C++ için C mi bilmek gerekiyor

Başlatan codemaster, 08 Eylül 2015 - 15:21:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

codemaster

Arkadaşlar öncelikle temel programlama mantığını biliyorum.Python , Java ,PHP ,Javascript gibi dillere hakimim.Bu hafta C++ öğrenme kararı verdim bir kaçtane video falan izledim genel yapıda çok büyük değişiklik yok.Şimdi bir kaç uzman arkadaşa sorduğum zaman C++ öğrenmek için C bilmelisin falan dediler C bilmede C++ öğrenme dediler.Yani C++ C nin OOP eklenmiş hali.C++ da herşey nesne mantığındadır C de ise fonksiyonel programlama yapılır.Şimdi gerçekten durum böylemi C yi bilmekmi gerekiyor ne önerirsiniz?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kaansef

Her C programı aynı zamanda bir C++ programıdır (İstisnaları var tabii). C++, C Programlama dilinin Nesne Yönelimli halidir. Bence C'den başlayın. C++'a geçtiğinizde zaten birçok konunun aynı veya benzerlik gösterdiğini göreceksiniz. İyi çalışmalar. Eğer ingilizceniz iyiyse ingilizce kitapları öneriririm.
# 28065

heartsmagic

Alıntı yapılan: codemaster
Benim amacım karşılaştırmak değil.Ona göre öğrenmeye başlayacağım eğer gerçekten C bilmek gerekiyorsa C kitabı alacağım.

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum, kavga çıkar :) Karşılaştırma konusunda değil, hangisinden başlanmalı konusunda da kavga çıkıyor. Şimdi bu başlığa da bir arkadaş gelecek "C ile C++ farklı diller, C ile başlamak şart değil. Kaldı ki C ile başlarsan C++ kodlarken yapısal hatalar da yapabilirsin" diyecek. Bir başkası gelip, "Olur mu canım, C öğrenilmesi her türlü avantaj. Sonradan C++ öğrenilir, daha güzel olur" diyecek. Sen kimi dinleyeceksin?

Not: Programlama tecrübem yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

codemaster

Alıntı yapılan: kaansef - 08 Eylül 2015 - 15:40:50
Her C programı aynı zamanda bir C++ programıdır (İstisnaları var tabii). C++, C Programlama dilinin Nesne Yönelimli halidir. Bence C'den başlayın. C++'a geçtiğinizde zaten birçok konunun aynı veya benzerlik gösterdiğini göreceksiniz. İyi çalışmalar. Eğer ingilizceniz iyiyse ingilizce kitapları öneriririm.

Anladım.Peki cu C/C++ dilleri artık yapı olarak geliştirilmiyor sanırım gelişimini tamamlamış diller bunlar anca yeni kütüphaneler falan yazılıyordur heralde.C/C++ öğrenme amacım her alanda uygulama geliştirmk gerek low level gerek otamsyon programları web için zaten Python ile problemi çözerim.İngilizce çalışmak istemiyorum.Türkçe olarak tavsiye edeceğiniz eğitim kaynakları varmı?

iskenderoguz

ekmeğini C yazarak kazanan biri olarak şunu söyleyebilirim. Başlangıç seviyesinde her ne kadar kolay gözüksede ileriki seviyelerde işin içine işaretçiler , işaretçileri gösteren işaretçiler girdiği zaman C saç baş yoldurabiliyor. Eğer gömülü sistem üzerine gitmeyeceksen C öğrenmeye çok da gerek yok bence. 

codemaster

Alıntı yapılan: iskenderoguz - 08 Eylül 2015 - 16:32:31
ekmeğini C yazarak kazanan biri olarak şunu söyleyebilirim. Başlangıç seviyesinde her ne kadar kolay gözüksede ileriki seviyelerde işin içine işaretçiler , işaretçileri gösteren işaretçiler girdiği zaman C saç baş yoldurabiliyor. Eğer gömülü sistem üzerine gitmeyeceksen C öğrenmeye çok da gerek yok bence.
Gömülü sistem üzerine gitmeyi pek düşünmüyorum.Ama low level uygulamalar yazmak istiyorum bazen bunu C++ ile çözebilirim diye düşünüyorum.C öğrenmeme gerek yokmu yani.Pointer mantığınıda biliyorum bu arada.

