakat bu sefer de klavyede yazı yazdığım esnada space tuşu boşluk bırakmıyor, audacious için aktif yani parça durup çalıyor, boşluk bırakma etkisiz. Fn+aşağı ok atanabilir mi acaba, çünkü klavyede yazı yazarken audaciousa atanan tuşlar etkisini yitiriyor.

heartsmagic

Kullanmadığımdan net bir şey söyleyemiyorum ne yazık ki. ctrl falan da mı iş görmüyor kısayolların olduğu yerde?
Bir de:
audtool 
dediğinde ne diyor uçbirim?

fafnir35

Çıktı;
Not enough parameters.  Try "audtool help".
Ctrl işime yaramıyor ne yazık ki. Aslında clementine kullanıyorum ; fakat alac(m4a) müzik arşivimin olması dolayısıyla audacious kullanmak zorunda kalıyorum çünkü clementine alac açamıyor. Yoksa açabiliyor mu eklentilerle?

Scipio

Audacious > File > Preferences > Plugins > General > Global Hotkeys'e tik koyunca çalıştı ben de.

fafnir35

Bende de çalıştı da istediğim gibi çalışmadı malesef, yukarıda yazdım nasıl çalıştığını.

heartsmagic

Audocaious açıkken ve bir şeyler çalıyorken:
audtool --playlist-advance
dediğinde sonraki parçaya geçiyor mu?

V-K

Bu adreste klavye yönetimi için dep paketli bir program buldum belki işine yarar...
http://lineak.sourceforge.net/index.php?nav=download

fafnir35

İlginiz için çok teşekkür ederim;
@V-K, verdiğiniz linki inceleyip geri dönüş yaparım.
@heartsmagic, kodu girince belirttiğiniz üzere parça değişiyor.

heartsmagic

Fn meselesini çözmeyecektir ancak bu aracı kullanarak klavye kısayollarını düzenleyebilirsin sanırım. Tabi mesele illa Fn tuşu ise söylediğim gibi çözüm olmayacaktır. Diğer arkadaşlarda işe yarayan eklenti sende neden işe yaramıyor bilemiyorum.

fafnir35

Mesele illa fn tuşu değil aslında  işimi herhangi bir şey görse de yeterli, ama fn tuşunu da halletsem fena olmaz. Linki inceleyeceğim; ama çok zorlanacağım kesin.

heartsmagic

Dediğim gibi Fn tuşunu atayabilir miyiz atayamaz mıyız bilemiyorum, hani @Scipio çalışıyor demiş örneğin. Sende neden çalışmıyor bilmiyorum.
Kısayol ataması için ben bağlantı vermedim, @V-K'nin verdiği bağlantıdan mı bahsediyorsun? Eğer öyleyse gerek olmayabilir o kadar zahmete, hangi masaüstü ortamını kullanıyorsun bilmiyorum ama klavye kısayollarından kendine özel bir kısayol ayarlayıp komut olarak audtool'un işlevlerini ekleyebilirsin.

audtool playback
audtool playpause

ve diğerleri gibi.

fafnir35

@Scipio çalışıyor dedi ama tek tuşla mı yoksa fn ile mi bilemiyorum.Bende sadece tek tuş algılıyor.Bağlantıysa @V-K'nın bahsettiği ve zor gerçekten benim için. Unity kullanıyorum fakat audtool işlevlerine özel kısayol nasıl eklenir bilmiyorum.

Scipio

Ben sadece eklentiyi çalıştırdım. FN+yukarı ile şarkıyı durduruyor(duraklatmıyor). FN+aşağı ile de çalıyorsa durduruyor(duraklatmıyor), çalmıyorsa çalıyor. FN+sağ ile listede aşağı geçiyor, FN+sol ile yukarı geçiyor.

Yapamadığım tek şey duraklatmak. FN+aşağıda onun olması gerekir aslında ama.

fafnir35

Bende tek tuş kabul ediyor, neden bilmiyorum ama birden fazla tuş ayarlanamıyor.

Scipio

Tuş ayarlama kısmını ben de çözemedim bir garip.

Şey yap tek sekme gözüküyorsa Add'e bas alttan.

V-K

Verdigim adresteki programın dep paketini bir dene istersen, ne kaybın olacak ki?

fafnir35

Ayar ekranı bu şekilde, .deb paketini deneyip geri dönüş yaparım.