CS5 kurulumunda sorun yaşıyorum

Başlatan okan.celik21, 07 Eylül 2015 - 19:01:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan.celik21

Ubuntu 15.04 kullanmaktayım.Öğrenmek için çabalıyorum.Hoş akıcı.Lakin kullanmakta olduğum cs5i ubuntuda çalıştıramadım nasıl çalıştırabilirim.Son olarakda 4-5 tane linüx tabanlı oyun indirdim nasıl yüklicem :'( :'( :'( :'(

Minty

Linux tabanlı oyunu nasıl indirdiniz? İnşallah .exe uzantılı değildir. Eğer .deb şeklindeyse uzantısı tek tıklamayla kurabilirsiniz. Sanırım buradaki linkteki arkadaş wine yardımıyla sisteminde açmış. Biraz uğraşırsanız yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

JuanCarlito

İndirdiğin oyunlar .deb uzantılıysa:
sudo dpkg -i oyunyolu/oyunismi.deb
şeklinde kurabilirsin. PlayOnLinux ve Wine yardımıyla bazı oyunları da çalıştırabilirsin.

parduscix

Tar.gz uzantılı ise klasöre çıkarıp readme gibi bir dosya varsa incele yoksa tar.gz kurulumunu anlatan arkadaşlar anlatsınlar. :)

Minty

Alıntı yapılan: parduscix - 07 Eylül 2015 - 23:38:47
Tar.gz uzantılı ise klasöre çıkarıp readme gibi bir dosya varsa incele yoksa tar.gz kurulumunu anlatan arkadaşlar anlatsınlar. :)
Tar.gz bir kurulum biçimi değildir. Sıkıştırma biçimidir. Bunun bir kurulumu olmuyor o yüzden :) Arşivden çıkardıktan sonra elimizde ne kaldığına bakmamız gerekiyor. :)

betseg

tar.gz çıkardıktan sonra GENELLİKLEcd çıkarılan_dizin
./configure
make
sudo make install
ile kurulur.

neynefes

Alıntı yapılan: ertancetin - 07 Eylül 2015 - 19:19:42
Linux tabanlı oyunu nasıl indirdiniz?

Ek olarak nerden indirdiniz? Mesajlarınızı biraz daha açıklayıcı yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz. İndirdiğiniz dosyaya göre kurulum değişebilir.

parduscix

Alıntı yapılan: ertancetin - 07 Eylül 2015 - 23:41:22
Alıntı yapılan: parduscix - 07 Eylül 2015 - 23:38:47
Tar.gz bir kurulum biçimi değildir. Sıkıştırma biçimidir. Bunun bir kurulumu olmuyor o yüzden :) Arşivden çıkardıktan sonra elimizde ne kaldığına bakmamız gerekiyor. :)
Ben kurulum biçimidir demedim ki 

Minty

Floki

Adam bir soru sorup çekip gitmiş. Millet birbirini yiyor. Kapatın konuyu gitsin.