ulupınar

Alıntı YapBilgisayar kullanmanın bir adım ötesine geçmek istiyor ve programlama yapmak istiyorsanız bilgisayarın temel taşlarından biri olan C ve C++ programlama dillerini göreceksiniz. Programlamaya başlayacağım fakat nerden başlamam gerekiyor gibi sorular soruyorsanız bu yazı tam size göre.

Öncelikle C++ ın C dilinden türetildiğini ve daha geniş kullanım alanın olduğunu bilmek lazım. C ile yaptığınız her şeyi C++ ile yapabilirsiniz. Fakat C++ ile yaptığınız her şeyi C ile yapamazsınız. Örneğin Class yapısı C++ da var iken C dilinde yoktur. Ama çoğu programlama temelinde C yatmaktadır. Bu yüzden programlama yapmak istiyorsanız C dilinden başlamak akıllıca olacaktır. Bu sayede C++ dilini ve ilerde size lazım olacak diğer dilleri hızlıca kavraya bilirsiniz.

Bu yorum belki sorunuza cevap olabilir.

codemaster

Alıntı yapılan: ulupınar - 08 Eylül 2015 - 16:59:42
Alıntı YapBilgisayar kullanmanın bir adım ötesine geçmek istiyor ve programlama yapmak istiyorsanız bilgisayarın temel taşlarından biri olan C ve C++ programlama dillerini göreceksiniz. Programlamaya başlayacağım fakat nerden başlamam gerekiyor gibi sorular soruyorsanız bu yazı tam size göre.

Öncelikle C++ ın C dilinden türetildiğini ve daha geniş kullanım alanın olduğunu bilmek lazım. C ile yaptığınız her şeyi C++ ile yapabilirsiniz. Fakat C++ ile yaptığınız her şeyi C ile yapamazsınız. Örneğin Class yapısı C++ da var iken C dilinde yoktur. Ama çoğu programlama temelinde C yatmaktadır. Bu yüzden programlama yapmak istiyorsanız C dilinden başlamak akıllıca olacaktır. Bu sayede C++ dilini ve ilerde size lazım olacak diğer dilleri hızlıca kavraya bilirsiniz.

Bu yorum belki sorunuza cevap olabilir.
Ama hocam bu arkadaş programlamaya yeni başlayacak olanlar için yazmış.C yi öğrendikten sonra C++ ı kavramak daha kolay olur ama ben Programlama mantığını zaten biliyorum 4 tane dile hakimim.OOP yapısınıda biliyorum.Benim amacım dil öğrenmek.

Reverser

C öğrenmeden C++ öğrenilemez diye bir şey yok ama ben senin yerinde olsam işe C öğrenerek başlardım. C ile de pek tabii nesne yönelimli programlama yapılabilir, fakat buna C++ varken gerek var mıdır bilmiyorum. Özetle, tercih senin...

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

codemaster

C/C++ için tavsiye edeceğiniz kitap varmı acaba.Başlangıç düzeyi olmasın.Türkçe olsun.

freeman

C öğrenmeye gerek yok ama C++ programcısından yeri gelecek, C yazmasını isteyecekler. Emin ol. ;)
C ile C++ etle tırnak gibidir. :P
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

codemaster

Peki bu diller günün birinde kullanılmaz hale gelebilirmi? Şimdi öğrenicem bunları ama 5-10 sene sonra artık kullanılmadıklarını görünce üzülürüm.

freeman

Alıntı yapılan: codemasterPeki bu diller günün birinde kullanılmaz hale gelebilirmi? Şimdi öğrenicem bunları ama 5-10 sene sonra artık kullanılmadıklarını görünce üzülürüm.
Benim şahsi düşüncem, kuantum bilgisayarlara geçene kadar bu dillere hiçbir şey olmaz. :D
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

codemaster

Alıntı yapılan: SkynetX - 08 Eylül 2015 - 20:35:54
Alıntı yapılan: codemasterPeki bu diller günün birinde kullanılmaz hale gelebilirmi? Şimdi öğrenicem bunları ama 5-10 sene sonra artık kullanılmadıklarını görünce üzülürüm.
Benim şahsi düşüncem, kuantum bilgisayarlara geçene kadar bu dillere hiçbir şey olmaz. :D
Peki hocam bu diller sanırım artık yapı anlamında gelişmiyor nasıl olsa gelişimini tamamlamış diller onca işletim sistemi oyunlar vs bunlarla kodlandı.Tek yenilik yeni kütüphane eklenmesi anlamında oluyordur sanırım.

freeman

Alıntı yapılan: codemasterAlıntı yapılan: SkynetX - Bugün, 20:35:54Alıntı yapılan: codemasterPeki bu diller günün birinde kullanılmaz hale gelebilirmi? Şimdi öğrenicem bunları ama 5-10 sene sonra artık kullanılmadıklarını görünce üzülürüm.Benim şahsi düşüncem, kuantum bilgisayarlara geçene kadar bu dillere hiçbir şey olmaz. Peki hocam bu diller sanırım artık yapı anlamında gelişmiyor nasıl olsa gelişimini tamamlamış diller onca işletim sistemi oyunlar vs bunlarla kodlandı.Tek yenilik yeni kütüphane eklenmesi anlamında oluyordur sanırım.
Gelişiyor gelişmez mi. C++11, C++14, C++17 versiyonları var.

Zaten dilin eski olması gibi bir kavram yok. Oyun programlama, sistem programlamada, gömülü sistemlerin programlanmasında, hızın çok gerekli olduğu yerlerde kullanacak başka dil yok.

Ek olarak, C++ öğrenmek Java öğrenmeye benzemez. Hazırlıklı ol yani. :)

codemaster

Alıntı yapılan: SkynetX - 08 Eylül 2015 - 20:54:59
Alıntı yapılan: codemasterAlıntı yapılan: SkynetX - Bugün, 20:35:54Alıntı yapılan: codemasterPeki bu diller günün birinde kullanılmaz hale gelebilirmi? Şimdi öğrenicem bunları ama 5-10 sene sonra artık kullanılmadıklarını görünce üzülürüm.Benim şahsi düşüncem, kuantum bilgisayarlara geçene kadar bu dillere hiçbir şey olmaz. Peki hocam bu diller sanırım artık yapı anlamında gelişmiyor nasıl olsa gelişimini tamamlamış diller onca işletim sistemi oyunlar vs bunlarla kodlandı.Tek yenilik yeni kütüphane eklenmesi anlamında oluyordur sanırım.
Gelişiyor gelişmez mi. C++11, C++14, C++17 versiyonları var.

Zaten dilin eski olması gibi bir kavram yok. Oyun programlama, sistem programlamada, gömülü sistemlerin programlanmasında, hızın çok gerekli olduğu yerlerde kullanacak başka dil yok.

Ek olarak, C++ öğrenmek Java öğrenmeye benzemez. Hazırlıklı ol yani. :)

Ama C++ 11 ,C++14,17 gibi yenisistemlerde yapı olarak dile bişey eklenmiyor diye biliyorum.Çünkü gelişimini tamamlamış diller.Adamlar işletim sistemleri yazmış daha ne eklesinler.Yenilikler kütüphane bazında ortaya çıkıyor yeni kütüphaneler falan ekleniyor.Ve dil arkaplanda bazı bugları falan gideriliyor sanırım.

freeman

C++ ölü bir dil değil ki. Eklemeler, çıkartmalar var tabi ki.
C++11
C++14
C++17

codemaster

Alıntı yapılan: SkynetX - 08 Eylül 2015 - 21:07:03
C++ ölü bir dil değil ki. Eklemeler, çıkartmalar var tabi ki.
C++11
C++14
C++17
Ozaman C de neden gelişme yok C ölü bir dilmi?

freeman

Alıntı yapılan: codemasterAlıntı yapılan: SkynetX - Bugün, 21:07:03C++ ölü bir dil değil ki. Eklemeler, çıkartmalar var tabi ki.
C++11
C++14
C++17Ozaman C de neden gelişme yok C ölü bir dilmi?
C11
C++, çok daha büyük ve kapsamlı bir dil olduğundan(ve farklı bir paradigmaya sahip olduğundan) çok daha fazla güncelleme alıyor.

Her dil önemlidir hocam, önemli olan kişinin hangi alanda ilerlemek istediğidir. COBOL bile halen daha kullanılıyor, LISP, FORTRAN halen daha kullanılıyor. İş ilanlarında ilan sayısına bakıp dil öğrenmek doğru değil. Dediğim gibi nihai hedef önemli.

parduscix

C# c++ biraz değişiği
Ben direkt c# öğrenmiştim.
Anlatılan yerlerde hep aynı anlattığı için bence gerek yok ama bilirsen daha iyi öğrenirsin

Amenofis

Sana tavsiye verenler doğru söylemiş, önce C öğren. Bu şekilde tavsiye edilmesinin sebebi fonksiyonel prog. yapmadan OOP yi anlamanın ve verimli kullanmanın neredeyse imkansız oluşu. Yani önce C öğrenmek C++ konularını doğru sırada öğrenmeni sağlar. Hatta bir süre c' de pişmek c++ ta ekstra başarı sağlar.

Burada C diye tabir ettiğimiz şey yeni standartlar değil. Zaten çoğu kişi de yeni C standartlarına soğuk yaklaşıyor, gereksiz buluyor. C89, c++ tan önceki gerekli olan tecrübe için yeterli altyapıyı sağlar.

Bu dillerin ömürleriyle ilgili fikrimi de söyleyeyim. Misal 50 yıl sonra bütün diller ölse geriye sadece 1 tane kalsa o dil C olurdu.

codemaster

Alıntı yapılan: Amenofis - 08 Eylül 2015 - 22:01:45
Sana tavsiye verenler doğru söylemiş, önce C öğren. Bu şekilde tavsiye edilmesinin sebebi fonksiyonel prog. yapmadan OOP yi anlamanın ve verimli kullanmanın neredeyse imkansız oluşu. Yani önce C öğrenmek C++ konularını doğru sırada öğrenmeni sağlar. Hatta bir süre c' de pişmek c++ ta ekstra başarı sağlar.

Burada C diye tabir ettiğimiz şey yeni standartlar değil. Zaten çoğu kişi de yeni C standartlarına soğuk yaklaşıyor, gereksiz buluyor. C89, c++ tan önceki gerekli olan tecrübe için yeterli altyapıyı sağlar.

Bu dillerin ömürleriyle ilgili fikrimi de söyleyeyim. Misal 50 yıl sonra bütün diller ölse geriye sadece 1 tane kalsa o dil C olurdu.
Aynen size katılıyorum hocam çok doğru söylemişsiniz. C deitel kitabını indirdim şuan başladım çalışmaya.C den sıkıldığım zaman Pythonu çalışıyorum Pythondan sıkıldığım zaman C yi :D

PaLa

Kardeşim alt seviyli işlerle ugraşmıyacaksan sa sakın c ögrenme dedi bunu 2 mühendisede sordum boşuna zamanını harcarsın giriş direk cye ,c++ de yapıpta c yapamadıgın ne var